torstai 27. toukokuuta 2010

KAKSITOISTA PARASTA KIRJAA ELÄMÄSSÄNI


Aksel Sandemose / Kadonnut on vain unta (Det svunde er en drøm, Gummerus 1961)

John Irving / Leski vuoden verran (A Widow for One Year, Tammi 1998)


Mika Waltari / Turms kuolematon (WSOY 1953)


Virginia Woolf / Mrs. Dalloway (Mrs. Dalloway, Otava 2003)


Philip Roth / Ihmisen tahra (The Human Stain, WSOY 2003)


Nadeem Aslam/ Elävältä haudatut (Wasted Vigil, LIKE 2010)


Siri Hustvedt / Kaikki mitä rakastin (What I loved, Otava 2008)


Geraldine Brooks / Kirjan kansa (People of the Book, Tammi 2008)


Ian McEvan / Sovitus (Atonement, Otava 2008)


Richard Powers / Laulut joita lauloimme (The Time of Our Singing, Gummerus 2008)


Marcel Reich-Ranicki (Eurooppalainen (Mein Leben, Otava 2001)


Joyce Carol Oates / Haudankaivajan tytär (The Gravedigger’s Daughter, Otava 2009)

13 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listasta...

  En tiedä, miksi "kirjan kansa" ei ihan oikein innostanut..
  jouduin jättämään sen kesken, piti palauttaa,
  ehkä luen sen loppuun..

  VastaaPoista
 2. Hanne, ole hyvä vain.

  Minusta piti tulla historian opettaja ja vaikka kirjoittaminen veikin sitten voiton, niin rakkaus historiaan jäi. Kirjan kansassa on historiaa, etenkin juutalaisten historiaa (luen jopa tutkijoiden kirjoja juutalaisuudesta...), intohimoa, seikkailuakin, rakkautta ja mystiikkaa. Ja kaikki alkaa ja päättyy maalaukseen. Täysin mun juttu! Ja miten kaunista kieltä...

  Onneksi pidit Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja♥ Ehkä minä tarvitsen näitä lohtukirjoja juuri koska luen kirjoja kuten Kirjan kansa, Elävältä haudatut ja Haudankaivajan tytär.

  Hanne, minullakin on kirjoja, joista en pidä. Tämä on vain makuasia. Kirja oli hieman vahva, jopa raaka, jos se kavahdutti sinua...Elävältä haudatuissa koin samanlaisia värinöitä kuin Kirjan kansassa, mutta eri maa, eri uskonto ja eri aikakausi.

  (Ihmettelen vieläkin, mine katosi Keinuva tyttö;-)

  VastaaPoista
 3. Kopioin heti listasi. Täytyy käydä kirjastossa tsekkaamassa kirjoja.
  Huomenna aion mennä kirjakauppaan katsomaanl, löytyisikö sieltä Olssonin kirja Laulaisin sinulle lempeitä lauluja.

  Laitan sinulle huomenna meiliä toisesta s-postiosoitteestani, koska en ole vastannut viesteihisi. Pyydän kovasti anteeksi, olet varmasti loukkaanunut. Olen todella pahoillani. Minä en ymmärrä, miksi en antanut alunperin sinulle tätä toista osoitetta.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ulla-Kristiina, kiva jos pidät näistä. Mikäli tuntisin sinut paremmin, voisin vähän painottaa toisia enemmän kuin toisia. Mutta Olssonin kirjasta pidät VARMASTI. Ja toivottavasti näistä muistakin...Niitä voi kaikkia kommentoida kun hakee hakukoneella ko. kirjan käyttäen VAIN kirjan nimeä. Minä saan siitä ilmoituksen ja vastaan sitten.

  Minä en ole EHTINYT olla pahoillani tai huomata, ettet ole vastannut, sillä touko-kesäkuu on aina samaa hullunmyllyä;-)

  Mietin eilen, että mistähän olet keksinyt niin hienon nimen blogiisi! Minäkin ostin yhden purkin ja sitten toisenkin vielä;-)

  VastaaPoista
 5. Upea lista, tästä lukemista minullekkin suviöihin ja ehkä vähän päiviinkin.

  VastaaPoista
 6. Tänä aamuna meillä oli noista kirjoista kuusi, mutta kun postinkantaja kävi, nyt on seitsemän. Thanks.

  VastaaPoista
 7. Hanne, olenko nähnyt unta...käyn galleriassasi joka päivä ja näin siellä keinuvan tytön...ehkä se oli uni.

  Anne, minä lainaan sulle.

  Allu, ole hyvä. Kiitos sinulle.

  Voisitko kommentoida luettuasi ko. kirjan kohtaan. Olisin kiinnostunut...

  VastaaPoista
 8. Allu, ei kai sinulla lienen tuota Kadonnut on vain unta? Ihmelista, kun sinulla on siitä niin paljon...ja tämäkin lista eli taas vähän tänään: Thomas Mannin upea Taikavuori sai tehdä tilaa uutuudelle...Semmoista elämä on, mutta onneksi omassa kirjastossa saa olla rakas Taikavuorikin.

  VastaaPoista
 9. Sandemose on mulle ollut täysin tuntematon. Meillä on numerot 2, 4, 7, 8(tuli tänään :D),9,10,11. Meillä lukee Taikavuoren kannessa kamalalla käsialalla "Darlehen" eli laina. Kirja oli Allumiehen yöpöydällä, kun hän sitä luki vuosia sitten ja hän oli ilmeisesti yöllä nähnyt unta jostain lainasta ja merkannut muistiin SIIHEN KIRJAN KANTEEN, tosin se on vain pokkari.

  VastaaPoista
 10. Allu, Sandemosen löysin sen kautta, kun Aila Meriluot kehui häntä jokaikisessä haastettulussa ja myös omissa kirjoissaan. Siis omaelämänkerrallisissa.

  Mietin jonkin aikaa kahden vaihtoehdon väliltä, mutta aika näyttää;-) Jos oltais käyty yhdessä parsarisotolla, olisin tiennyt hyvin nopeesti, mikä sinuun 'kolahtaa'.

  VastaaPoista
 11. Hei Leena, oletko nähnyt sen Tunnit-elokuvan, jossa Mrs Dalloway-kirja on kantavana teemana ja Nicole Kidman sai Oscarin Virginia Woolfin roolistaan? On hyvä!

  j.k. Lisään omalle lukulistalleni listastasi kirjoja!

  VastaaPoista
 12. Sara, näin Tunnit esin elokuvateatterissa erän ystäväni kanssa. Sitten menin ostamaan sen VHS-muoitsena heti kun se tuli myyntiin. Katsoin sen monasti. About kuukausi sitten tilasin sen DVD:nä...Olen nähnyt sen niin monasti etten enää tiedä.

  Syyt: Filmi on erittäin taidokas ja todellakin Cunninghamin Tunnit kirjalle kunniaa tekevä. Mutta se ylistää myös Mrs. Dallowayta. Siinä filmissä on kolme amerikkalaista suosikinäyttelijääni eli Meryl Streep, Julianne Moore ja Nicole Kidman. Siinä '50-luvun jutussa kun Juloianne, se kotiäiti, teki sitä kakkua, rutisi se jauhosirotin. Hankin heti sen sirottimen. Teen tiikerikakkua ja suljen silmäni ja raksutan: Olen Julianne siinä filmissä. Olen sen pienen pojan epätoivoiset silmät. Olen se hotellihuoneen vesi...Ystäväni ahdistui nimenomaan siitä Mooren roolista niin, että ei pysty filmiä enää katsomaan.

  Nicolen huomasin todella vasta tämän filmityön jälkeen. Ilkeät sanovat, että ansio lankeaa ilmeettömyydelle ja taitavasti muotoillulle nenälle. Ei pidä paikkansa. Hän teki loistavan roolin! Ja onneksi se huomattiin ja tuli Oscari♥

  Ja Meryl oli juuri se Meryl, johon aikanaan hullaannuin. Loistava roolitus. En muista vastaava filmiä, että joku näyttelijäsuoritus ei olisi tökinyt ja näin monta todellista näyttelijää samassa. Katson Tunnit elokuvaa sateenkaaren tuolla puolen...

  Sara, odotan kiinnostuneena! Lisää vielä Aksel Sandemosen Ihmissusi ja kerro sitten minulle, miksi toinen alter egoni on Felicia Venhaug!

  VastaaPoista