sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

KAIPAATTEKO KUVIA BLOGIN KIRJOITTAJASTA?


Mian blogissa Chilen Peikkokukkulalla on menossa kiinnostava keskustelu Kaipaatteko kuvia blogin kirjoittajasta? Lähtekää Mialle!

On tutkittu, että mitä enemän on henkilökohtaisia kuvia, sen paremmin blogi 'myy'. Sen olen todennut, että jos postaan uudet lenkkitossuni, niin saan enemmän kommentteja kuin tehdessäni juttua vuoden parhaasta kirjasta;-)

Yllä en ole minä, vaan Savonlinnan oopperajuhlien epävirallinen mainos!

12 kommenttia:

 1. Jaa, hauska toteamus..siis tuo Savonlinna.

  Tuo myyvyys särähtää hieman korvaani, mutta laitoit sen kuitenkin lainausmerkkeihin. Onhan se vähän ristiriitaista kun sitä kuitenkin haluaa, että blogissa käy ihmisiä ja keskustelua syntyisi, mutta samalla haluaisi olla anonyymi. Olen jo 2,5 vuotta bloggaillut anonyyminä. Vain hiukset ja kenkiä olen joskus näyttänyt. Tuntuu, että kaiken tämän jälkeen en voikaan enää lähteä paljastamaan itseäni kokonaan. Sillä monilla on minusta mielikuva, enkä halua tuottaa pettymystä. ;D

  Eli ainakin minä jatkan valitsemallani linjalla.
  Mutta ihan yhtä hyvä on sinunkin linjasi, jossa olet omilla kasvoillasi esillä.

  Kaikki kukat saavat vapaasti kukkia!

  VastaaPoista
 2. Soolis, käyppä Kalastajan vaimon blogissa. Löydät sen minun lukemistani klikkaamalla. Ylllätyt monella tapaa;-)

  Myyvyys oli mukana siksi, että tuossa Mian blogin keskustelussa oli otettu esiin myös ne ohjeet, jotka Kalastajan vaimo on toteuttanut menestyäkseen ja ne on siellä hänen blogissaan kaikille tarjolla. Hän on vasta aloittanut ja lukijoita on jo yli 600! Ehkä tänään jo enenmmän. Minä kävin eilen. Kyseessä siis joillekin voi oikeasti olla taloudellinen asia.

  Olen samaa mieltä, että jokainen tehköön niin kuin parhaaksi katsoo omalla kohdallaan. Ainoa mitä edelleen toivon, on se, että kukaan ei purkaisi toisiin omaa pahaa oloaan, vaan jos ei ole mitään asiallista/kivaa/positiitvista sanottavaa, voi yrittää vaieta. Ja koskaan ei ole fiksua kirjoittaa toisesta bloggaajasta omaan blogiinsa alentuvasti/loukkaavasti/toisen blogin postauksia kyseenalaistaen. Sehän hipoo jo laillisuuden rajoja.

  VastaaPoista
 3. Leena, juu minäpä käyn siellä. Kävin myös Mialla ja jätin kiihkeän kommentin sinnekin. Tämä on nimittäin aihe, jota olen aina silloin tällöin miettinyt, ja sitten aina unohtanut pitkiksi ajoiksi. Nyt se nousi taas esille.

  Yli 600 lukijaa jollakin, onpa todella suuri määrä!

  Totta, mielestäni AINA pitäisi linkittää jos mainitsee jonkun toisen blogin ajatuksia. Ja oikeastaan voisi kysyä vaikka ensin lupaa siihen linkitykseen. Ei sekään ihan itsestäänselvää ole. Eivät kaikki halua tiettyjen blogien juttuihin sekaantua. Ja sitähän joutuu sekoitetuksi sinne jos ilman lupaa laitetaan..

  Blogeissa on paljon kirjoittamattomia sääntöjä.

  **

  Olen viimeiseen asti myös taistelemassa blogien mainoshenkeä vastaan! Jo tv-ohjelmiin ja elokuvateattereihin on ympätty niin paljon mainoksia, että toivoisin edes blogien saavan pysyä mainosmaailmasta TÄYSIN erillään.

  VastaaPoista
 4. Soolis, nyt minun täytyy mennä taas Chileen;-)

  Minä linkitän mielelläni ystäviäni, jos heillä on jotain uutta ja kiinnostavaa. Osalta olen kysynyt 'kestoluvan' ajansäästämiseksi. Mutta ikinä en laittaisi kenestäkään toisesta mitään ikävää omaan blogiini, sillä se olisi salakavalaa myyräntyötä ja minulla ei ole sellaiseen mitään tarvetta.

  VastaaPoista
 5. Blogiini tulee eniten kommentteja silloin, kun kissani Amanda bloggaa puolestani. Hän laittaa siihen kuvia itsestään:))

  VastaaPoista
 6. Famu falsetissa, vähän sama on minun noutajani kanssa, paitsi Hänen Ylhäisyytensä laittaa minut tekemään työn puolestaan;-)

  VastaaPoista
 7. Tuo Mian postaus oli hyvä. Blogit ovat niin erilaisia ja toisiin varmaan sopiikin ladata kuvia itsestä kaiket päivät ja toiset haluavat ymmärrettävästi olla melkein täysin anonyymejä; Hyviä perusteita molemmille. Lukijoiden joukossa on niin erilaisia, että yksi tykkää toisesta ja joku toinen lähtee kauas pois...

  Jäin myös miettimään tuota, että kirja-aiheet eivät aina saa kovinkaan paljon kommentoijia (jotkut toki saavat), mutta esim. lenkkarit saavat. Olen törmännyt samaan; Juustokakkua kommentoidaan innolla, mutta kirjaa vähemmän. Luulen, että kyse on siitä, että kuka tahansa voi innostua uusista lenkkareista ja juustokakusta, mutta jos ei ole lukenut päivityksessä käsiteltävää kirjaa, voi sitä olla vaikea kommentoida. Säännölliset lukijat todennäköisesti lukevat kyllä kaikki postaukset, vaikkeivat aina kommentoikaan :)

  Ja tuo Savonlinnan "oopperajuhlamainos" on hieno!

  VastaaPoista
 8. Lumiomena, juu, ymmärrän sen kyllä, sillä minähän haluaisn kommentoida vaikka mihin, mutta esim. juuri kirjoihin tai elokuviin, joita ei ole itse lukenut/nähnyt on aika viakea kommentoida ellei sitten tyydy vain sellaiseen kuin 'tuo täytyy nähdä' tai 'taas yksi kirja lisää suvilistalleni'. Ja tässä, Lumiomena, on yksi syy siihen, miksi minä kannatan sekablogia. Kukaan ei jaksa, jos teen pelkkiä kirjoja, mutta kun välillä sähellän täällä muuta, se muu toimii sisäänvetona kuten tarjouskahvi kaupassa.

  Minulla on hirveän jalo aate levittää lukemisen autuutta, mutta sitä aatetta kannattelevat puutarhakuvat, monen minua paremman kuvaajan kuvat ja välillä ihan vain todelliset kevennykset.

  Ja minä todella tykkään levittää blogiuutisia, kun ne ovat mielestäni kiinnostavia, kuten oli tämä Mian postaus. Tai linkittää jonkun ihanaan puutarhaan tai vaikka lukemaan sinun näkemyksesi Viimeisestä yöstä Twisted Riverillä, joka nyt tekisi mieli tehdä...

  VastaaPoista
 9. Kalastajan vaimo on pitänyt blogia jo pitkään ja oli välillä salasanankin takana. Nyt hänellä on siis uusi blogi, mutta nimi on entinen. Lukijat ovat ymmärtääkseni kertyneet aika pitkällä aikavälillä.

  Kalastajan vaimo ei myöskään itse ole siis hyödyntänyt noita vinkkejä, joista Miakin lainauksena listasi, vaan on lukenut niistä norjalaisesta lehdestä. Hän ei tee blogia ansaitsemistarkoituksessa, vaan toi esille sen, miten Norjassa muut saattavat tehdä näin ja lehden vinkkejä, miten joku voisi ansaita blogilla.

  Oli pakko oikaista nämä, kun Kalastajan vaimon blogia kohtuu aktiivisesti seuraan.

  Tämä blogi sen sijaan on minulle uusi, mutta voisin nyt perehtyä paremmin. Ahkera kommentoija en kuitenkaan ole.

  Hieno "mainos" oopperajuhlista:). Sinne olen itsekin tänä kesänä jälleen suuntaamassa Carmenia katsomaan.

  Nyt perehdyn blogiisi tarkemmin.

  Kesäisin terveisin Anni

  VastaaPoista
 10. Anni, tuossa kuvassa olen juuri menossa Carmeniin, joka on minun 'sydämeni ooppera'. Olisme siellä tänäkin vuonna, mutta raks, vanha koiramme pitää meidät nyt paikallaan. Sen jälkeen tuskin tulee enää suvea ilman Savonlinnaa ja oopperaa. Tietysti ohjelmsito hieman ratkaisee, mutta...

  Hyvä, että oikaisit, sillä minulle ja jopa miehelleni, jota kehoitin lukuja ihmettelemään, jäi käsitys, että sitä on pidetty vasta vähän aikaa. Ilmeisesti lukemisen ymmärtäminen hukkuu, kun lukee työkseen! Kiitos oikaisusta!

  Oi!, nauti Carmenista minunkin puolestani. Se oli niin ihana, että unohdin välillä hengittää ja sitten se ympäristö on aivan omiaan suurille tunteille ja uskomattomalle esitykselle.

  Mukavaa suvea, Anni!

  VastaaPoista
 11. Olen seurannut Kalastajan vaimoa kauan, Sinun blogiasi kauemmin. Molempien suosion syy lienee henkilökohtaisuus, kumpikaan ei kirjoita ympäripyöreitä vaan on lukijoilleen rehellinen, kertoo omista aidoista ajatuksistaan ja Kalastajan vaimo lapsiperheen pienestä elämästä, joka on kaikesa arkisuudessaan todella mielenkiintoista. Yleensä pidän siitä, että blogissa on paljon kuvia ja hyviä kuvia - muotia sivuavassa blogissa tietysti kirjoittajan vaatekuvia, puutarhablogissa kasveja jne. Kirjablogilta ei kai kukaan kaipaa kirjoittajan kuvia.

  VastaaPoista
 12. Hanna, tiedän, että aina myy, kun tekee omannäköistään aitoa jälkeä. Sen tähden Mialle eilen kirjoitinkin, että 'älä vain muuta blogisi luonnetta, sillä nyt jopa Lumimies kuuntelee, kun luen Mian hauskoja juttuja hänelle ääneen'! Ja Miahan on tuonut paljon tietysti esille koiriaan, mutta antanut myös 'kasvot' Mialle. Hänestä on blogissani ollut erittäin hyvä kuva, jossa hän loikoo riippumatossa ja lukee minulta saamaansa kirjaa ja yksi tia kaksi koirulia on siinä hänen kanssaan.

  Minä halusin antaa blogilleni kasvot, sillä tämähän vain lisää henkilökohtaisuutta. Itse mielelläni haluan nähdä, kuka on blogin tekijä, mutta ei se mikään pakko ole. Minusta jokainen saa tehdä tässä kuten parhaaksi näkee ja miten parhaalta tuntuu. Tärkeintä on kuitenkin ja vain aitous, sillä jos kauheasti esittää ihan muuta, sen herkkä/tarkka lukija äkkiä vaistoaa.

  Minä tunnustan nyt olevani niin utelias, mihin luonteenpiirteeseen minulla tuskin koskaan on aikaa kiitos uteliaisuudesta kirjoihin, että aion ainakin hetken seurata Kalastajan vaimoa. Pidän kauniista kuvista, mutta sitäkin enemmän pidän syvällisyydestä ja nyt minua houkuttaa katsoa, löytyykö sitä Kalastajan vaimon blogista vai ei. Muotiblogi sinänsä ei ole varsinaisesti minun juttuni, sillä vaatteissa ostan harvoin, mutta sitten kylläkin laatua.

  Hana, kiitos kommentistasi! Miten ihmeessä sait noin paljon asiaa noin lyhyesti sanottua! Muistan aina äikän openi, jota aivan rakastin, sanomassa: Tiivistä, tiivistä! Miten minä voin, kun aina valun yli kuin tulviva virta...

  VastaaPoista