lauantai 26. kesäkuuta 2010

OLGA KALLIOLLA, VEDESSÄ JA IIRIKSISSÄ


Jael tiedusteli Olgan vointia ja ehkä muutkin ajattelevat, että missä mennään. Jokin aikaa sitten kuvasin Olgan teille järvessä ja sitten oli se Hänen Ylhäisyytensä ja Olga puiston penkillä reporankana, mutta kyllähän minä näitä kuvia hänestä laitan ja elän kanssanne myös hänen nykyisiä hitaampia päiviään. Tosin nyt kun siilit ovat jälleen ilmestyneet, tästä Vanhasta Neidistä löytyykiin uusia hauskoja piirteitä eli illat ovat meillä oikein semmoisia naurunäytöksiä. Kuumina päivinä Olga mielellään loikoilee kalliolla tai katoaa saniaisviidakkoon. Hän on intiaanikoira ja osaa olla ihan hiljaa...,joten välillä 'mami' on hyvin, hyvin huolissaan, mutta silti hän ei vieläkään vastaa: Täällä minä!

10 kommenttia:

 1. Oi mikä kallio! Ei koirassakaan mitään vikaa ole ;). Rakastan intohimoisesti kallioita, ja jos tuollainen olisi omassa pihassa... Meidän kaksi koiraamme kärsivät helteestä, varsinkin musta. Valtaojaa isompaa vesilähdettä täällä ei valitettavasti ole, siellä sitten haukut kahlaavat.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat!!!!!
  Kesä ja Olga, eipä siinä paljon muuta tarvikaan!

  VastaaPoista
 3. Pikkupaju, minäkin olen hulluna tuohon kallioon. Juuri söimme isolla partsillamme ja katsoin kalliota ja sanoin miehelleni, että siinä on jo riittvää syy pitää tämä paikka 4-ever.

  Meillä oli ennen musta labbis, mutta Juliallahan oli siis lyhyt turkki. Mutta tällä vanhalla novascotialaisella Ladylla on semmoinen turkki, että helteellä olen miinoittanut koko pihamme ja puutarhamme vesikupeilla, joihin olen pakastanut 0,5 litran jääpalat. Vaihdan kuppeihin vedet ja siis myös jääpalat päivittäin. Hätätilassa kastelen froteepyyhkeen jääkylmään veteen. Ja kuumimmalla hetkellä otan Olgan sisälle, sillä täällä on kuitenkin viileämpää kuin ulkona. Olen kuin koirani eli arktinen tyyppi, enkä kaipaa yhtään yli 20 asteen lämpötilaa. Toivotaan kohtuullista suvea koiriemme takia - edes.

  VastaaPoista
 4. Soolis, siinähän se on! Sen viime kesän yhden viikon jälkeen, kun kaikki ei ollut hyvin, olen MINÄ voinut hyvin enää vain Olgan likellä. Luoja, minkä jatkoajan sainkaan! Nautin nyt joka hetkestä, niin kuin nyt nämä hassut siilien iltasyötöt, kun Olga sekä äkseerää että pelkää noita outoja otuksia;-) Yritämme joka päivä tarjota Olgalle yhden todellisen elämyksen, niin mieli pysyy virkeänä. Se on uimareissu, tai siilin tapaaminen, tai saa rustoluun, jonka voi kätkeä puistoon ja kaivaa ylös sitten kun se on riittävän herkkullisesti mädäntynyt tms. Ja kuumana päivänä syömme aina yhden Eskimo-jäätelön puokkiin;-)

  VastaaPoista
 5. Olga on ihana puutarhan hengetär.

  Tuosta Olgan järvikuvasta muistui mieleeni samanlainen suloinen Bella-koira, Vattajan kesänaapurien lemmikki. Hänkin eli pitkän ja onnellisen elämän. Oli aina ilo nähdä sen ensimmäisenä rientävän meren äärelle. Kärsimättömänä se seisahteli ja haukkuen käskytti isäntäväkeään kiiruhtamaan peräänsä. Sitten autuaana pani veteen pitkälleen. Viimevuosinaan liikkuminen kävi hitaammaksi. Kerran eräällä uimareissullaan sen isäntä huusi hädissään (liikuttuneena) auttamaan. Bella oli haalvaantunut, eikä päässyt vedestä ylös. Juoksimme ison maton kanssa auttamaan. Laitimme Bellan siihen ja kannoimme sen mökilleen. Voit arvata litimärän ison karvaisen koiran painoa.
  Voi kuinka liikuttuneita olimme tuon suloisen ystävän hämmentyneestä ja avuttomasta katseesta. Mutta Bella toipui ja oli vielä seuraavana kesänäkin rannalla kaikkien ilona.

  VastaaPoista
 6. Rita, voi mikä tarina! Onneksi loppu onnellinen, sillä niin Bella kuin isäntäväki saivat vielä jatkoajan. Muistuttaa meitä tämä tapaus, kun vertaa viime vuoden elokuun yhden tuskaisan viikon tapahtumiin.

  Sehän tässä on, että kun jää yksin ison,v anhan koirna kanssa, sitä ei pysty nostamaan mihinkään. Minulle on nyt luotu tukiverkosto, joista joku on paikalla, heti kun soitan. Ja mehän pyöritään vain tässä omassa isossa puutarhassamme ja uimaan viemme vanhan Neidin kahdestaan.

  Olen onnellinen, että sain tämän kesän ja Olga on voinut ikäänsä nähden hyvin. Eilen illalla jahtasi pihalla isoa siilin körilästä...

  VastaaPoista
 7. Tosi hauskat ja kivat kuvat: ) varsinkin vika, siinä on jotain koomista!

  Mukavaa kun Olgalla menee hyvin :)

  VastaaPoista
 8. Tuure, koomisimpia ovat joulukuvat Olgasta;-) Ehkä pidättäydyn niiden julkistamisesta.

  Olgan elementit ovat vesi ja lumi.

  Kiitos, Olgalla menee nyt kohtuullisen hyvin ikä ja nivelrikko huomioiden. Nyt hän meni jo väijymään siilin kupin likelle;-)

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania kuvia Sinun koirastasi. Tuo mainitsemasi märän froteepyyhkeen kietominen koiran ympärille on tosi hyvä juttu - se viilentää mukavasti jos ei pääse veden äärelle.

  T. Erjuska

  VastaaPoista
 10. Erjuska, se on nopea apu. Sitä suositellaan automatkoille, jos on pakko ajaa kuumana aikana. Ja sitä voi sovletaa ihan kotonakin. Ilmastointi autoissa ei aina auta, sillä pitäisi olla vielä tummennetut lasitkin. No, me ei enää tänä suvena ajeta Olgan kanssa rantaa pidemmälle. Meillä on minuutin matka rantaan, mutta ranta, jossa on hyvä uittaa koiraa, on vajaan kilsan päässä ja Neiti pääsee sinne autolla, sillä matkalla mäkeä, joka ei hyväksi nivelrikolle. Ennen teimme 5-10 kilometrin lenkin päivittäin...

  Lumikuvat Olgasta ovat vielä ihanampia. Niitä on joulukuussa postattu paljon. Minä ja Olga ollaan Lumi.

  VastaaPoista