keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

JUHLA- JA ÄITIENPÄIVÄKOLLAASIT


Ylinnä juhlakollaasi ja alempana äitenpäiväkollaasi eli suosituksia 'für Frauen'. Näistä sen verran, että Siilin eleganssia on varmaan kommentoitu innokkaamin kuin mitään muuta kirjaa. Kommentit ovat olleet myös yllättävän perusteellisia. Taisi olla kirja yllätys muillekin kuin minulle! Liekkisydämestä sytyin ikuisesti Onervalle. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on viehättävä, mutta yllättäen syvällinen sisältäen yhden sotien aikaisen historian tragedian.  Grace Kellyn elämänkerran kansi on yhtä viehkeä kuin oli itse Grace. Kirja on minulle jäävä, sillä Kelly on näyttelijäsuosikkejani ja haluan palata siihen uudelleen. Anna ja muut ystävämme on Sisko Ylimartimolta todellinen kultturiteko meille tyttökirjojen ystäville. Michelle Obama on todella kiinnostava kirja naisesta, joka on yllättävän maanläheinen ja ihastuttava ja kantaa samoja huolia kuin muutkin naiset. Naiset taiteen rajoilla on vuoden helmi, sillä jos joku ei tiedä, mitä antaa lahjaksi ystävälle, voi antaa tämän. Suomen naistaiteen pioneerit esittelyssä 1800 -luvulta. Ja mitkä kuvat! Ajan patinaa on suosikkini tämän vuoden harrastekirjoista. Elävältä haudatut ja Haudankaivajan tytär jatkavat elämäänsä nyt minun sielussani...

Tässä teille vähän lomalukemisvinkkejä ja käyttäkää reippaasti hakukonetta. Siis siihen kirjoitetaan kirjan nimi, sitten klikataan hakua ja se on siinä! Toki olen tehnyt runsaan vuoden aikana melkein 200 kirjaa, mutta nehän löytää sitten rollaamalla ja klikkaamalla kohtaa Vanhemmat tekstit, rollaamalla ja klikkaamalla...

12 kommenttia:

 1. Se sinun suvilistallesi suosittelemani romaani oli muistaakseni Johnsonin Neidonryöstö. Se, missä vähäsen Kirjan kansa-ideaa yhdistettynä romantiikkaan yms!

  VastaaPoista
 2. Ahmu, kiitos!, olisin kyllä käynyt vielä tänään sivullasi, sillä yritän nyt saada kiinni tytärtäni, jolla hirveän jännittävä kirja, mikä liittyy myös lahkoihin. Eli en muista sen nimeä, vaikka olen kahdesti lukenut;-)

  Täytyy muistaa se Lumiomenan Liha tottelee kuria myös, sillä jo nimi antaa lupauksia - hulvattomuudesta.

  Huomenna minulla autopäivä ja pääsen kirjastoon yms.

  VastaaPoista
 3. Hieno kokonaisuus tuli tuosta kirjakollaasista. Tuo Naiset Taiteen Rajoilla kiinnostaa-

  VastaaPoista
 4. Jael, olen viimeisen tunnin istunut lukien ja ihastelen kirjaa Naiset taiteen rajoilla. Olen aina pitänyt Elin Danielson-Gambogista, mutta nyt löysin Augusta Granbergin ja Victorine Nordenswanin ja monta muuta. Kun tulet Suomeen osta tämä. Minä aion ostaa tämän kirjan lahjaksi erittäin hyvälle ystävälleni, joka täyttää pyöretä 40 vee elokuussa.

  Jael, tämä on Riitta Konttiselta ja Tammelta upea suoritus!

  Toivottavasti ilma kohtuullistuu (en uskalla toivoa liian kuumaa, ksoka Olga...)siksi kun olet Suomessa, sillä täällä on ollut aika koleaa. Tosin kaunista. Järkyttävän kaunista. Meillä kukkivat nyt kaikki valkoiset jalosyreenit ja niitä on paljon!

  Laita tämä nyt vaikka ainoaksi kirjaksi, ellet voi enempää kuljettaa. Kirja on iso.

  VastaaPoista
 5. Ja kiitos Jael kehuista. Päädyin tähän, kun meilasin tänään erään Suomeen ulkomailta lomalle tulevan kanssa ja hän pohti, että aikoo käydä koko blogini läpi ja valita siten kirjat, joita Suomesta hankkii. Halusin näin antaa 'matkaevääksi' ehdotuksia mun mielestä parhaimmista.

  VastaaPoista
 6. Leena:sitä viileämpää säätä odotankin,täällä on niin nihkeetä just nyt...

  VastaaPoista
 7. Jael, no sittenhän ei pitäis olla mitään hätää;-)

  VastaaPoista
 8. Hei Leena, hankin äskettäin tuon Ylimartimon kirjan itselleni omaksi. En ole ehtinyt vielä lukemaan, mutta jossain vaiheessa kesällä... Onerva on mulla menossa, mutta eri kirja!

  VastaaPoista
 9. Sara, erinomainen hankinta. Ylimartimon kirjan kautta ymmärtää Maudin tyttöjäkin syvemmin. Syksyllä ilmestyy Sara, tarinatyttö!

  Mikähän Onerva sulla nyt on...Tarkoitat varmaan Nallea ja Moppea?

  VastaaPoista
 10. Onervan runoja lueskelen, Leena ja vähän muutakin...menee jonkin aikaa ennen kuin postailen tästä!

  Oletko lukenut Montgomeryn Sara Stanleyn tarinat, joka on suomennettu 1994? Onko tämä Sara tarinatyttö eri suomennos sitten?

  VastaaPoista
 11. Sara, en tiedä Sarasta mitään aikaisemmin. Otan sulle vähän tietoa tästä katalogista. Kirja ilmestyy siis Sisko Ylimartimon kääntämänä syyskuussa. Kustantaja on Minerva. Ylimartimohan on taidehistorian lehtori, lastenkirjallisuuden dosentti ja tietokirjailija ja perehtynyt erittäin syvällisesti L.M.Montgomeryn tuotantoon.

  Tässä lukee: Uusi suomennos L.M.Montgomeryn varhaistuotantoon kuuluvasta kirjasta The Story Girl. Ja hemmetin upeat kannet.

  "14-vuotias tummahiuksinen ja mantelisilmäinen Sara Stanley asuu..."

  Ah!, rakastan tehdä näitä. Minä ikäänkuin lepään ja kylven vain kuunvalossa ja vaellan Kuiskausten poluilla...Syyskuu on jo muutenkin suosikkikuukauteni!

  VastaaPoista
 12. Odotellaan tarinatyttöä! Hankin myös samalla reissulla Montgomeryn uusimman suomennos-kirjan, jota en ole lukenut. Mulla on varmaan edessä Montgomery-kesä... ja Leena sinä toimit innoittajanani!

  Nyt menen lukemaan...

  VastaaPoista