tiistai 15. kesäkuuta 2010

SODAN JALOISSA (DIE FLUCHT)


Sisso! Sain tänään viestin eräältä blogiystävältä asettua television ääreen klo 19.30 ja katsoa Teemalta minisarjaa Sodan jaloissa (Die Flucht). Tämä ystäväni ei muistanut usein mainostamaani Brothers&Sisters addiktiani ollenkaan, mutta niin siinä kävi, että katsoin sarjaa heti sataa. Pidin erityisesti sarjan naispääosan esittäjästä Maria Furtwängleristä, joka esittää kreivitär Lena Gräfiniä. Kesken sarjan koukutin puhelinsoitolla äitini ja unohdin katsoa sarjan jälkeen tulevan dokumentin Historia, joka tänään kertoi natsimiehityksen lopusta Tanskassa. Aloin kaivata kovasti omaa saksankieltäni, jota olen laiminlyönyt englannin takia. Tässä sarjassa ääntämys oli hyvin selkeää, eikä semmoista johon olen törmännyt etenkin Baijerissa...Kiitos vinkistä, Allu!
Die Flucht

PS. Minua kiinnostaa kaikki historia, mutta erityisesti tsaarien aika Venäjällä ja kansallissosialismi sekä myös Yhdysvaltojen historia ja politiikka.

PS2. Teemalta tulee muuten tuhoisan hyvää ohjelmaa, vaikka televisio-ohjelma ei käsissäni kulukaan. Kerran kävi niin, että huomasin sieltä alkavan draamasarjan Thomas Mannin perheestä. Se tuli samaan aikaan, samana päivänä kuin oli saksan kielen elvytystuntini. Lopetin opiskelun siihen paikkaan ja kerroin opettajalleni vielä syynkin;-) Opinhan ehkä saksaa siinäkin, mutta ennen kaikkea sain seurata todella kiinnostavan Mannin perheen kohtaloa.

7 kommenttia:

 1. Hyvä tietää,voin laittaa tuon ohjelman varastoon kun vielä on yli kuukausi TVKaistaa. Kiitos vinkistä Leena!

  VastaaPoista
 2. Jael, eipä kestä. Taidan nyt kumminkin laittaa linkin tuohon vinkin antajaan...Hänkin on kiinnostunut historiasta.

  VastaaPoista
 3. kerkiän varmaan mukaan tuohon maailmaan..
  olenkohan nähnyt tuon sarjan ennen..
  Tuosta naisesta vaan tuli aavistus..
  Eli ens tiistaina?
  ihanaa keskiviikkoa sulle..

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä, kiva jos kelpasi. Thomas Mannia muuten näytteli siinä Mann-sarjassa varmaan Armin Müller-Stahl, yksi vanhemmista lempinäyttelijöistäni (Allumies taitaa olla mustasukkainen).

  VastaaPoista
 5. Hanne, kyllä kerkiät. Ensi tiistaina pitäisi tulla sama aiak sama kanava eli Teema.

  Allu, hyvin kelpasikin;-) Oli muuten loistava näyttelijä Mannin roolin vetäjä.

  VastaaPoista
 6. Teema on huippu kanava, sieltä tulee niin monipuolisesti kaikkea! Eikä sinne osteta roskadokumentteja eikä huonoja tusinasarjoja.

  VastaaPoista
 7. Soolis, se on! Ja mikä parasta ei tarvitse pakkonauttia mainoksia, joita inhoan erityisesti.

  VastaaPoista