keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

ROAD MAP


Jotka tulevat suorinta tietä,
saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä
hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä et löydä perille.

- Tommy Tabermann -
Veren sokeri (Gummerus 2008)
kuva Pekka Mäkinen

8 kommenttia:

 1. Ihana runo, dikkaan Tommya, ja tuo lintulapsi on hellyttävä, ihana!

  VastaaPoista
 2. Silmälasit kun puuttuivat, luin viimeiseltä rivilta "eksymällä et löydä perille" ja kovasti pohdiskelin mitä ajatus pitää sisällään, ennen kuin huomasin että se olikin "eksymättä" :D

  Kumpikin versio tarjoaa siemenen hedelmälliseen pohdintaan.

  PS Sammalleimu on helppohoitoinen ihana kukka. Kunhan muistaa olla pistämättä siihen kalkkia. Omani olen laittanut alkuun ystävältä saadusta pienestä töppäreestä.

  VastaaPoista
 3. aivan...=)

  tuo herkkä olento lumoaa..
  sopii kerrassaan..

  VastaaPoista
 4. Seijastiina, minä olen hulluna Tommyyn! Mieheni väittää, että vain Tommy on vienyt minulta 'jalat alta'. Koppasi kerran kirjamessuilla kunnon halaukseen ja ilmeeni oli kuulemma näkemisen arvoinen;-) Hän on juuriltaan karjalainen, kuten minäkin. Hän on välitön, tyköottava ja kun hän puhuu, sitä ei väsy kuuntelemaan.

  Rita, tämä on minun Voimarunoni ja tuo taulu on seinälläni tässä kirjasto/toimistossani ja taulun takana on tuo ruono. Se pitää olla nimenomaan 'eksymättä', vasta sitten se on Voimaruno, sillä sunnuntailapset eivät löydä perille ja jos löytäisivätkin, he eivät tajuaisi löytäneensä. Tämän runon toistan aika-ajoin myös blogissni, sillä joku sitä kuitenkin tarvitsee...

  Jael, se on minun 'must'.

  Hanne, tajusit!

  Niinpä, vain pieni lokinpoikanen toinen jalka ilmassa ja aalto jo pyyhkii askeleen kuvaaa hiekasta...Hän symboloi minulle montaa asiaa.

  VastaaPoista
 5. PS. Rita, olen sammalleimun murhaaja! Ystäväni, joka ei harrasta mitään kasveja, ei tiedä niistä yhtikäs mitään, ei edes välitä, omistaa piha, joka on nyt täysin pinkki sammalleimusta. Nyt minulla on enempi tietoa ja sitten tuo pieni kivikkoinen japanilainen osio, johon voisin kivien rakoihin tuota softia lilaa laittaa, mitä sullakin on.

  VastaaPoista
 6. Tästä saa voimaa ja uskoa parempaan tiehen. Kiitos bestiksen voimataulu myös minun seinälläni. Käytänkin tätä runoa lähteville yseille..

  VastaaPoista
 7. Anne, sinulle oli tämä tarkoitettu. Jaanhan melkein kaiken kanssasi.

  Hyvä runo yseille, mutta mahtavatko vielä sisäistää...No, jos eivät nyt, niin sitten joskus...

  VastaaPoista