lauantai 26. kesäkuuta 2010

SARAN YLLÄTYS!


Tein jokin aika sitten teille Donald Spoton kirjan Seurapiirien kuningatar - Grace Kelly (Helsinki Kirjat 2010) ja varmaan sen innoittamana sain Saralta ihastuttavan yllätyksen: Hopeapeilin elokuulta 1960, jossa kannessa kuva Ruhtinattaresta tyttärensä Carolinen ja poikansa Albertin kanssa. Sisäsivuilta löytyy juttusarjan ensimmäinen osa, jossa otsikkona Kiitos isä Tuckerin. Asemansa vuoksi ruhtinatar saattoi antaa vain pieniä vihjeitä, miten avioliitto oikein järjestyi, mutta isä Tuckerin puheliaisuus antaa totuudenmukaisen kuvauksen ensitapaamisesta Cannesissa ja Rainierin kosiomatkasta Amerikkaan.

Muistan sateiset suvipäivät Keurun mammalassa ja isot pinot Hopeapeili -lehtiä. Niitä luettiin siinä missä Tex Willereitä, Aku Ankkoja, Viisikoita ja tyttökirjoja.

Ja tässä kuva kirjasta Seurapiirien kuningatar - Grace Kelly. Kuvassa Grace Kelly Grimaldi, hänen korkeutensa Monacon ruhtinatar, 50-vuotiaana. Kuva ruhtinaan palatsin arkisto, Monaco.

6 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihastuttavan yllätyksen oletkin saanut ♥

  VastaaPoista
 2. Susa, eikö vain!, ja minä kun osaan vielä arvostaa kaikkea vanhaa, tätä lehteäkin. Ja tietenkin arvostan myös näyttelijää ja ruhtinatarta, Grace Kellyä.

  VastaaPoista
 3. Tosiaankin ihana yllätys;historiallinen lehti!

  VastaaPoista
 4. Jael, se on jo muovisessa välilehtiturvassa. Ah!, rakastan yllätyksiä, koska tuskin koskaan kukaan pystyy niitä mulle järkkäämään´: Arvaan aina;-)

  VastaaPoista
 5. Hei Leena ja hauskaa, että pidit yllätyksestäni! Olisi kiva jos löytyisi vielä se juttusarjan toinenkin osa... Huomasitko lehdessä pienen jutun kirjailija Merja Otavasta? Hyvää Juhannuksen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Sara, oikealle henkilölle tuli: Osaan arvostaa!

  Näin jutun Merja otavasta, mutta en minä mitään Priska -kirjoja ole lkenut, en ole kuullutkaan. Oli Anna-kirjat, Runotytöt, Pollyanna ja mitä niitä nyt olikaan...ai niin, Tiina -kirjat ja Selja-sarja etc.

  Nyt jo sunnuntaiehtoon rauhaa ja kohta hyvää yötä, Sara!

  Kiitos yllätyksestä♥

  VastaaPoista