keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

KAIKEN SUVAITSEMINEN EI OLE SIVISTYKSEN MITTA

Nyt kun kaikki yrittävät käydä kauhean sivistyneestä suvaitsemalla kaikkea ja kaikkia ja eritoten muita kulttuureja ja uskontoja riippumatta siitä, mitä riittejä niihin liittyy aina alaikäisten tyttöjen naittamisista vanhoille äijille ja naisten elävältä kivittämisiä, teki hyvää lukea eilistä Hesaria, jossa Aki Petteri Lehtisen jutussa Mieskirjailija vanheni feministiksi, hieman suitsittiin kaiken hyväksymistä. Haastattelussa kirjailija Martin Amis kertoo miksi hänet on leimattiin islmanin vastaiseksi, vaikka hän onkin feministi joka puolustaa naisia. Siis selkokielellä: Islamin vastaisuus ei ole sivistymättömyyttä, vaan se voi olla ihan vain hyväksymättömyyttä tyttöjen ja naisten alistamiselle; henkiselle ja fyysiselle väkivallalle, jolla on lain siunaus papiston johtamassa maassa. Mikä sivistys suvaitsee heikompiin kohdistuvan väkivallan!!!

Suoraa lainausta Martin Amisin haastettelusta Helsingin Sanomat 29.6.2010:

Amis toivoo naisten saavan lisää valtaa, koska väkivalta on "ihmislajin suurin kirous" ja "naiset ovat vähemmän taipuvaisia siihen". Hän kieltää puhuvansa myötäsyntyisistä ominaisuuksista, mutta viittaa aivotutkimuksissa saatuihin tuloksiin.

"Sukupuolten läheneminen on miestenkin etu. Miehet ovat hallinneet viisi miljoonaa vuotta, joten muutos ei tapahdu sukupolvessa. Mutta juuri asteittainen kehitys voi olla tietoista ja väkivallatonta."


Väkivallalla Amis tarkoittaa erityisesti islamismia, kunniamurhia ja lapsivaimoja sekä vanhoja miehiä, jotka leikkelevät pikkutyttöjen sukuelimiä.

Vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeistä aikaa ja islamistista miehuuden mallia pohtivan The Second Plain -kirjoituskokoelmansa  (2008) jälkeen Amisia syytettiin islamofobiasta.


"Nimittely tappaa keskustelun, ja riitani islmanin kanssa liittyy nykyään feminismiin. Terrorismi on muuttanut enemmän ajatteluamme kuin maailmaa, mutta sivilisaatiota voi arvioida sen väkivaltaisuuden perusteella."


"Maat ja ihmiset ovat samankaltaisia. Tunnen monta epäonnistunutta valtiota, jossa on huono perustuslaki. Ja luultavasti olen tuntenut vain yhden suurvallan, kirjailija Saul Bellowin."

Minä, suuri rasismin vastustaja, mutta tyttöjen, naisten ja eläinten eli heikompien puolestapuhuja, olen hyvin samaa mieltä Martin Amisin kanssa. Ja tiivistän kaiken kirjailija Nadeem Aslmin kirjassaan Elävltä haudatut (LIKE 2010) esiintuomaan faktaan, joka on kiveen hakattu:

"Mikään valtio, jota papisto johtaa yliluonnollisin perustein, ei kykene todelliseen kehitykseen."

kuva Iines

13 kommenttia:

 1. Naisten sukupuolielinten silpominen on hirvittävää, mutta yhtä hirvittävää on jatkuvasti paljastuvat kirkon miesten lasten hyväksikäyttötapaukset. Eli ei siis kristityt ole välttämättä paljon parempia.

  VastaaPoista
 2. Niin hyvä tarkoitus, kun tällä Martin Amishin kitjoituksella on, hän on jättänyt tarkistamatta moniakin faktoja, mikä olisi erityisen tärkeää vahvan argumentoinnin uskottavuudelle ja hyvien asioiden edistämiselle.
  kaikki uskonnothan ovat ihmisten keksimiä, eikä sen tehokkaampaa välinettä olekaan vallanhaluisille, omia pyrkimyksiään ajaville (valitett. yleensä miehille). Kyse on vain näiden tyyppien soveltamista loputtomista tulkinnoista...Islamissa uskontona on paljon hyvää, eikä missään sen kirjoissa kehoteta silpomaan tyttöjä (jota eivät suinkaan tee vanhat ukot vaan naiset). Kuulun Amnesty Internationaliin, ja tätäkin asiaa vastaan taistellaan, kuin myös naisia ja tyttöjä kohdistuvaa väkivaltaa vastaan tai vääristynyttä sukupuolijakaumaa, kun tyttösikiöt abortoidaan tai tyttövauvat surmataan. Tämä kaiken juuret ovat vakavassa syrjinnässä, jota KENENKÄN ei tule hyväksyä!

  VastaaPoista
 3. Allu, samaa mieltä.

  Pikkupaju, kannatan vahvasti Amnestyn toimintaa! Tiedän myös, että Koraani ei tähän kehoita/määrää tms., vaan kiihkouskovainen paipisto soveltaa sitä miten haluaa.

  Minulla on kummityttö Ghanassa,joten olen sen takia seurannut myös Afrikkaa aika kiihkeästi ja kyllä siellä silpovat niin miehet kuin naiset, mutta ei ole oleellista ketkä sitä tekvät, vaan ketkä SALLIVAT/MÄÄRÄÄVÄT tuollaisen sairaan teon.

  VastaaPoista
 4. Chilessä nyt papisto varsinaisesti ei maata hallitse, mutta katolisuudella on liian suuri valta. Abortit ovat laittomia, vaikka nuori tyttö olisi raiskattu tai isänsä hyväksikäyttämä! Tai jos sikiö havaitaan sairaaksi, naisen on pakko synnyttää se, jollei se ole vaaraksi naisen hengelle:( Chile kuitenkin on maa, jossa tehdään ultraäänet ja testit ja voidaan tietää, onko sikiö pahasti sairas. Koen, ettei nainen saa itse päättää omista asioistaan, kun ei saa edes päättää, synnyttäääkö sairaan lapsen vai ei.

  VastaaPoista
 5. Mia, ihan hirveetä! Voisit blogissasi tehdä postauksen naisen asemasta Chilessä. Varmaan kaikkia kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 6. Niinhän se on, että monikulttuurisuus on tullut itseisarvoksi, vaikka sen pitäisi olla välinearvo parempaan ja rauhallisempaan, suvaitsevampaan elämään.

  Pikkupaju ilmaisi muuten ajatuksiani hyvin. Syytettävänä ei ole muslimiyhteisö, vaan uskontoa omiin tarkoituksenperiin käyttävät (esim papisto). Kaikkien uskontojen pitää olla ihmisoikeuksia kunnioittavaa toimintaa.

  Olen samaa mieltä, että teokratia on aina huono asia (jo sen takia ettei se ole demokratia).

  VastaaPoista
 7. Ajatuksia herättäviä ajatuksia nämä...Olen ollut vuosia mukana kummitoiminnassa (Etiopia), ja viime aikoina on paljastunut, etteivät useimmat kv. kummijärjestöt suojele tyttöjä (paradoksaalista kyllä, näitä tyttöjä kutsutaan engl.kiel. termillä protected girls). Kaikenlaisia omaatuntoa hetkeksi rauhoittavia vetoomuksia on liikkeellä, mutta auttavatko ne, kun kys on pohjimmiltaan vääristyneistä valtarakenteista...
  Jos tytöt opetetaan siihen, että silpominen on joku naiseksituloriitti, jota ilman ei kelpaa yhteisöön, ja tätä jatkuu satoja vuosia...Asenteisiin vaikuttaminen on todella tärkeintä, kysehän on sukupuoleen kohdistuvasta syrjivästä järjestelmästä, jossa naisella ei ole omistusoikeutta eikä päätäntävaltaa omaan kehoonsa.
  Jos YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta tulisi uusi uskonto, liittyisin heti (tai oikeastaan se minulle onkin).

  VastaaPoista
 8. Tuure, olipa hyvä puhe! Siihen mitään lisäämättä, siitä mitään poisottamatta.

  Pikkupaju, mitä enemmän näkee/kokee/lukee, sen enemmän huomaa, miten suurten uskonsotien historia toistaa itseään vieläkin (talibanit esim.), vain se, miten me sen näemme on muuttunut. Vai niitämmekö nyt peräti itsensä 'läpilyöneiden', suurten valtionuskontojen kylvöä. Meidän jälkeenmme tulevat eivät puhu inkvisitiosta, mutta takuulla he keksivät nimen ajalle, jossa eli ihmiskunta matkustaen kuuhun, mutta samalla sallien tyttöjen silpomisen, naisten elävältä kivittämiset, alaikäisten pakkonaittamiset ja monet muut muodot, joilla naisia edelleenkin alistetaan. Ja meidän aikaamme kuuluu vielä holokaustikin! Vanhempamme olivat sillon jo syntyneet, jotkut olivat mukana kuka hengessä kuka konkreetisti. Olen itse tavannut pikkutyttönä ihmisen, joka suuresti ihaili Hitleriä. Mikä upea, uljas ihmiskunta onkaan elänyt 1900 luvulta meidän sateenkaaremme päähän! Meidän olivat modernin ajan häpeäjuhlat!

  VastaaPoista
 9. Etnisiä puhdistuksia tehdään useassa maassa koko ajan, tuorein esimerkki Kirgisiasta. Rasismi nostaa taas päätään, varsinkin Venäjällä. Mitä olemme oppineet? Emme mitään...
  Uskonsotien lisäksi käydään jatkuvaa ahneuden sotaa, sotaa luonnonvaroista. Ilmastonmuutoskin on hyvä asia monille maille, koska näin päästään käsiksi Huippuvuorten rikkauksiin. Ja ihmisoikeusrikkomukset lakaistaan maton alle, kun kyseessä on potentiaalinen kauppakumppani.

  VastaaPoista
 10. Pikkupaju, ja Ruanda. Minulle tulee omen Kuvalehti, joten pysyn ajan tasalla, vaikka televisio onkin harvoin auki.

  Me emme ole oppineet yhtikäs mitään!

  Ihmisoikeusrikkomukset saavat minut toivottomaksi. Tiedätkö, en ole koskaan käynyt kiinaliasessa ravintolassa enkä käy. Syy: sekä ihmisoikeusrikkomukset että koirien elävältä nylkemiset Kiinassa. Yritän välttää kaikkea Made in China, mutta se on nykyään melkein mahdotonta, kun tuotteen alkuperämaata ei tarvitse enää laittaa esille. Kaikki firmat vievät työt Kiinaan kysymättä, mitkä työolot siellä ovat ja mitä maassa muuten tapahtuu.

  Ja sitten Venäjällä sananvapaus ja toimittajien murhat...

  VastaaPoista
 11. Äkkiseltään tämän luin ja samaa mieltä kanssasi voin olla. Paljosti on juuri patriarkaalisen valtakulttuurin aikaansaamaa tämä miljoonia vuosia vallinnut (höhlä) alistamisen- ja väkivallanaika.

  VastaaPoista
 12. Vaikea asia, mutta on nyt ihan "sallittu" solvata musliimeja, kuin mustalaisia ja juutalaisia ennen, monella ei ole tarpeeksi tietoa eikä suvaistsevaista näkökantaa.. Viha leviää.

  VastaaPoista
 13. Rita, mitä hyvää on patriarkaalinen valta saanut aikaan? Ei mitään!

  Hannele, kun lukee enemmän, tietää enemmän ja tieto lisää tuskaa. Nyt julkisesti Iranin valtion päämies saa kieltää holokaustin ollenkaan tapahtuneen. Hän kieltää juutalaisten murhaamisen! Tälle islamilaiselle on sallittua, mikä muilta on rikos.

  VastaaPoista