torstai 10. kesäkuuta 2010

AURINKOISTA VIIKONLOPPUA♥ JA VÄHÄN MUUTAKIN


Olemme käymässä kohden viikonloppua ja minä ajattelin pitää nyt nk. pitkän viikonlopun. Dina noudettiin juuri ja eräs ystävä saapuu huomenna. Nautimme yhdessä lounaan ja sitten tiikerikakkua runsaalla Robertsin kahvilla. Suunnittelemme juhannusviikkoa, jolloin aiomme viettää muutamia päivä 'sinkkuelämää', sillä Alfauros on muilla mailla vierahilla. Vapise Jyväskylä!

Ihan oikeasti olen aika väsynyt. Tein viime vuonna 140 kirjaa, joka on aivan liikaa. Yritän hiljentää nyt suveksi tahtia, vaikka ensimmäiset uutudet jo saapuivatkin. Kärsivällisyyttä lukijani, kärsivällisyyttä kustantajani! En pidä valittelusta, mutta kerroin kuitenkin tämän nyt...

Minulla on teille kuitenkin nyt ennen viikonlopun auvoa ihan uutta asiaa. Olen tehnyt niin kovasti töitä, että kiinnitin vasta nyt huomiotani yhteen asiaan ja se on nettikäyttäytyminen. Minusta on älyttömän outoa, että netissä voi kirjoittaa vaikka toisesta bloggaajasta omaan blogiinsa mitä tahansa omaan pääkkyyn saattuu pälähtämään. Tämä henkilö, josta on kirjoitettu, ei sitä ehkä koskaan saa tietää, mutta kirjoittajan väitteet jäävät kuin viimeiseksi sanaksi. On ihmisiä, jotka haluavat sanoa viimeisen sanan, ihmisiä, jotka haluavat olla aina oikeassa, ihmisiä, jotka inttävät kaikkialla, ihmisiä, jotka pilaavat ihan mukavatunnelmaisten blogien hienoja postauksia alentavilla ja täysin aiheesta pois olevilla kommenteilla. En ymmärrä motiivia tällaiseen! Onko se pakonomainen tarve olla aina oikeassa? Onko se kateutta? Onko se alemmuudentunnetta, joka ei suo toiselle, mitä itse ei saavuta? Kannattaa muistaa, että uhri on se, kehen kohdistuu selän takana kirjoittelu, vääristelyt etc. Onneksi yli vuoden aikana olen joutunut kohtaamaan tällaista vain paristi, mutta sekin on jo liikaa. Ellei ole mitään hyvää/kivaa sanottavaa, onko mahdotonta silloin vaieta.

Tänään huomasin, että kun Susanne oli saanut palkintokirjansa, hän oli kuvannut ne blogiinsa ja vielä linkittänyt minun blogini. Voitte vain kuvitella, miten se ilahdutti! Myös Unelma teki vähän aikaa sitten aivan saman. Minä olen innokas linkittämään muita ja tietysti itse ilahdun, jos joku toinen näin tekee. Myös Anni oli kirja-arvostelussaan Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville linkittänyt blogini ja viitannut minun vastaavasta kirjasta tekemääni arvosteluun. Se on 'fair play'! Voisimme kukin sisällämme miettiä, olemmeko hyviä blogiystäviä. Semmoisia ystävällisiä, vilpittömiä ja ehdottomasti vailla kateutta. Minä linkitän, mutta sen lisäksi jaan arvostelukappalekirjoistani suurimman osan niin blogi- kuin muille ystävilleni. Osalla teistä on kokemusta saada minulta kirja muuten vain, osa on saanut arvontojen kautta.

Minä koreilen tässä postauksessa Lumiomenan auringonkukilla ja haluankin sanoa, että hän on hyvä esimerkki bloginpitäjästä, joka osaa käyttäytyä. Minä tässä ikäänkuin ojennan näkymätöntä tunnusta...Ja Lumiomenan lisäksi on monta, monta muuta ihanaa blogiystävää, mutta päätin tänään mainita vain kolme, jotka tunnen jo pidemmältä ajalta ja he ovat Susanne, Lumiomena ja Soolis, jotka ovat joka hetki tienneet, mitä kommenteissa voi sanoa ja mitä ei ja etenkin sen, että jos kirjoitetaan omaan blogiimme toisesta bloggaajasta, kirjoitamme totta ja kohteliasta ja mieluusti voimme silloin linkittääkin. Sehän on kuin halaus!

Pidetään huolta toisistamme♥

Leena Lumi

PS. Joskus kun olen ehtiväisempi/jaksavaisempi, voin kertoa useammista blogiystävistä. Kerron kuka saa minut nauramaan harva se päivä, kuka saa minut lukemaan kirjoja, joita en muuten lukisi, kuka jakaa kanssani kaikki puutarhan harmit (niitäkin on) ja kuka on hän, joka on pakko tavata aamulla ensiksi.

PS2. Jos haluatte tietää kenen seurassa (lue: kenen kirjan seurassa) vietän viikonlopun, katso Huomenta Suomi 15.6. klo 7.17. Minä olen siihen aikaan ihan vihannes, mutta Alfauros lupasi kaataa minuun kahvia ja taluttaa punaiselle sohvalle, sillä M. ei jää minulta näkemättä!

55 kommenttia:

 1. Kirjoitat tärkeästä asiasta! Siinä missä blogit/blogeilu on lisääntynyt ja tullut monelle tutuksi, on myös jotenkin usealla hämärtynyt se raja, mikä on sallittua, soveliasta jne.

  Olin muuten itsekin ajatellut kuvata palkintokirjani ja laittaa pienen jutun sinne ruokabloiini, ellei sinua haittaa, että blogi on juuri ruokablogi;) Olen niin iloinen kirjoista ja toisaalta tiedän, että moni blogia lukeva tuttava on myös kirjan ystävä ja siksi olisi kiva siihen samaan linkittää blogisikin vinkiksi kirjan ystäville.

  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä! Blogeihin ei kuulu minkäänlainen päsmärönti. Väärinkäsitykset on selvitettävä, ja itseään kohdistuneesta verbaalisesta väkivallasta on nostettava meteli.

  Mukavaa viikonloppua Leena ja loma-aikaa!

  VastaaPoista
 3. Ps. Johtava reksimme siteerasi kevätjuhlapuheessaan Merrete Mazzarellan eläkekirjaa jonka olet täällä esitellyt!

  VastaaPoista
 4. Susa, ei tarvitse, vain jos sinusta siltä tuntuu. Linkitys on toisille luonnollista kuin hengittäminen ja toiset eivät niin sitä harrasta. Mikä se sun ruokablogi olikaan? Nyt liityn sinne! Olenhan minä kiinnostunut ruoanlaitosta, en leipomisesta, mutta kun en ehdi laittaa niitä blogiini, enkä ehdi riittävästi tehdä uusia kokeiluja...

  Tuure, eiköhän tämä nyt riitä meteliksi;-), kun on viikonloppukin tulossa ja kaikkea...

  Tuure, Susanne ehdottomasti halusi sen kirjan yhdeksi kolmesta kirjastaan, vaikka ei ole edes eläkkeellä ja en ole minäkään, eikä edes Reima...Mazzarella osaa kirjoittaa kiinnostavasti ja tyylillä. Ja ehkä huomasit kirjan kannen! Jännä nähdä sen sijoitus vuoden kansikisassa joskus marraskuulla.

  VastaaPoista
 5. Susa, siis vielä: Olet oikeassa, että netti oudosti hämärtää ihmisten käsitystä siitä, mikä on soveliasta ja mikä ei. Ihan kuin täällä olisi voimassa viidakon lait, eikä millään olisi mitään väliä. Monet tekstit hipovat ja ehkä yltävätkin kunnialoukkausjutun rajalle. Ei omaa pahaaoloaan voi täällä purkaa, sitä varten on ihan muut systeemit.

  VastaaPoista
 6. Jups, huomasin kannen, erityisesti! Upea! Tiedän kyllä mummin seuraavan joululahjan :D

  VastaaPoista
 7. Leena, ei tarvitsekaan, mutta haluan;) Ja pakko tässä tunnustaa samalla, että sinun ja lumiomenan ihanien kirjablogien myötä minulla on enemmän ja enemmän alkanut kutkuttaa ajatus omastakin kirjablogista..apua...

  Joskus huomaa eksyvänsä blogeihin, missä todellakin joidenkin kirjoitukset ovat kaikkea muuta kuin netikettiä noudattavia tai yleensäkään sitä ihan tavallista soviliaisuutta. Se on surullista, todellakin!

  Linkityksestä puheenollen, itsekin pidän siitä ja koen sen tärkeänä osana sitä mukavaa blogimaailmaa; voi jakaa tietoa, kiitosta jne muillekin jne.

  Minun ruokablogini on siis:
  http://hyvantuulenkeittiossa.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Ihanan vahvoja ja näyttäviä nuo auringokukat! Harmi, kun jäi tältä kesältä kylvämättä.
  Ihanaa, viikonloppu taas edessä! Täällä länsirannikolla ilta on ollut aivan suloisen kesäinen. Istuimme miehen kanssa tuossa pihan edustalla ilta-auringon hellittelyssä liki pari tuntia. Olipa kuin olisi lahjan saanut. Hyvää viikonloppua Sinullekin Leena!

  VastaaPoista
 9. Susa, tee se! Perusta nyt heti se oma kirjablogi. Nimi on tärkeä asia. Haluatko olla Humiseva Harju? Et. Liekkisydän? Ei viittaa kuin Onervaan...Intohimolla kirjoista/ Elän lukeakseni/ Susan kirjasto / Susan kirjaelämyksiä / Ei päivää ilman kirjaa/ Susan kirjatarinat/ Susan kirjatunelmia/ Tuulen viemää, kirjan tuomaa/ Olipa kerran...Susa/Susa ja kirjat/....;-)

  Rita, länsirannikolla paistaa aina enempi kuin täällä. Olenhan sieltä kotoisin ja vieläkin huomaan eron, kun olen käymäsäs äidillä ja istun hänen putarhassaan...Ihanaa viikonloppua sinulle, Rita!

  VastaaPoista
 10. En tiedä missä blogissa tuolla tavalla oli käyttäydytty,mutta ei se mukavalta kuulosta.
  Ihan kivaa on,jos linkitetään mukavien asioiden parissa. Olet joskus linkittänyt minun kuvani ja olen myös sinut pari kertaa linkittänyt.
  Mukavaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 11. Jael, tämä ei tietenkään liity sinuun! Sinä olet ollut hyvä blogiystävä koko sen ajan, mitä olen tässä ollut ja olen saanut sinulta upeita kuvia. Yksi ystävä lähtee pian Venetsiaan ja sanoinkin hänelle, että 'nyt kuvaat kaikkia vanhoja rakennuksia etc., että saan runoille kuvia, ettei aina tartte pyytää Jaelilta.' Tosin loistava kuvaaja Iines on ollut kovin kuvatukijani, mutta meillä onkin diili;-) Olen myös mainostaja ja on kiveen hakattu, että joku kustantaja vielä huomaa Iineksen kuvat!
  Minä en loukkaa toisia blogissani ja toivon sitä samaa kohtelua itselleni. Se ei liene liikaa pyydetty vaikeimmaltakaan luonteelta. Ja ainahan voi vaieta.

  Sun bougainvillekuvaa ei varmaan unohda kukaan ikinä! Nyt siitä tuli Lumikarpalossa Punainen kuu.

  VastaaPoista
 12. No voi että sentään..Sinut kyllä pitäisi arvonimetä Lukemisen Lähettilääksi tms;) Sen lisäksi, että itse kirjoitat upean seikkaperäisiä arvosteluja, innostat muitakin siihen. Miten kävikään Lumiomenan ihanan pienen blogin, kun sait häntä innostettua jatkamaan ja nyt lukijoita onkin jo iso joukko :)

  Miten se tuo Humiseva Harju jäikin nyt näin nimenä mieleen pyörimään..Näen sellaisen kivan lilasinisävyisen blogipohjan ja mielessäni, missä blogin nimen alla kuva humisevasta harjusta ja..ja....:)

  VastaaPoista
 13. Enhän minä niin ajatellutkaan.Tulin vaan vähän uteliaaksi mitä ja kenestä oli noin epäoikeudenmukaisesti kirjoitettu.

  VastaaPoista
 14. Susa, minä arvasin, että ihastut siihen! Katsot, jso ajattelet nyt näitä tämäntypin klassiikkoja, et voi olla Syrjästäkatsojan tarina etkä kai Valkopukuinen nainen, ole Humiseva harju! Kaikki tajuaa heti, että sun blogissa on vanhan ajan tyyliä ja tuunelmaa ja laatua ja silti voit tehdä vaikka yhtä hauskoja kuin Lumiomena oli juuri tehnyt. Tilasin sen tänään kirjastosta;-)

  Olipa kerran Luminen omena, joka oli päättänyt lopettaa kirjallisen bloginsa. Samana päivänä sinne eksyi yksi Leena Lumi ja kauhistui, että tämmöinen viehätys lopettaa! Se ei käy! Otin yhteyttä Jeff Curtoon ja kysin kaunsita kuvaa lumisesta omenasta ja sain luvan ja kuvan ja linkitin. Minut herätti nimi Lumiomena ja sitten hänelle tyypillinen tekstin viehätys, jota on vaikea selittää. Ja tarinalla on onnellinen loppu eli siitä tuli menstystarina. Mutta Lumiomeakaan ei tiedä sitä, että kun hän ilmoitti,e ttä 'sitten kun on 30 lukijaa, minä pidän arvonnan', minä olin se, joka järjesti hänelle sen 30. lukijan yhden ystäväni myötävaikutuksella....Hänellä menee huomena aamukahvi väärään kurkkuun kun hän lukee tätä...

  Mutta ihan oikeesti, Lumiomena on vaikuttanut miuunkin eli olen saanut sitä vuorovaikutusta, jota tarvitsen. No, hän ei piittaa dekkareista ja minä taas luen melkein kaikkea kaikille, mutta meillä on monet samat kirjat ja ymmrrämme myös, miten toimimme ja luovimme samojen kirjojen vesillä...ja hänen Amsterdam postauksensa oli paras koskaan lkemani matkapostaus ja hän teki sen kipeänä, flunssassa. Meidän seuraava kohde onkin Amsterdam, kiitos Lumiomenan! Etteikö ole ihanaa vuorovaiktusta, tule mukaan, Susa!

  VastaaPoista
 15. Harmi jos sua on loukattu, kun itse olet niin avoin ja ihana ihminen, mutta taitaa niitä kadehtijoita aina silloin tällöin löytyä blogimaailmasta ihan niinkuin tavallisesta elämästäkin.

  VastaaPoista
 16. Jael, en nyt yksilöi, mieti vähän taaksepäin ja sitten se kaikki vain paheni ja paheni. Yritän tosissani tehdä kunnon blogia, enkä kaipaa tähän mitään asiatonta. Haluan pitää mukavatunnelmaista kirjallista blogia, jossa on mukana myös muutakin. Et ole ymmärtänyt ihmetellä, miksi lopetin viikonlopun omat ruokaohjeeni...

  VastaaPoista
 17. Allu, sinä arvasit! En ymmärrä, miksi hän, jota ärsytän, ei salli minun olla rauhassa niiden kanssa, joita en ärsytä. Yritän olla kaikille avoin, aito, oma itseni ja teen itseni näköistä blogia. Monet ovat nimenomaan kertoneet pitävänsä aitoudestani. Ja minä pidän lukojoistani, joiden kanssa voin jakaa niin kirjat kuin koirat kuin puutarhan.

  VastaaPoista
 18. Ei mennyt aamukahvi väärään kurkkuun ;) Palaan kommentoimaan tätä huomenna heti aamulla, nyt tulin pikaisesti blogeilemaan, koska en saa unta.
  Palaan ♥ Ja linkitän sinut just nyt heti.

  VastaaPoista
 19. Lumiomena, oi miski vielä valvot;-) Onko täysikuu?

  No, minulle on tullut nyt paljon komentteja,e ttä juutuin tähän, vaikka vieraani saapuu jo klo 10. yritän herätä aikaisin, otan sitten viikonloppuna takaisin. Käyn sinulla vielä nopsasti...

  Koita sinäkin saada Susa nyt tekemään kirjallinen blogi!

  Ja mee nyt jo nukkumaan:
  Good night,
  sleep tight,
  wake up,
  in the morning light!

  VastaaPoista
 20. Sammuukohan tämä sisälläni lepattava liekki nyt muutoin kuin alkamalla kehitellä omaa pientäkirjablogia, joka kantaisi upeaa nimeä "Humiseva harju"? ;) Tämän ajatuksen siivin nyt hiivin itse nukkumaan ja sanon samat sinulle kuin sinä lumiomenalle, " mee nyt jo nukkumaan"! :)

  VastaaPoista
 21. Susa, älä mee nukkumaan ollenkaan ettet vaan aamulla ala perua! Tee se nyt!!!Avaa se jo nyt Humiseva harju nimellä, niin aamulla sun on sinne pakko jotain laittaa;-) Vaikka aloituspuhe. Se olisi tyylikästä. Ja unohda tuo sana pieni. Iso siitä tulee...Juu, mä meen nyt. Öitä!

  VastaaPoista
 22. En ymmärrä miten ihana ja ystävällinen blogisi on saattanut ärsyttää jotakuta,mutta toivottavasti se henkilö osaa pitää itsensä poissa blogistasi....

  VastaaPoista
 23. Kyllä puhut asiaa nettikäyttäytymisestä. Olen jos jonkinlaista ehtinyt nähdä ja todistaa näiden blogivuosieni aikana, ja tyhmyyksissäni itsekin tullut jotakuta loukanneeksi. Ei sitä aina osaa hyvää tarkoittavia sanojaan niin asettaa ettei niitä voitaisi väärin tulkita. Turvallinen olo vierailla sinun hyväntahtoisessa valoisassa blogissasi kivojen kommentoijien joukossa :)

  VastaaPoista
 24. Huomenta, robottina, ja vähän vihanneksenakin olen taas työaamuun herännyt, mutta ennen töihin lähtöä oli pakko tulla tänne kommentoimaan.

  Tämä asia on pohdituttanut juuri tällä viikolla minuakin, joten hyvä kun otit asian esille.

  Täytyy vielä lisätä, että olen törmännyt myös facebookissa samaan: jotkut kirjoittavat näkyvälle seinälle uskomattomia asioita, jopa haukkuvat kavereitaan. Tätä tapahtuu sekä lasten että aikuisten facessa.

  Toivotaan positiivista henkeä blogeihin. Ei kukaan jaksa negatiivisia ihmisiä ja negatiivisia kommentteja.

  (Nyt ei ehdi enempää, mutta tulen iltapäivällä katsomaan onko tullut lisää mielenkiintoisia kommentteja).

  VastaaPoista
 25. Susa perustaa ilman muuta kirjablogin mutta nimiasiassa joudun ikäväkseni olemaan ilonpilaaja, ethän vain anna orastavan innostuksesi laantua sen vuoksi: Vaikka ihan tarkalleen Humiseva harju -nimistä kirjablogia ei ole olemassa niin "Humisevalla harjulla" on:

  humisevallaharjulla.blogspot.com

  On myös Susan kirjasto:

  susankirjasto.vuodatus.net

  Vähän harmittaa että itse blogia perustaessani päädyin tylsänpuoleiseen vaihtoehtoon, kun sittemmin on tullut vastaan hyvällä mielikuvituksella valittuja nimiä! :) Kirjojen nimistä väännetyt ovat kivoja, kuten juuri tuo Humisevalla harjulla tai Paronitar puussa... Mitäs muuta voisi olla? "Järjellä ja tunteella" voisi ilmentää hyvin kirjoihin suhtautumista... :D

  Ja mitä tämän postauksen varsinaiseen aiheeseen tulee, niin todella ikävää jos olet joutunut sellaista kokemaan. :( Netissä kyllä näkee turhan usein aivan käsittämätöntä käytöstä.

  VastaaPoista
 26. Löysin blogiisi Lumiomenan kautta ja jään lukijaksi =D

  Nettikirjoittamisesta sitä, että mun mielestä asiasta voi olla eri mieltä, mutta henkilökohtaisuuksiin ei ole oikeutta. Näitä asioita on puitu tuolla äitiblogeissa, joissa sitä kuraa on saanut yksi jos toinenkin. Samat käyttäytymissäännöt ovat voimassa kuin face-to-face. Tosin irl tulee myös vastaan niitä ihmisiä, jotka katsovat oikeudekseen ilmaista mielipiteensä toisesta (tuntemattomasta ihmisestä) ja tuottaa pahaa mieltä. Valitettavasti niillä samoilla maanvaivoilla on pääsy myös nettiin.

  VastaaPoista
 27. Kiitos Leena kauniista sanoistasi! Olen ihan sanaton...
  Halaus sinulle ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 28. Jael, sitä toivon minäkin: työ- ja tunnelmarauhaa ilman mitään turhaa, tyhjänpäiväistä nälvimistä ja ilkeilyä.

  Rita, eikö vain ole kiva porukka! Mutta näin isoon joukkoon mahtuu jo yksi, joka voi viedä voimat. Hänellä lienee tarkoituksensa...

  Satu, minä halusinkin etsiä kirjan nimestä väännettyä, mutta kun katsot kellonaikaa, jolloin keskustelimme, se oli jo paljon. Kävin jopa kirjastoani läpi sillä mielellä, mutta vielä ei natsannut. Susa ehkä lukee tätä ja tietää todella paljonkirjoja, joista voi alkaa nimeä väkertää. Tuo 'Järjellä ja tunteella' kuulostaa hyvältä, sillä kuka nyt jaksaisi pelkkää järkeä;-)

  Ja mitä nettikäyttäytymiseen tulee, niin olen kauhian hämmästyny!Miksei normaalielämän käytöstavat päde netissä!

  Soolis, miten sinä nyt jäit sinne väliin....(lue: en ole vielä hereillä). Aivan. Ja ollaanhan me sinun kanssa tätä asiaa puitu myös meileissä, että missä liikkuu sopivaisuuden raja. Outoa, että näihin virtuaalielämiin ei saada lakeja, kun on sanonta, että kukaan ei noudata mitään ilman lakia. Netti tuntuu olevan petoviidakko, jossa ketä tahansa ihan vain töihinsä keskittynyttä voidaan häiritä sumeilematta.

  Mari A., eri mieltä voi olla ja minä olen viimeksi jopa Siilin eleganssissa kiittänyt erästä joka oli ainoa ja hienosti perusteli, miksi ei kirjasta pitänyt, vaikka kaikki muut pitivät. Mutta oletkos tavannut sellaista, joka on eri mieltä ja vänkyttää vuoden samaa asiaa, että se hänen erimieli on oikea ja muut väärässä! Ja jos tämä ei pure, hän alkaa kirjoittaa omassa blogissaan sitä vastaan, joka ei ollut SAMAA MIELTÄ hänen kanssaa ja todistelee siellä kaikille uhrin tietämättä, miten hänen erimilei on ainoa oikea ja käyttää astinlautana mistään tietämätöntä uhria yrittäen tuhria...

  Susanne, eipä kestä. Tyyli on tyyliä ja se kestää kaiken - jopa blogimaailman. Luulin, että kommenttivalvonta on kaiken auvo, mutta se ei riitä.

  Mukavaa viikonloppua sinullekin, Susanne!

  VastaaPoista
 29. minun pitäisi oppia linkittäminen :)
  ihanaa viikonloppua sulle ..
  olenkin huomenissa siellä päin maisemissa..

  VastaaPoista
 30. Pitikin tulla aamulla heti enimmäisenä tänne;) Nimittäin yön myöhäisinä tunteita kuin kuopuksen myötä valvoskelin tovin, päätin todellakin, että pistän kirjablogin pystyyn. Kiitos Satu tiedosta tuon nimiasian suhteen, Humisevalla harjulla on itseasiassa tosiaan liian samanlainen kuin humiseva harju, joten nimiasia lähteeä nyt vielä mietintään. Mutta, hyvin pian, jo viikonlopun aikana avaan blogin ja kerron sitten tietenkin siitä myös täällä;) Ensimmäinen postaus on omistettu Leena sinulle, sillä innoittajana tässä asiassa toimit ja eikä vähäisimpänä, haen tänään ihanan kirjapakettini, jonka tuoreeltaan sitten haluan esitellä!

  VastaaPoista
 31. Susa, hyvä, että en nähnyt unta kirjablogistasi;-) Älä mieti nimeä viikonlopun yli vaan avaa se todellakin tänä viikonloppuna, niin minäkin liityn heti. Nyt minä ihastuin tuohon 'Järjellä ja tnteella'...,mutta keksi sinä ihan mikä hyvältä tuntuu. Ja kiva, että saat kirjat tänään.

  Hanne, ei sun mun takia tarvitse oppia linkittämään, vaan itsesi. Minä opettaisin, mutta kun olen niin monisanainne, että kuka siitä selviää. Lumiomena opetti minut. En ymmärtänyt Lumimiehen opeista mitään. Tekniset miehet puhvat kuin joku osa olisi hommassa jo selvää, vaikka ei ole.

  Rauhaisaa viikonloppua sinulle, Hanne. Minulla tuli vastaavana päivänä mieleeni eniten sana rauha.

  VastaaPoista
 32. Leena: se mun pitikin lisätä, että en tiedä, mistä asiasta on nyt kyse, kun tämä oli ensimmäinen vierailuni täällä. Erinäköisiä kiistoja ja vänkyttämistä olen nähnyt blogeissa, ja nyt tuon lisäyksesi jälkeen hahmotan tilannetta tämänkin asian osalta. Se on kyllä hassua, että joku saattaa pelkän blogin perusteella ärsyttää niin pitkään. Kun toisaalta netissä on myös se helppo homma, että voi lähteä toisiin maisemiin, jos joku ärsyttää kovasti.

  VastaaPoista
 33. Mari A., voiko olla parempaa sanaa kuin vänkyttäminen. Kun olen tätä henkilöä pohtinut mieheni kanssa, juuri sana vänkyttäminen on ollut hyvin käytetty. Sitten tulevat ilkea naljailu, inttäminen, sanojen vääntely, loputon oikeassa oleminen, viimeisen sanan saaminen ja lopulta tunnelmapostausten, mm. Leinon runojen häpäisy asiattomilla kommenteilla ja kaiken huipuksi selän takana kirjoittelu, jonka näin muutamaan kertaan ja vahingossa ja ne alakvat aina suunnilleen näin: Leena ei ymmärrä, että pitää...Leena Lumi ei ymmärrä, miten tämä pitää käsittää...Leenan luonne on...Nyt hän on siis jo luonneanalysoijakin!

  Mari, sinäpä sen sanoit, jos pelkkä olemassaoloni ärsyttää noin, miksi, oi miksi, hän ei häivy!

  Käyppä nyt Lumiomenalla!

  VastaaPoista
 34. Mari A., olen myös meilissä pyytänyt yli puoli vuotta sitten, että hän hillitsisi itsensä mun kirja-arvostelujen kohdalla, sillä kustantajani eivät ymmärrä, kun hän kommentoi uutuuskirjan kohdalla selittelemällä perheensä tekemisiä ja omia asioitaan tuoden alati itseään esille jopa kirjaelämysteni kohdalla. Hänellä ei ole kirjoista yleesä koskaan ollut mitään sanottavaa, vain omista touhuistaan. Olen saanut hävetä silmät päästäni!

  VastaaPoista
 35. Olkoon se siis "Järjellä ja tunteella", itseasiassa oikein oiva valinta. Onhan kyseessä yksi suurimpia kestosuosikkejani sekä kuvastaahan tuo myös tätä elämisen iloa, milloin järjellä ja milloin tunteella:)

  Laitan tänne tänään osoitteen, kunhan saan blogin avattua. Nyt lähdemme poikieni kanssa ulos nauttimaan kesästä ensin;) Sitten minä sukellan kirjojen maailmaan päiväuniaikana ja laitan blogin avauskuntoon!

  VastaaPoista
 36. Hei Leena,

  ikävää, että olet joutunut häiriköinnin kohteeksi. Olet todella aito, persoonallinen ja eläväinen kirjoittaja, jonka tekstejä on kiva lukea! Älä vain missään nimessä lopeta kirjabloggaamista! Minäkin tulen ehdottomasti linkittämään blogissani sinua, kun sopiva juttu tulee kohdalle. Teillä on hieno blogi-ystävyyssuhde Lumiomenan kanssa! Oletteko koskaan miettineet toisten kirjabloggaajien tapaamista?

  VastaaPoista
 37. Hienoa Susa! Satu sai antaa nimen blgillesi ja minä kun vähän yllytin, se meni läpi. Ajattelin, että se sopisi minullekin ja siitä sitä kehuin. Jos on pelkkää järkeä, ei kukaan jaksa, pitää olla mukana tunnetta, intohimoa...Minä oikein odotan uutta blogia lukuuni.

  Mekin lähdemme ystäväni kanssa puutarhaan kera kahvin ja tiikerikakun. Nautitaan!

  Sara, olen nyt aika väsynyt, sillä luen yöt, kirjoitan aamupäivät ja sitten vielä..., mutta en teitenkään lopeta, sehän olisi vänkyttäjän voitto. Hän lopetti jo ruokaohjeeni. Haukkui niistä jokaisen, vaikka ne oli julkaistu eri lehdissäkin. Nyt laitan vain lehdistä poimittuja, muiden reseptejä. Sitten on tämä puutarhakuuluisuus ja hän kirjoitti, että en osaa siinäkään sitä, enkä tätä. Nyt hän sitten varmaan luulee tietävänsä kirjoista, vaikka ei ole kummoistakaan kommenttia osannut laittaa kirja-arvosteluihini, vaan alkaa kertoa niiden kohdalla perheensä menemisiä ja tekemisiä ja tuo itseään esille, vaikka puhe pitäisi olla kirjasta. En teitenkään lopeta. Minulla on yksitoista kustantajaa ja minulla on missio levittää lukemisen autuutta. Saan valita kirjat, jotka teen, mutta yritän laidasta laitaan, että olisi monille luettavaa.

  Itseasiassa, kun kuulin Susan nyt perustavan kirjallisen blogin, heti tuli mieleeni, että kirjabloggaajien kokoontuminen tapahtuu!

  VastaaPoista
 38. Kirjoitit surullisesta asiasta. En voi ymmärtää sellaisia ihmisiä, jotka vain mollaavat toisia bloggaajia. Onneksi en ole tuollaisia juttuja huomannut.

  Haluaisin vielä mainita, että olen lisännyt blogiini linkin sinun postaukseesi Luontopiha kirjasta. Kerroit silloin minulle, että arviosi on tulossa. Olin vaan omasta kirjastani niin innoissani, että ehdin ensin juttuineni.

  VastaaPoista
 39. Vau ja huh - ihanasti olette keskustelleet Leenan hyvästä postauksesta enkä tiedä, pysynkö enää kärryillä vai putosinko jo. Joka tapauksessa käytän nyt töissä ollessani valtion virastotyöaikaa blogien lukemiseen (ei kesäperjantaina ainakaan minun luonteellani voi keskittyä yhden kuivan asiatekstin lukemiseen, sellainen pitäisi kieltää jossain asetuksessa).

  Ensiksi: Kiitos, Leena, sinulle tästä tärkeän aiheen esiinnostamisesta. Toiseksi kiitos blogini pelastamisesta: Sen sinä teit, koska olin tosiaan sulkemassa blogiani, koska koin etten ehtinyt lukea tarpeeksi paljon saadakseni blogini aktiiviseksi. Nyt blogini on jo iloinen sekablogi, jossa on viikoittain kirjoista, mutta paljon sitä sun tätä.

  Ja sitten itse aiheeseen: Minäkin olen aika pöyristyneenä huomannut, millaista kuraa jotkut blogistit saavat niskaansa. Mari A. kiteytti aivan oikein: Kriittinen saa olla koskien esim. postauksen aihetta (olla eri mieltä vaikka kirjasta tai elokuvasta), mutta rakentavassa hengessä. On selvää, etteivät kaikki pidä samoista asioista. Sen sijaan henkilökohtaisesti ketään ei saa loukata. Pahimmillaan jotkut tuntuvat teilaavan jonkun bloggaajan kaikki aiheet, mikä on surullista. Millainen katkeruus näiden ihmisten sisällä asuu? Jos blogissa käsiteltävät aiheet ovat niin ikäviä ja tyhmiä, niin miksi lukea koko blogia ollenkaan? Eikö olisi helpompaa surffata jollekin toiselle sivulle, mieluiten Vauvan AV-palstalle? Jos joku ei tunne AV-palstaa, niin siellä monet (muutkin kuin pikkulasten vanhemmat) kirjoittavat niin ilkeitä tekstejä anonyymisti, ettei missään. Blogejakin siellä puidaan. Ja joka kerta siellä tulee paha mieli.

  Ja Susa, ystävä rakas: Odotan innolla kirjablogisi starttia ♥

  Sara: Kirjabloggaarien tapaaminen joskus voisi olla hyvä ajatus. Miten vaikka Helsingin Kirjamessuilla ensi syksynä?

  Leena: Sinulle vielä extraisot tsempit tuon vänkyttäjän (mainio sana!) suhteen ♥

  VastaaPoista
 40. Unelma, en olisi halunnut tuottaaa surua, mutta kun tästä olen kärsinyt koko blogielämäni eli runsaan vuoden jo. Olen luvanut, että en tuo blogiini sairauksiani ja voin kula täällä työn ääressä vaikka rintasyöpään ja te ette tiedä mitään, mutta tämä asia alkoi häiritä työtäni. Olen hyvin vaativa ja kunnianhimoinen ja mihin ryhdym, sen teen kunnolla, mutta en psytynyt enää, kun minua häiriköitiin. En ole kivestä! Ja Unelma, vain yksi, vain yksi, ei muita.

  Onkohan minut nyt ymmärretty väärin...Ei kenenkään TARVITSE linkittää, mainitsin vain niitä, jotka sitä reippaasti tekevät. Jos minä vaikka näkisin sinulla hienon kukan, mitä paljon olenkin puutarhassasi nähnyt, ja laitan sinulta kuvan blogiini, MINULLE luonnollista linkittää sinut. Minä mieleleläni vienkin kukkiasi blogiini, sillä sinä olet ahkerampi kuvaaja kuin minä.

  Mukavaa viikonloppua, Unelma! Vieraani saapuu juuri ja lähdemme puutarhaan kakkukahville.

  VastaaPoista
 41. No niin Leena ja kaikki muutkin kiinnostuneet, siellä se nyt on:
  http://jarjellajatunteella.blogspot.com/

  Vielä aivan aluillaan, mutta aika pian luvassa ensimmäisejä arvosteluja!

  VastaaPoista
 42. Bravo Susa! Nyt minä menen sinne...

  VastaaPoista
 43. Hyvää viikonloppua! ihanat auringonkukat :) Olipa taas kiva käydä ja parantaa maailmaa. Niin kuin me joskus ollaan todettu kateus on valtava voima, näköjään myös blogimaailmassa. Ajattele jos sen saisi käännettyä positiiviseksi energiaksi, mikä voimavara.. Mutta..
  Sinkkuelämää tervetuloa, pian pian.. Ihana loma tiedossa paratiisisaarella :)
  Ps. yllätys, ilmoitin sut yhteen kisaan ;)

  VastaaPoista
 44. Anne, et kai! Tietysti joku Miss 50?+!!!

  Mehän on sun kanssa usein puhuttu, että kaksi ei koskaan lopu: Kateus ja kiima;-)Kateus on pelottavaa, etenkin jos joutuu sen kohteeksi, tiedätkin...

  Enimmäkseen blogimaailmassa ollaan ystvällisiä ja tukevia. Kannetaan toisten menetyksiä, surraan toistenja, mutta myös nauretaan yhdessä.

  Mun täyyy kuntoilla ensi viikolla, että kestän sun kanssa 'sinkkuelämän'. Kai se vielä ehtii auttaa, kuntoilu...

  Auringonkukat taitavat olla sieltä kaupungista, jossa sinäkin niin hyvin viihdyit viime keväänä ja Lumiomena vähän aikaa sitten: Amsterdamísta. Sinne mekin seuraavaksi. Saitte myytyä!

  Viikonloppua, Bessu♥

  VastaaPoista
 45. Ei, jotain ihan muuta.. Selviää aikanaan. Kuntoilu auttaa aina ;)
  Kateus on usein kamalaa mutta kiima kivaa ;DDD

  VastaaPoista
 46. Anne, huh! ja helpotus;-) Kivaa, että jotain jännää tulossa.

  No, sinä sen sanoit. Minä en kehdannut, mutta olen samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
 47. Alkaakohan tästä tulla tapa, kenties keskustelusalaseuran yölliset kokoontumiset, kun täällä puolen yön aikaan TAAS kukun:)

  Piti tulla nimittäin katsomaan tuon rapskupiirakan ohjetta vielä tarkemmin, että tuliko siihen tosiaan ihanaa mascarponea ja tuleehan siihen. Mahtaa olla suorastaan syntinsen hyvää, kun vanilja, raparperi ja mascarpone (jota rakastan leivonnassa)kohtaavat:)

  PS: Kirjablogikokoontuminen olisikin hieno juttu!

  VastaaPoista
 48. Susa, en ollut yöllä vastaamassa sillä olin kahden herran kanssa: Alfauroksen ja kirjailija MM:n;-) Vielä jokin aika sitten en lähtenyt koneelta ennen puolta yötä.

  Serkkuni, joka leipoo paljon, ehdotti mascarponen tilalle Viola-tuorejuustoa, joten nyt olen ihan sekaisin...Teen tuon ENSI viikonloppuna, sillä nyt on vielä tiikerikakkua...ja miksi, oi miksi, sillä minunhan piti olla suvella ihan hoikka!

  PS. Blogikokoontumiseen minulla on paljonkin suunnitelmia. Katsotaan nyt, miten kaikki menee...Olga etc.

  VastaaPoista
 49. Ikävää jos noin, itsellä mukavia kokemuksia, myös tavannut blogi-ystäviä oikeestikin.

  VastaaPoista
 50. Hannele, oikein mukavaa, että sinulla on vain positiivisia kokemuksia.

  VastaaPoista
 51. P.S.
  väärinkäsityksiä en laske tuohon

  VastaaPoista
 52. Löysin tämän postauksen Sinisen linnan kirjaston kautta, ja halusin sanoa -näin vuoden viiveellä!- kiitos. Minulla on ollut viime aikoina vähän samanlaisia kokemuksia, ja tuntui lohdulliselta lukea, että niitä on ollut muillakin.

  Ihan erityisesti mieleeni jäi nyt pyörimään tuo Tuuren kommentti: "Blogeihin ei kuulu minkäänlainen päsmärönti. Väärinkäsitykset on selvitettävä, ja itseen kohdistuneesta verbaalisesta väkivallasta on nostettava meteli." Ytimekkäästi sanottu, tähän johtopäätökseen olen itsekin tullut. Joskus tulee kuitenkin sellainen tunne, että onko se "metelin nostaminen" (vaikka kuinka pienestikin) sitten kuitenkin sitä huonoa blogikäyttäytymistä? Olisiko mahdolliset loukkaamiset käsiteltävä/kestettävä yksin, toisin sanoen olla hiiskumatta niistä julkisesti?

  Se, että sinä(kin) tässä postauksessa nostit kissan pöydälle, antoi minullekin taas varmuutta siitä, ettei esim. sähköpostitse tapahtuvasta kiusaamisesta tai ilkeästä kommentoinnista tarvitse vaieta.

  VastaaPoista
 53. Lumikko, ole hyvä!

  Tuure on nuori ja puhuu silti usein ihan täyttä asiaa! Sanavalinnat joskus kihkeitä, kuten nuoruuteen kuuluukin, mutta oiekasti hän on sanan säilän mestari.

  Ei pidä vaieta! Siinä vain ilkeämieliset pääsevät tanssimaan pöydillä ja toisten hermoilla.


  Minua helpotti, kun otin kommenttivalvonnan, mutta sitten on joskus löytynyt oudoista paikoista omaa itseä koskevia kommentteja. Tosin nyt jo vähemmän. Luotan siihen,että nyt minut tunnetaan ja tiedetään, että olen juuri sitä, mitä olen blogissani. En esitä minkään valtakunnan roolia. Minulla ei ole aikaa eikä jaksamista semmoisiin peleihin.

  Lumikko, jos asetut kynnysmatoksi, muut eivät sinua siitä nosta. Nouse ylös, ojentaudu suoraksi ja näytä valmiilta kaikkeen. Hymyile ja ole oma itsesi ja näytä ilkeilijöille kaapin paikka tiukasti, mutta asiallisesti!

  VastaaPoista
 54. Inhottava kuulla, että kiusaamista on tapahtunut sekä sinulle että nyt Lumikolle. Lumi on selvästi maaginen asia, kun se vetää peräänsä kaiken maailman häiriköitä (viittaan tällä teidän molempien nimimerkkiin)

  Tästä on jo vuosi aikaa, mutta toivottavasti häirikkö on lopettanut jo toimintansa.

  VastaaPoista
 55. Hanna, nyt täytyy toivoa, että lumihäirikkö ei iske Lumiomenaan tai Lumikarpaloon.

  Minulla on nyt ok, mutta kaikkeahan en voi tietää, enkä ehkä haluakaan. Ennen nettiä ja blogia en tajunnut, miten paljon on kaikkia outoja xxx. Kommenttivalvonta on ensimmäinen askel rauhaan. Pahimmassa tapauksessa pitää poistaa sähköposti blogista. Se on sääli, sillä siitä on ollut monenlaista apua.


  Toivotaan, että kaikki järjestyy. Laitan tästä kohta muutaman sanan blogiini.

  VastaaPoista