maanantai 9. marraskuuta 2009

VALOA, PÄHKINÖITÄ, LOHTUA MARRASKUUHUN

Franckin Lokerovati on lempiastiani ja aina käytössä. Suvella kuivattuja ruusunnuppuja, talvella hasselpähkinöitä, pääsiäisen aikaan pieniä suklaamunia, joskus merenrannan pikkukiviä ja simpukoiden kotiloita...

19 kommenttia:

 1. Minua väsyttää kovasti, ja tunnen, että haluaisin vain nukkua. Kiitos tästä, piristi.

  Tänään saatiin bilsan kokeet. Ei mennyt kauhean hyvin, mutta siis kiitettävästi. Huomenna kemiankoe. I have a baaaaad feeling about that!!
  Och vi ska ha svenska provet...

  VastaaPoista
 2. Miten teillä voi olla kokeita noin tiheesti. Me mentiin lukiossa viittaus- ja vastaamsilakkoon, jos oli paljon kokeita. Mutta mehän oltiin sitä kapinasukupolvea 'make love, not war'. Mene nukkumaan nyt!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen tuo nurkkaus vateineen!Jännä lamppu!

  VastaaPoista
 4. Jael, ainoa joka on meillä aina kuvattavassa kunnossa;-) Hankin tuon piirongin jo nuorena likkana huutokaupasta Porin seudulta ja taidan pitää siitä aika paljon.

  Tuon lampun voit sinäkin tehdä. Kirkas maljakko ja tunget sinne vain pieniä kirkkaita valosarjoja. On täysin makuasia, asetatko ne kokonaan purkkiin/maljakkoon vai jätät villisti roikkumaan reunojen yli. Teen joskus tällaisia lamppuja useitakin sinne sun tänne ja ne saavat palaa about maaliskuun lopulle. Koti on kuin tähditetty ja yöllä tähtitaivas on aina kirkkain!

  VastaaPoista
 5. Oi, nyt minäkin kaivan maljakon ja valot. On niin pimeää, pidän täällä sairastupaa ja piristystä kaipaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä kauniista piristyskuvasta. Sitä on ihana silmäillä pitkä tovi. Kauneudesta saa voimaa!

  VastaaPoista
 7. Anne, etkö sinä vielä ole näitä kyhännyt. Hopi, hopi.

  Hirveää nyt nuo sairastamiset, kun saa pelätä...tiedäthän, että se rokote viljellään edelleenkin kananmunassa...ihminen on käynyt kuussa, mutta ei osaa tehdä kanamuna-allergiselle sopivia rokotteita.

  Soolis, eipä kestä. Kuvassa ei ole vielä pähkinänaukasijoita, sillä muuten koristeeni tulevat syödyiksi mieheni taholta. "Ainoa todellisuus on uni, ainoa voima on rakkaus, ainoa velvollisuus on kauneus." Ja voihan kauneus olla velovollisuuden sijasta myös voimavara. Ainakin minulle on.

  VastaaPoista
 8. Täytyykin mennä etsimään niitä valosarjoja...

  VastaaPoista
 9. Teeppä se. Niiden kulutuskin on niin vähäistä, että nuuka miehenikin niistä pitää.

  VastaaPoista
 10. Ei meillä oikeasti niin paljon kokeita, kaksi per aine korkeintaan jaksossa (8 viikkoa). Mutta esim. englannissa on vain yksi koe per jakso.

  VastaaPoista
 11. siis englannin aineessa, ei Englannissa.

  VastaaPoista
 12. No, hyvä, minä täällä jo puolestasi olin kiipeämässä barrikadeille;-)

  VastaaPoista
 13. Tuure. onks ideoita, miten nuoren pojan saa kiinnostumaan ruotsin kielen opiskelusta?

  VastaaPoista
 14. Leena, Tuure vastaa, jos on 'linjoilla'. Hänellä on tähän paljon sanottavaa...jos sanoo...

  VastaaPoista
 15. itse asiasssa luulen, että ruotsin kieleen innostumnen vaatii sitä, että itse oppilas tajuaa ruotsin kielen käyttökelpoisena. Alati jatkuvan pakottamisen seurauksesta suomenruotsalaisuuden symboliksi on muodostunut pakkoruotsi, jonka sijalla voisi opiskella vaikka mitä.

  Minä innostuin vasta tänä vuonna ruotsista, kaipa syynä oli se, että tajusin kielen olevan kiehtova. Mutta jos se olisi valinnainen, opiskelisin jotain muuta.

  Mutta miten saada nuori poika kiinnostumaan ruotsista - en tiedä. Varmaankin olisi syytä olla liikaa puputtamatta selontekoja ruotsin kannattavuudesta, mitä kuuleen ainakin ruotsintunneilla. Tärkeää olisi se, että henkilö itsessaan saisi itsensä kiinnostumaan.

  Voit vaikka vinkata hänelle ruotsalaista kaunokirjallisuutta, jotain hänen iälleen sopivaa, tai vastaavaa. NIin, että hän ei koe ruotsinkielistä kulttuuria yksinomaan pakoksi, oppivelvollisuudeksi, vaan mahdollisuudeksi.

  VastaaPoista
 16. Leena, tilaa Aku Ankka ruotsinkielisenä tai joku muu, mikä häntä kovasti kiinnostaa.

  VastaaPoista
 17. Tuure, kiitos paneutuneesta vastauksesta!

  VastaaPoista
 18. Meille tuli Kalle Anka joskus! Sitä kaunokirjallisuudella taisin tarkoittaa!

  VastaaPoista