tiistai 17. marraskuuta 2009

SUKLAATA IHOLLA/ COMO AGUA PARA CHOCOLATE

Elämäni järisyttävin elokuvakokemus on ollut meksikolainen Suklaata iholla (Como agua para chocolate, 1992)). Filmi perustuu Laura Esquivelin menestysromaaniin Pöytään ja vuoteeseen. Elokuvan ohjauksesta vastaa Alfonso Arau ja pääosisa nähdään Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Mario Ivan Martinez sekä Regina Torne.

Filmissä katsoja viedään äärestä ääreen, ahdistuksesta ja groteskiudesta intohimoiseen rakkaustarinaan ja kaikkea siltä väliltä. Kuka tämän filmin on katsonut, kaipaa sitä iäti, sillä tämä ei ole pahalla tavalla ahdistuksen päälle jättävä, vaan jälkimaku on meksikolaisen tulinen: sattuu, mutta tekee mieli lisää!!!

ETSIN TÄTÄ FILMIÄ SUOMENKIELISENÄ DVD:NÄ! Vieraalla, vaikkakin osaamallani kielellä, en tavoita taideteoksen nyansseja ja mitä on ruoka ilman maustetta, viini ilman nahkaa ja notkeutta: Ei kiitos!

11 kommenttia:

 1. Minäkin olen etsinyt tätä elokuvaa vuosia - löytämättä. Kirjastossa sitä ei myöskään ole..
  Kunpa onnistaisi jossain vaiheessa..

  VastaaPoista
 2. Soolis, tein tänään jotain uutta tämän filmin suhteen: kirjauduin semmoiseen elokuvajuttuun, jossa voi etsiä kadotettuja filmejä. Etsin myös Merille elokuvaa serial Lover. Nämä molemmat oleme nähneet televisiosta, mutta kukaan ei tiedä, mistä saisi. Katsotaan tärppääkö nyt. Siellä leffahaussa oli jo joku muukin etsimässä Suklaata iholla -elokuvaa, joten kysyntää näkyy olevan.

  (En ole muuten ikinä nauranut niin kuin katsoessani Merin kanssa Serial Loverin. Sitten se tuli toisen kerran ja otimme Päämiehen mukaan leffailtaamme. Hänestä se ei ollut ollenkaan huvittava...Johtuneeko siitä, että filmissä saa nauraa miehille...)

  VastaaPoista
 3. Tuo onkin aivan ihana elokuva,ja olisikin kiva nähdä se uudestaan.Myös kirjan olen lukenut,sekä englanniksi että espanjaksi.

  VastaaPoista
 4. Jael, muistan että olit lukenut ja nähnyt filmin. Miten filmi voi kadota noin? Minä en ole ainoa, joka sitä netissä kaipailee.

  VastaaPoista
 5. Tämä on huikea leffa! En ikinä unohda sitä elokuva iltaa kun Bestiksen kanssa tämän katsoimme. Kasasimme juustoja, hedelmiä, keksejä ja hyvää punaviiniä tarjottimille heidän sänkyynsä ja NAUTIMME. Filmi on kaunis, upea, kiduttava tarina joka pitää herkeämättä otteessaan, eikä hellitä edes vuosien päästä. Ihanaa että postasit juuri tämän.

  Etsinnöissä mukana Bessu

  VastaaPoista
 6. Oletko koskaan katsonut Francon aika- näin sen koimme? Se on loistava !! ja hauska. muttei oikeastaan liity postaukseen...

  VastaaPoista
 7. Bessu, siis katsoin sunkin kanssa;-) No, toki muistan. Hyvät adjektiivit löysit leffalle ja huomaan ettet ole unohtanut.

  Tuure, en ole. Jos se on jotain, mikä tulee televisiosta, se ei ole edes mahdollsita, sillä katson televisiota hyvin vähän. Luen paljon. Saat kirjoittaa, mitä haluat, vaikka ei liittyisi postaukseenkaan.

  VastaaPoista
 8. Se tulee telkkarista, aivan hulppean hyvä draama Francon aikaisesta Espanjasta!

  VastaaPoista
 9. Tuure, katsoin joskus telkkaria ENNEN KUIN PERUSTIN KIRJALLISEN BLOGIN. Nyt ei aikani riitä, ei kertakaikkiaan. Olen myös talonmies, puutarhuri, siivooja, kokki, koirien hoitaja etc.

  VastaaPoista
 10. Hei Leena! Minä en ole nähnyt tuota elokuvaa, enkä ole edes kuullut siitä. Olen erittäin vähän kinnostunut elokuvista ja telkkarista. Katsoisin kuitenkin mielelläni hyviä elokuvia, mutta niitä on vaikea löytää. Nykyään pystyn jo katsomaan elokuvia espanjaksi. Voisin kyllä lukea tuon kirjanakin, jos satun löytämään.

  Meksiko on Väli-Amerikassa Yhdysvaltojen vieressä ja Chile Etelä-Amerikassa kaukana Yhdysvalloista. (viittaan siihen, mitä kirjoitit blogiini)

  Voit lainata Yodan kuvaa tyttäresi paranemistervehdykseen! Toivottavasti hän paranee pian! Suomessa tuntuu olevan todella paljon tautia liikkeellä. Moni minunkin tutuistani ovat olleet todella kipeitä.

  VastaaPoista
 11. Mia, minäkään en katso televisiota oikeastaan ollenkaa, mutta mielelläni filmejä ja käymme myös oikein elokuvateatterissa. Jos filmi on hyvä, ostamme sen.

  Mia, minun uskottavuuteni meni! Mutta enhän minä ole edes yrittänyt olla mikään maantieteilijä. Pidän vain Pablo Nerudan runoista ja tästä leffasta ja latinomusiikki on alkanut viedä. Concha Buika on nyt ryövännyt minun musiikkisieluni täysin...

  Kiitos Yodasta! En saa hänen pientä meillä nyt olevaa mustaa villakoiraa kuvattua niin, että silmät näkyvät ja Meriä se ärsyttää, kun on vain musta pää ilman silmiä;-) Yoda on niin suloinen,että nyt Meri paranee!

  Mia, I owe you. Jos löydät jotain kiinnostavaa blogistani, ota vain. Kun rollaat ja klikkaat, löydät esim. sisareni, jolla oikea karhu sylissä etc. Hänen miehensä on lehti. ja luontokuvaaja. Löytyy myös kettuja, tiiroja, supeja, pikkulintuja etc.

  VastaaPoista