perjantai 27. marraskuuta 2009

JOUSIMIES 22.11. - 21.12.


Jousimiehen merkissä syntyneenä olet olemukseltasi hilpeä, miellyttävä ja avosydäminen, Olet luonteeltasi toverillinen, pidät toiminnasta ja virkistävästä seurustelusta ja tulet helposti toimeen ihmisten kanssa. Keskustellessasi toisten kanssa sinulla ei ole mitään taka-ajatuksia, mutta et ole tyytyväinen ennen kuin tiedät heidän mielipiteidensä ja käytöksensä syyt ja vaikuttimet. Diplomaatin oveluudella saat selville mikä panee heidät toimimaan juuri niin kuin he toimivat.

Sinulla saattaa olla varmat mielipiteet, mutta kuuntelet aina myös toisia ja sinusta on mieluisaa löytää asioista uusia puolia. Mutta jos joku suhtautuu ylimalkaisesti johonkin sinulle läpeensä tuttuun asiaan, saatat arvostella hyvin ankarasti hänen esittämiään väitteitä.

Jousimies on tulimerkki, joka edustaa toimintaa; kun saat päähäsi jonkin ajatuksen, haluat panna heti toimeksi, usein ilman riittävää valmistelua. Sinä et osaa uurastaa hitaasti mutta varmasti kunnes työ on tehty – pikemminkin työskentelet sekuntikello kädessä ajan kanssa kilpaillen. Et pidä suunnitelmien ikävystyttävistä yksityiskohdista ja koska olet luonteeltasi optimisti, toivot että ne selviäisivät itsestään. Sinun on opittava, että elämässä on hoidettava kiusallisetkin tehtävät, mikäli tavoittelee täydellisyyttä.


Olet luonteeltasi kärsimätön, minkä vuoksi tavanomaiset rutiiniasiat ovat sinusta sietämättömiä; viihdyt kun elämässäsi on vaihtelua. Haluat mieluummin kokea itse mitä elämällä ja maailmalla on sinulle tarjottavana kuin saada tietosi ja vaikutteesi toisten välityksellä.

Sinulla on voimakas riippumattomuuden tarve ja taipumus ilmaista se jokaisessa elämäsi vaiheessa. Se ilmenee kursailemattomassa puheessasi, matkustushalussasi ja suhtautumisessasi työhön sekä työskentelytavassasi. Jousimiehet rakastavat matkustamista ja vieraita maita; huolimatta siitä onko sinulla mahdollisuus matkustella ulkomailla, olet aina kiinnostunut niistä ja tapaat todennäköisesti paljon vieraista maista kotoisin olevia ihmisiä. Mitä työhösi tulee, sinulla on laajoja suunnitelmia, mutta et halua että säännöt, virkavalta tai toisten epäilevät mielipiteet kahlehtisivat sinua. Sinut voi saada tekemään jotakin houkuttelulla ja imartelulla, mutta selviä käskyjä vastaan sinä kapinoit. Olet sangen herkkä koville sanoille ja arvostelulle, vaikka oletkin itse hyvin suorapuheinen.


Olet yleensä hyväntahtoinen, ystävällinen ja kunniallinen, ”elää-ja- antaa-toistenkin-elää” –tyyppinen ihminen. Ne Jousimiehet, jotka ovat oppineet itsekuria (sinulla on taipumusta kohtuuttomuuteen) ja saavuttaneet syvän ymmärtämisen kyvyn, ovat eläinradan todellisia filosofeja.

Jousimiestä sanotaan usein poikamiesmerkiksi, sillä sen miespuoliset edustajat eivät ole niin kotirakkaita kuin joissakin muissa merkeissä syntyneet; he ovat itsenäisiä, haluavat harrastaa urheilua, liittyä kerhoihin ja osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan. He eivät yleensä ole kotilieden ääressä viihtyviä ihmisiä. Jousimiesnainen on hyvä toveri, hän hoitaa tehokkaasti taloustyöt, on kiinnostunut miehensä urasta ja hyvinvoinnista mutta tarvitsee myös henkilökohtaista vapautta. Miespuolista Jousimiestä on käsiteltävä aina hyvin varoen, naisella on taipumus puhua liikaa; kumpikaan ei pidä siitä, että häneen suhtaudutaan yliolkaisesti.


Tunne-elämäsi on toisinaan ristiriitainen ja etsit kernaasti uusia ja virkistäviä kokemuksia. Aviopuolisoa valitessasi sinun on viisasta tutkia eri merkkejä, sillä tietyt luonteet sopivat kanssasi paremmin kuin toiset. Jos olet naimisissa ja haluat avioliittosi kestävän, sinun on opittava osallistumaan puolisosi harrastuksiin. Olet erittäin jalomielinen ja sinulla on myös rehtiä urheiluhenkeä – sinun olisi yritettävä säilyttää nämä ominaisuudet kaikissa elämäsi vaiheissa.

15 kommenttia:

 1. ai, en tiennytkään että mieheni jousimies,
  juu, taisin tietää, hänen mummi osti meille jostku lasikoristeet molemmille..

  ”elää-ja- antaa-toistenkin-elää” –tyyppinen

  Juu, osallistuu harrastuksiini, nytkin pakotan hänet kohta joulumarkkinoille :)

  VastaaPoista
 2. Jousimies on sitten ihan erilainen kuin skorpioni!

  VastaaPoista
 3. (Ei aavistustakaan, kaikkia rakastajiani en muista :)

  VastaaPoista
 4. Aika paljolti paikkansapitävä. Joskus herkkähipiäinen ja loukkaantuva, mutta kuitenkin uskallusta katsoa peiliin ja tunnustaa puutteensa kuin myös ansionsa. Voimakas riippumattomuuden tunne, kyllä. Imarteluun tai kiltteyteen vetoamiseen ei enää niin herkästi lankea.

  Jousimies

  VastaaPoista
 5. Minustakin sinä olet tämä. Olen lukenut nyt sinun tekstejäsi ja aika hyvin tämä osuu.

  VastaaPoista
 6. Tunnen monia Jousimiehiä, ystävinäkin on.

  'Ystävämme' Jake Gyllenhaal on Jousimies!!!

  VastaaPoista
 7. Siis minä en tunne henkilökohtaiseti yhtään, mutta tämä oli niin kiinnostavasti skorpionista poikkeava, että...

  No, tieeisnhän minä, että Jakella on synttäri 19.12., mutta enhän minä voi PELKÄSTÄÄN FILMITÄHTIÄ, tosin olisin ellei EMILY DICKINSON olisi myös ollut jousimies. Häntä en voi ohittaa.

  VastaaPoista
 8. Meidän neiti 25.11 16 v. ei kyllä kauheen hyvin sovi tähän määritelmään, tai sitten en tunne häntä...:D

  VastaaPoista
 9. Tuollainen minä sitten kai olen. No ainakin rakastan matkustamista ja vieraita maita ja elän ja annan toisten elää.

  VastaaPoista
 10. Allu, nyt minä sitten 'melkein' tunnen jo kolme jousimiestä ja heidän kaikkien kanssa on tämmöisen häränkin helppo tulla juttuun. Kaksi on bloggaajia eli sinä ja Rita ja kolmas on nainen, joka ainoona maailmassa saa minut nauramaan silleen oikeesti, että kaikki on kevyempää ja kahvi parempaa ja tappiot kääntyy voitoiksi.

  VastaaPoista
 11. Leena, tässä mun 'noitakirjassa' kerrotaan erikseen, millainen kukin merkki on lapsena. En ole koskaan ehtinyt katsoa sieltä kuin oman tyttäreni merkin, jonka tutkin tarkkaan hänen hurjina teinivuosina. Katson sen sulle ja meilaan, kunhan ehdin ja niskat vain kestävät. Ei aina sama lapsena kuin aikuisena.

  VastaaPoista
 12. Ja jos Jukka hermostuu teidän Prisnsessaan, niin sano, että muistelee minua teininä! Tai ei taida olla kovin hyvä, sillä ainoa jota oikeesti silloin siedin, taisi olla Jukka. Hän oli niin kiltti, että en saanut koskaan syytä raivota hänelle, mutta kyllä hän on minut vauhdisa nähnyt jo 15-vuotiaasta...

  VastaaPoista
 13. Mitkän on ne jousimehelle sopivat merkit?

  VastaaPoista
 14. Katson kohta. Tultiin juuri ja Reima tekee lähtöä;-)

  Siis katson, mikä merkki sopii jousimiesmiehelle...niinkö? Otaksun;-)

  Voi!, luulin aina, että mulle sopii vain rapumies, mutta jousimieskin olisi käynyt...tässä on nyt semmoinen juttu, että syksyn merkit ovat eri kuin talven merkit.

  VastaaPoista
 15. Anne, noitakirjani kertoo, että aihe tähän liian laaja ja monimutkainén. Sen ehdin tajuta, että jousimiesmies tulee hyvin juttuun kaksosnaisen kanssa, mutta vaikkapa leijonan kanssa ei ole niin suoraviivaista, vaan monipuolisempaa. Jos kerrot, minkä halaut, niin yritän ehtiä kirjoittaa sen sun meilille. Ja sinähän jos kuka, olet saanut henkilökohtiaseti kokea, että ellei minun kirjaani luota, tulee tuhon tie;-)

  Ja eivät jousimiesmies ja härkänainen sovi ollenkaan yhteen, sillä ainoa yhteinen tekijä heillä on hillitön seksuaalisuus ja se ei riitä sateenkaaren tuolle puolen.

  VastaaPoista