tiistai 10. marraskuuta 2009

SKORPIONI 23.10. - 21.11.

Skorpionin merkissä syntyneenä olet intuitiivinen, päättäväinen ja salamyhkäinen. Sinä pystyt vaistoamaan mitä toiset ajattelevat tai suunnittelevat ennen kuin mitään konkreettista on näkyvissä ja sinulla on kuudes aisti, jonka avulla käsität minkä tahansa huomautuksen tai teon vaikuttuminen. Ymmärrät harvinaisen hyvin ihmisluontoa; luotat ensi vaikutelmaan eikä sinua petetä helposti.

Voimakkaat tunteesi ovatkin pahin vikasi. Olet ehdoton; sinulla ei ole yhdentekeviä ystävyyssuhteita eikä tuttavuuksia. Sinä luotat tai et luota – pidät tai et pidä, ja ihailet usein enemmän vihamiehiäsi heidän rohkeutensa vuoksi kuin ystäviäsi, mikäli nämä ovat heikkoja ja herkkäuskoisia.


Skorpioni on kiinteä merkki, mikä antaa luonteellesi järkkymättömyyttä. Sinä tiedät mitä tahdot ja miten sen saat, eikä päätöksen teko kestä kovin kauan. Kun ryhdyt johonkin, olet yleensä selvillä siitä mitä sinulta vaaditaan ja laadit suunnitelmasi sen mukaan.

Skorpionit omistautuvat tavallisesti täysin jollekin asialle; heidän on saatava purkaa tarmoaan ja kekseliäisyyttään. Riippuu kunkin yksilön luonteesta, onko purkautumistienä jokin arvokas ja kunniallinen suunnitelma tai elämänura vaiko alhainen pyrkimys. Otettuaan kerran haasteen vastaan – ja Skorpionille kaikki merkitsee haastetta – hän on päättänyt suoriutua voittajana.


Toinen huomattava piirre Skorpionin luonteessa on hänen salaperäisyytensä, josta voi olla hyötyä silloin kun hän pitää omana tietonaan hänelle uskotun asian tai salaa tiedon joka loukkaisi toisia. Mutta jos hän tukahduttaa luonnolliset tunteensa tai hänen sielunelämänsä suuntautuu liiaksi sisäänpäin, hän vain myrkyttää itsensä niin kuin skorpioni, joka mieluummin pistää itseään kuin antautuu kiinni. Hänen on saatava vastamyrkkyä kiihkeän tunteelliselle luonteelleen. Ellei hän voi paljastaa sisintään toiselle, hän vapautuu musiikin parissa tai lohduttautuu ihailemalla luonnon kauneutta.

Skorpionin luonteeseen kuuluu askeettinen perusominaisuus – hän pitää ponnistuksia vaativasta elämästä ja kukoistaa tehdessään kovasti työtä. Toimettomuus tekee hänet jännittyneeksi ja levottomaksi. Hän ei pidä itseään liian hyvänä mihinkään työhön, olipa se miten halpa-arvoista hyvänsä; hän tajuaa, että kunkin on opittava läksynsä, ja sellainen Skorpioni joka on voittanut luonteensa huonot puolet, hyväksyy minkä tehtävän tahansa joka on välttämätön hänen henkiselle kasvulleen.

Pitkät tarkoituksettomat keskustelut tai väittelyt eivät ole sinusta hyödyllistä kanssakäymistä, ja koska sinusta on vastenmielistä tuhlata kallisarvoista aikaa mielestäsi jo täysin selvän asian jauhamiseen, sinulla on taipumus suhtautua toisiin välinpitämättömästi ja tahdittomasti. Sinun on opittava yhteistoiminnan todellinen arvo niin tässä kuin muissakin asioissa.


Elämä saattaa järjestää sinulle monia esteitä ja pettymyksiä, mutta olet rakenteeltasi vahva ja sinulla on harvinaista tahdonvoimaa. Et ole tunteeton ruumiilliselle etkä sielulliselle kärsimykselle. Sanotaan, että Skorpioni inhoaa sairauden aiheuttamaan epämukavuutta niin syvästi, että hän paranee tahdonvoimansa avulla. Hän on oppinut kokemuksesta, että on parempi salata sydänsurunsa muilta. Hän epäilee herkästi ihmisiä, jotka puhuvat liikaa tai kertovat liian paljon. Skorpionit ovat käytännöllisiä ja materialistisia, mutta heidän merkkinsä hallitsee myös kuolemanhuonetta (aurinkohoroskoopissa), ja henkisesti kehittynyt Skorpioni tietää, että keskellä elämää meitä odottaa kuolema. Tämän merkin edustajista tulee kirurgeja, jotka yrittävät pelastaa ihmishenkiä, ja metafyysikkoja, jotka yrittävät päästä perille elämän todellisesta tarkoituksesta.

Avioliiton suoma turvallisuus, koti ja perhe ovat sinulle tärkeitä ja aviopuolison valinnassa olet yhtä päättäväinen kuin muissakin asioissa. Olet taipuvainen ajattelemaan, että rakkaus ja seksi ovat kaksi eri asiaa. Fyysinen yhteensopivuus on tietenkin tärkeää, mutta sinun täytyy myös rakastaa, luottaa ja olla uskollinen aviopuolisollesi.

Jos tunnet eri merkkien perusluonteita, pystyt arvioimaan, mitkä sopivat parhaiten yhteen oman merkkisi kanssa.

16 kommenttia:

 1. Tunnen muutaman naispuolisen skorpionin. Skorpionimiehiä en tunne, eikä heitä ole elämässäni. Sattumaa vain ehkä..

  VastaaPoista
 2. Minäkin tunnen vain yhden skorpionimiehen, mutta monia skorpioninaisia.

  VastaaPoista
 3. Tunnistan tästä kyllä puoliskoni, isästäni vain joitain ominaisuuksia. Myös oma poikani on skorpioni samoin kuin sisareni ja kummityttöni.. Paljon tätä merkkiä ympärilläni..

  VastaaPoista
 4. Tunnen vain yhden skorpionimiehen ja häneen tämä ei päde kuin siinä, että hän ei pidä keskusteluista ellei itse saa olla yksin äänessä.

  VastaaPoista
 5. Tunnistin kyllä todellakin monesta kohtaa itseni. :) Paitsi tuo, että ymmärtäisin hyvin ihmisluontoa ja olisin huonosti petettävissä... Minusta kun tuntuu että olen ihan liian sinisilmäinen enkä osaa välttämättä ollenkaan lukea ihmisiä, siitä hyvänä esimerkkinä tämä yksi Keski-Euroopassa asuva tapaus, josta Leena tiedätkin... :)

  Mutta monessa muussa tämä oli kuin olisin itsestäni lukenut!

  VastaaPoista
 6. Sara, huomasithan kohdan tahdonvoimasta...

  Skorpioni ei ole hyvä ihmistuntija. Hän ei näe kuka aikoo pettää hänet tai sunnnittelee pahoja päänsä menoksi. Tästä minulla on ihan faktaa. Toivotaan ettei tämä yksi enää näyttäydy.

  See! Mitä minä sanoin. Ja sitten on vielä se parisuhdekierros, jos en muuta keksi;-)

  VastaaPoista
 7. Huomasin, luin sen pariinkin kertaan... :)
  <3

  Ja tuon sanomasi allekirjoitan täysin! Toivotaan todella ettei enää näy eikä kuulu. :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä!

  Annan sinulle vahvan aseen, joka on lainattu Monte Criston kreivistä:

  "Vaaraa vastaan on kaksi vahvaa miekkaa: aika ja hiljaisuus." Olen testannut ja tämä toimii. Siis ainakin tähän asti...

  VastaaPoista
 9. LOISTAVA sitaatti!! Ja ihan varmasti aivan taivaan tosi!! Kiitos Leena, tämän kirjoitan itselleni ylös!! <3

  VastaaPoista
 10. Sara, ole hyvä. Tämä on minullakin sekä sitaattikokoelmassani että aina mukana Filofaxissa.

  VastaaPoista
 11. Itselläni ainakin on vahva intuitio. Luottamuksen voi pettää vain kerran, sen jälkeen epäluottamuksen aiheuttanut henkilö on ilmaa..

  VastaaPoista
 12. Eräs toinen skorpioni on sanonut minulle samaa...Sanotaanhan, että poikkeus vahvistaa säännön.

  Minulle monet ovat ilmaa. Se on kerrasta poikki.

  VastaaPoista
 13. Osui kyllä minuun. Olen skorpioni ja melkein kaikki kuvastivat minua ja myös yhtä ystävääni. Kiitos kirjoituksesta. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miikku, ole hyvä. Minulla on salainen kirja, josta tätä ammennan;) Olen itsa härkä ja minullakin pitää just paikkansa, samoin miehelläni, joka on rapu.

   Poista