tiistai 24. marraskuuta 2009

COLETTE

Moni nainen halajaa turmelusta, mutta vain harvat ovat kutsutut.

- Colette -

10 kommenttia:

 1. Mistä kuva? Erikoinen, hienoa tunnelmaa.. Onko jostain hurjan vanhasta elokuvasta?

  VastaaPoista
 2. Keine Achnung! Siinä ei ollut selitystä, mutta eiköhän lie itse Colette asialla, jos olen väärässä, korjatkaa kuka tietää.

  VastaaPoista
 3. Näyttelijöillä erikoinen asema, aika myöhään kun naiset saivat yleensäkään olla teatterissa, kaikki osat miehet esittivät.

  Virginia Woolf kirjoitti Oma huoneessa sellaisen pienen mielikuvitusjutun Shakespearen mahdollisesta sisaresta, miten hän naisena joutuisi katuojaan, jos haaveilisi näyttelijän uraa..

  VastaaPoista
 4. Hannele, ihan totta kirjoitat. Ei naisia päästetty näyttämölle ja sitten kun he sinne vihdoin pääsivät, ammattia pidettiin maineen tahraavana ja näyttelijöihin suhtauduttiin kuin kurtisaaneihin.

  Vähemmästäkin nainen joutui/joutuu katuojaan. Preesens siski, että ajattelen tätä asiaa nyt globaalisti. Minulle ei riitä, että meillä Euroopassa on naisten asiat kunnossa (vai ovatko ne?), vaan haluan ihmisoikeudet koskemaan myös mm. Afrikan ja Intian naisia. Luin juuri Jade -lehdestä, miten Nepalissa alimman kastin Badi-naiset aloittavat huoraamisen heti ensimmäisten kuukautisten jälkeen. Tähän heitä opettaa oma äiti. Tämä on heille ainoa mahdollisuus tienata elanto.

  VastaaPoista
 5. Juuri tänään aamulla näin tv:ssä sudanilaisen naisen, joka oli kulkenut kadulla pitkät housut jalassaan (ei siis hameessa), joten hänet oli sen vuoksi pidätetty. Hän nosti asian esille, ei vaiennut kuten muut kanssasisarensa. Nyt hän on Pariisissa taistelemassa varsinkin afrikkalaisten naisten paremmasta asemasta. Tämä juttu nousi esille ympäri maailmaa. Jospa joku päivä Sudanissakin naiset saisivat kadulla kävellä yksinään, keskenään ja jopa housuissa. Ilman miehiään, veljiään tai ketä tahansa miestä, joka hallitsee hänen koko elämäänsä.

  VastaaPoista
 6. Voi!, itse aloitin tämän aiheen ja nyt suututaa taas tämä naisten alistaminen niin,että...

  Osta tänään uusin Jade-lehti ja lue etenkin juttu Myytäviksi syntyneet! Minä kiukustuin niin, että meni yöunet!

  Soolis, on vaikea uskoa, että elämme vuotta 2009 ja ihminen on käynyt kuussa ja edelleen miehet voivat päätää naisten elämästä ikiaikaisen alistamiskaavansa avulla. Minua ottavat päähän myös miehet, jotka käyvät hierotuttamassa itseään Suomessa olevilla thai-tytöillä. He käyttävät siinä nuoria naisia hyväkseen. Miksei Suomen valtio puutu tähän ja anna noille naisille kolutusta. Ja sitten ovat miehet, joille kukaan ei anna. he hakevat thai-naisen Suomeen ja pitävät tätä kuin koiraa. Seuraan itse nyt sellaista ihan likeltä, mutta en toki tuttna. Mies pitää tarkkaa vaaria, ettei nainen opi Suomea ja kun käyvät ostoksilla, miehellä vain on kukkaro. Kukaan ei ole nähnyt naista koskaan ulkona ilman miehen valvontaa! Mies on sellainen epäsiisti läskimaha ja nainen on pieni ja sievä ja äärettömän pelokas ja alistuva.

  VastaaPoista
 7. Näistä tulee niin surullinen olo. Eikä sanoja löydy.

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Tulee ihan avuotn olo, mutta veikkanpa, että muutoksen tuulet puhaltavat - kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 9. vain heikot miehet ja hallitsijat kieltävät naislta pitkäthousut.

  VastaaPoista
 10. Hannele, heikon miehen tunnistaa juuri siitä, että hän yrittää kieltää naiselta sitä sun tätä, eikä kestä naisen vahvuutta. Näitä itsetuntovammaisia miehiä on Suomi täynnä. Ja perheväkivallassa Suomi on Euroopan johtava maa. Älykäs, vahva mies iloitsee, jos onnistuu saamaan rinnalleen vahvan naisen, vertaisensa!

  VastaaPoista