tiistai 23. maaliskuuta 2010

MY ENGLISH COTTAGE DREAM 3

picture by Country Homes & Interiors

16 kommenttia:

 1. Nämä kaikki ovat ihan minunkin unelmiani. Tiedätkö, nyt tajusin, mistä olen itse saanut päähänpinttymän/rakkauden englantilaista maaseutua (aina nummista kartanoihin ja pieniin mökkeröisiin) kohtaan. Olin noin kymmenvuotias, kun sain syntymäpäivälahjakseni sekä "Salaisen puutarhan" että englantilaista puutarhaa esittävän palapelin. Luin kirjaa ja kokosin palapeliä, jonka kuva (olkikattoinen mökki, paljon kukkia) on jäänyt mieleeni. Ehkä oma rakkauteni jäi kytemään jo silloin?

  VastaaPoista
 2. Tuommoinen ikkunasyvennys olisi ihana. Vanhoissa kivitaloissa näkee näitä usein.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, minulla tuo alkoi kaikki Salaisesta puutarhasta. Minullahan on kirjasta tehdystä elokuvastakin KAKSI eri versiota. Sen jälkeen olen katsonut kaikki brittisarjat niin moneen kertaan, että olen ns. mennyttä kalua. Ja jotenkin kaikki aina lopulta kulminoituu tähän ikkunapenkkiin, joka olisi yksi lukupaikkani...Ja rakastan sitä ilmastoa, jossa puutarhanpito on juhlaa: joka päivä sekä paistaa että sataa. Näin oli ainakin Irlannissa, kun olimme siellä kaksi viikkoa. Ei tule mitään kastelukieltoja, joita esim. Italiassa ja Espanjassa annnetaan veden säästämiseksi ja jossa muutenkin on niin kuivaa,että ns. englantilainen puutarha ei tule kysymykseenkään.

  Luulen, että me vietämme ensin pieniä lomia tämmöisissä mökeissä ja katsotaan, mitä sitten tapahtuu...Minä haluaisin asettua sinne ja hakea kaksoiskansalaisuutta, mutta mieheni ei ole valmis mihinkään näin radikaaliin - ainakaan vielä.

  Anne, EI SUOMESSA!

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia, vaikka en haaveilekaan,
  elän unelmassa ;)

  VastaaPoista
 5. Leena, Englannissa on suuria pulmia veden ja kastelun kanssa, kastelukieltoja. Suuria alueita, joissa ei sada lainkaan, kuulin viime kesänä, kun vierailin muun muuassa Beth Chatton puutarhassa. Hän on luonut aivan uutta tyyliä kuiviin puutarhoihin, joka sopii kuiville tai varjoisille paikoille. Olen näyttänyt kuviakin sieltä.
  Preeriapuutarhat ovat myös suurta muotia Englannissa, selviävät paremmin kuivina kausina.

  VastaaPoista
 6. Hannele, sinä olet kyllä aina yhtä viehättävä, aurinkoinen ja positiivinen! Me menemme sitten Galwayhin!

  "Tarvitsemme täyttymättömiä toiveita, ehkä enemmänkin kuin todeksi tulleita, sillä ilman niitä meistä tulee sietämättömän pöyhkeitä, ahneita ja armottomia. Ilman niitä eivät pettymykset saa tilaisuutta opettaa meille ihmisyyttä. Ilman niitä eme oivalla olennaista."

  Kerron sinulle Unelmista (Sinikka Svärd/Sinikka Hautamäki, Minerva 2009)

  VastaaPoista
 7. Leena, tosiasiaa, juuri tuosta niin paljon viime kesänä kuulin. Ei uskoisi, sillä enakkoluuloisina luulemme, että Englanti on SATEINEN maa... Siellä suuret pulmat kuivuudesta.

  (Minulla on myös uusi unelma, ei yhtään romanttinen, joten säästän sen tältä päivältä :)

  VastaaPoista
 8. P.S.
  Olin Irlantiin menossa, mutta liput loppu tämän vuoden matkalta..

  VastaaPoista
 9. Hannele, sitten täytyy olla 'cottage' kukilla, jotka pärjäävät: digitalista, unikkoja, ukonhattua etc.

  (No, nyt kaikkia kiinnostaa sun unelma, kun tolleen sanoit!)

  Irlanti on aina kiinnostava kohde. Seuraavana vuonna sitten. Ei se minnekään karkaa.

  VastaaPoista
 10. Minä tykkään näistä kaikista "unelmista", vaikka se ei ole ihna sitä kaikkein minuinta...
  tykkään pelkistetyisemmästä, alkoisesta...

  VastaaPoista
 11. Onpa ihana nurkka, tuollaisen minäkin halujaisin.

  VastaaPoista
 12. Hanne, minä olin ennen vain 'valkoinen'. Nyt olen alkanut kaivata värejä, etenkin koska seinämme ovat kiveä ja valkoiset kuten tässä cottagessakin. Nyt on jo muutama seinä saanut huomattavan tapetin, mutta vain makkareissa ja yksi tai kaksi seinää vain. Minä vellon alituisesti brittiläisen ja tanskalaisen tyylin ja sisustuksen välimaastossa...niistähän voi sitten poimia omimmat elementit. Mutta minulle pitää olla kodikasta!

  Jael, tuo ikkunasyvennys on kuin tiivistelmä unelmastani. Kunpa...someday, somehow, someway...

  VastaaPoista
 13. Hanne, näin tämän 'ajoissa' sähköpostillani, mutta minulla edelleen kommentoinnit tulevat viiveellä. I just like it♥

  VastaaPoista
 14. Tähän sopii vain yksi laatusana: TÄYDELLINEN!! Näin jossain lehdessä tällaisia olevan myös Saarenmaalla, jossa mm. Ratian ja Sumarin cottaget sijaitsevat...ei ihme..

  VastaaPoista
 15. Nette, tämä on...täydellistä. Hmm...Saarenmaalla...;-)

  Ukkometson mielestä tämmöinen onnistuu vanhasta navetastakin.

  Minäkin muistan, että sekä Sumarilla että Ratialla on jotain erityistä asunnoissaan.

  VastaaPoista