sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

OINAS 20.3. - 19.4.


Olet seikkailunhaluinen tienraivaaja, omaperäinen ja omatoiminen, itsenäinen ja uskalias. Nautit esteistä, pidät kilpailusta ja iloitset suunnattomasti selviytyessäsi jostakin ylivoimaisena voittajana. Sinulla on aloitekykyä, henkistä valppautta ja fyysistä elinvoimaa suorittaa melkein mitä vain haluat. Jotkut oinasihmiset kykenevät suunnittelemaan toimintansa, jakamaan voimansa ja saattamaan aloittamansa päättäväisesti loppuun. Ellet ole liian varma itsestäsi, voit viedä voiton miltei missä kilvoittelussa tahansa ja saavuttaa jokaisen päämäärän mihin pyrit.
Mutta on sellaisiakin Oinaita, joiden päätavoitteena näyttää olevan vain saada jokin asia alulle; he eivät kykene ahertamaan hellittämättä saadakseen työnsä tai suunnitelmansa päätökseen. Sinun on ehdottomasti yritettävä voittaa tämä kielteinen taipumus ponnistelemalla sisukkaammin kaikessa mitä teet. Merkkisi suo sinulle rohkeutta viitoittaa uusia teitä ja puolustaa uusia aatteita. Hallitseva planeettasi Mars antaa hyökkäysintoa ja tarpeellista voimaa, mutta lopullinen saavutus riippuu pääasiallisesti sinusta itsestäsi.


Oinaan merkissä syntyneenä sinä haluat elää täydellisesti. Sinulle olemassaolo on toimintaa. Toimettomuus ikävystyttää sinua ja tekee sinut turhautuneeksi. Sen vuoksi kuljet harvoin totuttuja latuja, mutta jos joudut niille, sinusta tulee onneton, katkera ja läpeensä surkea. Sinä voit olla rakentava ja dynaaminen tai alati tyytymätön ruikuttaja. Sinun olisi viisasta löytää jokin käytännöllinen, tarkoituksenmukainen toimintamuoto, johon voit menestyksellisesti purkaa tarmoasi ja intoasi.


Olet synnynnäinen johtaja etkä ole parhaimmillasi toisten käskynalaisena. Tarpeen vaatiessa voit kunnioittaa korkeammassa asemassa olevaa, mutta sinusta tuntuu aina että vuorosi tulee vielä joskus. Et suhtaudu ystävällisesti neuvoihin vaan opit mieluummin kokemuksesta. Et myöskään pidä siitä, että mielipiteitäsi väitetään vääriksi, sillä olet liian itsevarma ja itsekeskeinen sietääksesi sellaista.

Olet suurenmoinen odottamattomissa tilanteissa ja kaikenlaisissa kriiseissä. Sinä suorastaan nautit niistä, ja jollei kohdallesi osu suuria ongelmia, sinulla on taipumusta järjestää niitä.

Menitpä minne hyvänsä, säkenöivä innostuksesi saa paikkaan eloa. Kanssasi on virkistävää keskustella ja sinun on yleensä helppo saada ystäviä. Koeta välttää merkkisi epämiellyttäviä puolia – ehdottomuutta, hetken mielijohteiden noudattamista ja karkeaa suorasukaisuutta. Muista myös, että joidenkin toisten on ajateltava pitkään asioita sulattaakseen ne, tehdäkseen päätöksen ja ottaakseen kantaa ennen kuin siirtyvät seuraavaan. Sinulle on luontaista rynnätä kärsimättömästi eteenpäin, jolloin toiset saattavat tuntea itsensä vaiennetuiksi, ja kohteliaan ja virkistävän ajatustenvaihdon sijasta saat aikaan väittelyä ja erimielisyyttä. Opettele harkitsemaan ennakolta mitä teet ja ajattele ennen kuin puhut – toiset voivat olla herkkätunteisempia kuin sinä.

Koska olet Oinas, haluat toimia tänään etkä huomenna. Mutta joidenkin ihmisten luonteenlaatu on kokonaan erilainen. heillä on yhtä hienoja ja erikoislaatuisia ominaisuuksia kuin sinulla, mutta he eivät tee johtopäätöksiä yhtä nopeasti. Jos haluat yhteistoimintaa ympärilläsi olevien ihmisten kanssa, sinun on ymmärrettävä, että joidenkin toisten merkkien edustajat ovat tosin hidasliikkeisempiä mutta ehkä hellittämättömämpiä kuin sinä, jotkut voivat muuttua itsepäisiksi jos heitä hätyytetään; ja joillakin on ehkä parempi järjestelykyky kuin sinulla.

Oinaan merkissä syntyneenä toimit täysin vaistosi varassa ja ihastut usein ihmisiin, joilla on aivan erilaiset harrastukset ja joiden persoonallisuus poikkeaa täysin omastasi. Pystyt hyvin huonosti tai tuskin lainkaan arvostelemaan ihmisiä eikä sinulla ole sisäisen näkemyksen kykyä – sen vuoksi petyt niin usein ihmissuhteissasi.

Anna astrologian auttaa sinua ymmärtämään toisessa merkissä syntyneitä ja eriluonteisia ihmisiä.

ONNEA MERJA!

6 kommenttia:

 1. Meidän perheessä asuu yksi seikkailuhenkinen ja omaperäinen Oinas, joka ei oikein koskaan haluaisi olla paikallaan - kotona. Härkä-koti-ihmisenä minun on sitä joskus vaikea ymmärtää, mutta yritetään.. Toisaalta se voi liittyä myös hänen ikäänsä: teininähän sitä juuri irrottaudutaan kotoa ja halutaan kokea kaikkea jännää ja hauskaa mitä maailma tarjoaa.

  VastaaPoista
 2. Soolis, sisareni Merja ei ole enää teini, joten ei ehkä liity ikään...

  VastaaPoista
 3. Suurkiitokset Sisko onnitteluista.

  Anteeksi, että vasta nyt huomasin onnittelusi. Sunnuntaisin olen aina ystävättäreni ja hänen koiransa kanssa pitkällä lenkillä ja tänään tapahtui vielä jotain poikkeuksellista, jokta vei voimat;

  kaksi vasikan kokoista leonbergin koiraa tuli meitä vastaan ja toinen niistä laukkasi suoraapäätä kirpunkokoisen (hieman liiotellen) koirani päälle. Siellä me painimme, me kaikki kolme,koirani Jusu, minä ja tuo vieras koira. Kun läheisiäni uhataan, koskee myös rakasta koiraani, puolustan heitä loppuun asti. En edes ajatellut, pärjäänkö tuolle isolle koiralle, päässäni väin jyskytty, että se tappaa koirani. Muistan tilanteesta vain sen, että jossain vaiheessa minulla oli aivan oikeasti painiote tuon ison koiran kaulan ympäri ja húusin suustani kaikki mahdollisesti kirosanat yrittäen ajaa vihollista pois. Onneksi se toinen koira ei tullut joukkoon. Jossain perässä kaukana tuli koiran omistaja-mieshenkilö tietysti-ja yritti saada koiria kuriin. Kaikkein hulluinta oli, että hän oli kahden ison koiran kanssa metsässä eikä hänellä ollut edes talutushihnoja mukana-yritti niskakarvoista saada ne kuriin. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut, mutta tulen kyseiselle koiranomistajalle soittamaan, että tuo reitti on meidän jokasunnuntainen reittimme eli jos hän pitäisi koiransa kiinni.

  Tuo luonnekuvaus oinaasta on melkolailla kuvaus minustakin, vaikkakaan seikkailunhaluiseksi en ole koskaan itseäni tuntenut ja jos jotain aloitan vien sen todella loppuun asti eli en kuulu niihin oinaisiin, jotka ovat kovia aloittamaan jotain, mutta loppusilaus puuttuu.
  Miehenikin sanoo,että minussa on johtaja ainesta; olen kova organisoimaan, mutta myös tekemään itse, jos jokin asia on sydäntäni lähellä.

  No, sinä Sisko tulet härkänä perässä, joka ei sekään aivan rauhallinen luonne ole.

  Kiitokset vielä muistamisesta. Ensi viikolla nähdään ja turistaan lisää...
  PikkuMyy -siskosi

  PS. Ei ole vielä ikäkriisi iskenyt,koskahan se tulee...

  VastaaPoista
 4. Eipä kestä ja eipä kestä.

  Luin sinun kommenttisi Reimalle ääneen ja hän sanoi etten saa kirjoittaa mitään muuta kuin: Huh-huh;-)

  Mut eihän meidän perheessä niin lyhyesti mitään toimiteta...Ukkometso ei ole vieläkään oppinut!

  Siis tuo sun kuvaus kertoo kaiken sinusta;-) Ja voin tähän vielä muistuttaa, että nostit kerran schäferin muistaakseni pois Santtu-koirasi kimpusta, kun kyseisen paimenkoiran omistaja oli mennyt toimintakyvyttömäksi.

  No, sinulla oli taas kerran ikimuistoinen synttäripäivä.

  Aijai, Merja!, älä sano minusta väärää todistusta blogissani. Minä olen viileää ja kylmää, en yhtään kuumaa. Lue vaikka runo Raivotar (rollaa ihan vähän), niin huomaat, miten cool minä olen;-) Tielleni on vain kerran sattunut joku nuhjakekosija ja minä en tarkoittanut osua kasvoihin, vaan olkapäähän ja mitä hemmettiä se roikkui mun hevosen jalustimessa...Juu, ollaan me aikamoisia, mutta sinulla on kovempi kiihdytysnopeus. Härkä ei viitsi mukavuudenhaluisena aina hyökätä, vaan mielummin istuu puun alla syömässä herkkuja, mutta silloin oinas jo painaa lujaa ja joskus häränkin puolesta!

  Tavataan!

  siskosi Leena Lumi

  PS. Pullo erinomaista chablista jääkaapin ovessa olisi iloinen yllätys. Muista, että minulla on synttärilahjoja (Huom. monikko!. Kuoharikin käy...itseasissa sen täytekakun kanssa oliskin kuohari parempi juttu.

  VastaaPoista
 5. Mitäs se Reima, hidas hämäläinen, ei pysynyt pitkässä jutussa mukana...? No, myönnettäköön, etten koskaan ole ollut niitä lyhytsanaisempia enkä edes hiljaisempia.
  Muistat muuten aivan oikein. Se saksanpaimenkoira nousi ilmaan Santtu-haukkuni päältä. Jälkeenpäin sattui sormiin niin vietävästi, kynnet oli nimittäin niin pureskeltu, että eivät oikein tykänneet tuosta nostosta.

  Ehkä sinä olet cool tarpeen/tilanteen mukaan. Mutta väitän, että tempperamentissa myös löytyy...Minä en edes yritä olla cool, koska ei onnistu, olen rehellisesti se ehdoton Merja, täynnä mielipiteitä ja tietysti aina oikeassa... vai?

  Katsotaan,miten sen kuoharin käy...eli yritän muistaa.

  Ajakaa varovasti!

  VastaaPoista
 6. Tuolla Reima mutisee jotain. Nyt minä muistin, että teillä on ottamatta se painimatsi Reiman kanssa. Se ainoa ote, jolla voitit minut penskana. Teeppä se vihdoinkin Ukkometsolle! Vähän perheohjelmaa;-)

  Edullista ja käypästä kuoharia on italialainen Il Brut Pinot Chardonnay.

  VastaaPoista