tiistai 30. maaliskuuta 2010

PÄÄSIÄINEN LÄHESTYY JA...


Pääsiäinen lähestyy ja sitä myötä olen jäämässä pienelle lomalle. Sitä ennen kuitenkin vielä muutama postaus.

Lapsiperheille suosittelen pääsiäislukemiseksi Beatrix Potterin kirjaa Petteri Kaniinin Satumaailma (Otava  1998), joka sisältää Potterin koko tuotannon. Kirjassa on 23 alkuperäistä Petteri Kaniini -kirjaa sekä neljä aikaisemmin julkaisematonta teosta.

Vakuutan, että kirja on niin hurmaava, että luette sitä myös omaksi iloksenne. Pastellisävyiset kuvat ovat miltei syötävän ihastuttavia ja tarinat herttaisen sopivia kaikille ikään katsomatta.

Tarinoiden suomentajia ovat olleet Riitta Brörklund, Eeva-Liisa Manner, Raija Mattila, Hannu Tarkka ja Johanna Venho.

Suosittelen lämmöllä!PS. Päivän hyvä uutinen oli se, että Mia on saanut blogini arvonassa voittamansa kirjapaketin vihdoinkin perille Chileen! Ja kun olette klikanneet nimeä, katsokaa kuvaa, jossa Peikkokukkulan Valtiatar relaa riippumatossa, kirja kädessä ja koiruus rintansa päällä...kuvan nimen täytyy olla Naisen Paratiisi.

22 kommenttia:

 1. Uskon, että olisi ihan meidän - ainakin minun - pääsiäiskirjamme. Muutama Petteri Kaniini-kirja meillä onkin, sekä suomeksi että englanniksi, muttei tällaista isompaa laitosta. Hmm, kun se on ilmestynyt jo 1998, niin mahtaakohan sitä saada enää kaupoista? Beatrix Potterin luoma maailma on niin herttainen ja - ah - peribrittiläinen :)

  (Palaan siihen matkakuumeaiheeseen vielä; En varsinaisesti koe matkakuumetta Italiaan, vaikka satuin sen Calabriaan sijoittuvan kirjan nyt tekemään.)

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, jos voisin, siirtyisin heti Beatrix Potter maailmaan...

  Olen joksus löytänyt vanhempia kirjoja, kysymällä kustantajilta suoraan. Eli netin kautta kustantamo, sitten klikkaat yhteystiedot tms. ja sinne vain sitten meiliä. Viimeiset keinot ovat antikvariaatit, joista minä käytän oikeita, mutta jotkut jo ovat löytäneet nettiantikvariaatinkin.

  (Eihän Italiassa sinänsä mitään vikaa ja teillähän on muistoja sieltä, mutta...Ja teenhän minäkin Italia-kirjoja. Hurmaavia ja/tai erilaisia kapunkeja: Locarno, Galway, Dublin, Zürich, Bad Homburg, Salzburg, Insbruck, Berliini...ja varmaan myös Amsterdam, jossa en ole käynytkään. Britannia on minulle VIELÄ vain Lontoon lentokenttä ja kaikki lukemani.)

  VastaaPoista
 3. Oi, kyllä sun täytyy päästä Iso-Britanniaan. Minähän matkustaisin vain sinne, jos uteliaisuus ja kiinnostus myös muita maita kohtaan ei voittaisi :) Pitääkin joskus vaikka Jane Austenin innoittaman tehdä Englanti-aiheinen postaus.

  VastaaPoista
 4. Lumiomena, mulle kävi alta parikymppisenä niin, että hurmaannuin alppeihin ja saksan kieleen. Se oli sitten joka vuosi lähtö Keski-Eurooppaan. Hienoja reissuja ja upeita muistoja (Merikin oppi kävelemään Sveitsissä!), mutta nyt on tosiaankin Britannian vuoro. Ja näin on vahvasti nyt suunnitelmat. Kerron sitten, kun aika on.

  Teeppä oikein kunnon Britannia -postaus!

  VastaaPoista
 5. Potterin kirjat on hienoja, ostin tänään lisää mämmiä, eka ropo jo loppu...

  P.S.
  Meillä saa pojat ja miehet pestä vessat ja ikkunat. Jokainen terve aikuinen siivotkoon omat sotkunsa, eivät he asu hotellissa.

  VastaaPoista
 6. Pottereita on ilo lukea. Meiltä mennyt jo ropponen sun toinen.

  (PS. Nyt on menossa Hannelen Ensimmäinen aste. Hannnelen Kovennettu alkaa, kun Lumimies jää pois työelämästä. Hän tietää sen jo;)

  VastaaPoista
 7. Muistan noita Potterin kirjoja, kun meidän kummipoika naapuritalosta sai niitä aina tuliaisiksi englantilaiselta ystäväpariskunnalta, ihania ovat.

  VastaaPoista
 8. Allu, minä en antanut tyttären mukaan tätä teosta, jossa ovat kaikki Potterit samoissa kansissa;-) Minusta Pottereissa ei ole kysymys pelkästään lastenkirjallisuudesta...katsoin ne piirretytkin televisiosta...Siinä oli henkilö, joka esitti Beatrixia ja aina aluksi hän istui kirjoituspöytänsä ääressä käsin kirjoittamassa tarinaa ja pieni pupu, oikea pupu!, istui siinä pöydällä, väliin tuli syliin. Kun tarina oli valmis hän sulki sen kuoreen ja postitti, jolloin vasta alkoi senkertainen tarina.

  VastaaPoista
 9. Vaihdoin tänään blogini uuteen osoitteeseen:)
  Tervetuloa vieraisille tuosta linkin kautta!:)

  VastaaPoista
 10. Olenkin aikoinani lukenut joitakin noita ihania Potterin kirjoja,ja pojallanikin taisi olla pari.Ne kuvat ovat ihastuttavia!

  Kiva,että Mia sai pakettinsa! Se kuva onkin hyvä!

  VastaaPoista
 11. Jael, arvasin, että taiteilijana olet 'ahminut' noita kuvia;-)

  Arvaa jämmittikö, sillä Poltetut varjot ei ole mikä tahansa kirja ja sitä 112 ruutuikkunaa, en tiedä, onko sitä Ilonalla enää.

  Naisen Paratiisi on täydellinen kuva!

  VastaaPoista
 12. Meilläkin on tämä kirja! Ollut jo siitä lähtien kun tytöt olivat pieniä. Yhä vain aina katsotaan silloin tällöin kirjan kauniita kuvia.

  Myös Beatrix Potterista tehty elokuva oli viehättävä, siihen oli yhdistetty näitä animaatiohahmoja, vaikka oli muuten normaali elokuva.

  VastaaPoista
 13. Soolis, hyvä, että huomasit hankkia tuon kootut Potterit. Nyt sitä moni kaipaa.

  Minä en tiedä elokuvasta mitään, mutta katsoin televisiosta sitä Potter-sarjaa, josta kerronkin ylempänä.

  VastaaPoista
 14. Juu se tv-sarjakin oli aivan ihana! Elokuvassa samaa henkeä.

  VastaaPoista
 15. Soolis, kunpa ehtisin katsoa kaikki filmit, joista kerrot...

  VastaaPoista
 16. "kun jää pois työelämästä..."

  Ei vanhat koirat opi istumaan :)

  VastaaPoista
 17. (Mies on älykäs, luomakunnan kruunu :)

  VastaaPoista
 18. Hannele, miten niin!: Kiitos sinun blogisi ahkeran lukemisen, mieheni TAHTOO tästä lähin imuroida loppuelämänsä. Minä en saa imuriin enää koskea. Ja nyt, kun tulimme reissusta väsyneenä ja kaipaamme saunaa ja herkkuja kynttilöiden äärellä, hän pesee sitä ennen oman neulepuseronsa käsin (semmoinen vähän vaativampi neule;-) ITSE ehkä ekan kerran tämän täyden palvelun avioliiton aikana, jotta minä voin naputella tässä sinulle vastausta.

  Juu, mies on aina se Parempi Puolisko...ha-ha. Pääasia, että saa heidät pysymään siinä uskossa, että ovat;-)

  VastaaPoista
 19. Hassua nähdä oma kuva jonkun toisen blogissa:) Poltetu varjot on UPEA kirja. Uskomattoman kauniisti kirjoitettu. Olen vasta alkumetreillä, sillä luen säästellen.

  VastaaPoista
 20. Mia, tästä on hassu kaukana: Olet samalla sivulla La Dietrichin kanssa ja nyt ei tiedä, kuka filmimoguli sinut keksii elokuvaansa Vaarallinen Vaalee & Urhea Yoda Chilen Kukkuloilla!

  Sinä onnellinen, kun saat lukea makustellen!

  VastaaPoista