maanantai 8. maaliskuuta 2010

PIDÄ UNELMISTAS KII SISKO!Ikä on salakavala asia. Se hiipii hyvin hiljaa, ja ennen kuin huomaatkaan, on jo jotain peruuttamatonta tapahtunut. Sinulla on kolme leukaa, jotka löytyvät kymmenkertaisina myös vatsanseudultasi. Komea hiuspaljoutesi on muisto vain, ja liikeratasi ovat supistuneet aivan huomaamatta. Kaikki sata huoltasi näkyvät kasvoiltasi, etkä enää laske pulkkamäkeä tai liidä bikineissä vesisuksilla. Ja pahinta kaikesta: otteesi unelmista on irronnut. Enää koskaan et aloita syvänmerensukellusta vain korallien kauneuden tähden. Enää koskaan et matkusta Jerseyn saarelle erään komean tv-poliisin ja maiseman takia. Enää koskaan et tee mitään muuta kuin raameihin sopivaa ikääntymistä, koska olet irrottanut otteesi huikeista unelmista. Liikeratojen ohella ajatusratasi ovat supistuneet. Ala toimia heti!

Olet normaali, tylsä, massasta poikkeamaton keski-ikäinen. Maksat verosi nöyrästi ja laskusi ajallaan. Rakastelet lauantai-iltana kympin uutisten jälkeen ja ostat joulukorttisi joltain hyväntekeväisyysjärjestöltä voidaksesi tuntea pisaroivaa tyydytystä omasta hyvyydestä. Jos ihan todella olet tyytyväinen omaan elämääsi ja ennen kaikkea itseesi, älä lue juttuani, sillä et siitä kuitenkaan mitään ymmärtäisi. Mutta jos edes kaipaat jotain muuta, jos sisälläsi kuplii hullu tyydyttämättömyys, jos haluat aina olla villi ja vapaa, ihminen ilman iän kahleita, ja myös näyttää siltä, tämä elämisen ja unelmien rapsodia on juuri sinulle.


Nainen, ole oikea leopardi!


Naisen nuoruuden ja iloisuuden pahin este on tyhmä ja tylsä mies. Hyvin perisuomalainen mies. Hän, joka ajattelee ja usein myös sanoo, että nainen neli/viisikymppisenä on vanha ja mies vasta viisikymppisenä parhaimmillaan. Tällainen mies arvostelee naisen kaksoisleukaa, pientä pyöristymistä, jopa silmälasien käytön lisääntymistä. Tällaiselle miehelle nainen on eukko, muija tai, mikä kauheinta: meidän mamma!. Tällainen mies ei koskaan löydä sukkiaan ja hän laukoo alati kaksimielisiä vitsejä, jotka naurattavat vain häntä itseään. Puheissaan hän on suurikin sankari, jolta puuttuu vain pari kolme kaksikymppistä kimulia. Nämä hän tietenkin loputtomalla potenssillaan hoitelisi taivaisiin, ellei oma rupsahtanut eukko olisi onnen esteenä. Totuus on kokonaan muuta. Tällainen mies ei huomaa, että hän näyttää nelikymppisenä vanhalta ukonrähjältä ja että hänen vatsakumpareensa on mitä vastenmielisin. Naisessa hän ei pysty herättämään kuin sääliä naurettavine uhopuheineen, ja hänen ainoa suojeluksensa on makuuhuone- ja muusta totuudesta armeliaasti vaikeneva vaimo. Tällainen mies ei myöskään tiedä että niin käytäntö kuin tutkimukset ovat todistaneet naisen olevan seksuaalisesti viritteisin 50+, kun taas miehellä on juuri alkanut jyrkkä testosteroninen laskeuma ja vain puheet jauhavat alati siitä, mistä puute, erotiikasta ei tietoakaan. Ja puutteen syyn paljastaa lähin peili!

Nainen, älä milloinkaan anna tällaisen miehen latistaa Sinua uskomaan, että olet nelikymppisenä tai viisikymppisenä taikka milloinkaan rupsahtanut ja elämästä ulkona. Aikuinen nainen on vahva, kaunis ja elämännälkäinen. Hän on monin tavoin erittäin osaava ja ansaitsee ehdottomasti arvostavan, älykkään miehen tätä lumoa palvomaan. Heikon itsetunnon omaavat, rivoja muttei hauskoja juttelevat miehen irvikuvat on sysättävä pois ja jatkettava matkaa vahvana yksin tai vahvana kaksin uuden kanssa.


Pidä unelmistas’ kii!


Vitaalisuus on mielenkiintoinen asia. Se ei tule pelkästään purkeista, missään tapauksessa se ei ole älytöntä vouhotusta joka paikan höylänä. Minun mielestäni vitaalisuus on tasapainosta elämää, jossa terveys kulkee kumppanina unelmien toteuttamisen kanssa. Kaikilla meillä on ainakin ollut oma sininen unelmamme, salaa haaveksittu, kauan kaivattu. Mutta miksi jättää unelma elämättä. Unelmat on tehty toteutettaviksi. Toteutus vaatii vain päätöksen ja joskus vähän kärsivällisyyttä odottaa. Itse olen toteuttanut kaikki unelmani, siis tähän asti halutut, enkä suinkaan ole saanut perinnökseni omaisuuksia, ainoastaan mielettömän sisun ja salakärsivällisen luonteen. Ensimmäinen suuri unelma koski alppeja. Halusin aina matkustaa Sveitsiin. Päätin sen jo lukioaikana ja myöhemmin toteutin sen monenkertaisesti. Lasten kanssa ja ilman lapsia, mutta aina alpeille. Alppien lumo ei ole haihtunut vieläkään, mutta samalla kypsyy jo jotain muuta tässä tavallisen elämisen sivussa. Minua ei pysäytä mikään, paitsi sairaus. Älä sinäkään anna minkään tai kenenkään pysäyttää itseäsi. Tee, mitä aina olet halunnut. Matkusta minne olet aina kaivannut. Opettele kieli tai tanssi, jonka olet aina halunnut osata. Aloita uuden ammatin opiskelu. Rakenna unelmiesi talo tai ryhdy maalaamaan. Muistatko vielä kuinka ihanaa oli vaeltaa hevosen selässä lumisessa metsässä? Muistatko miltä tuntui purjehtia merellä? Muistatko, miltä tuntui rakastella valkealla hiekalla yöaaltojen pyyhkiessä rantaa? Perusta oma salainen puutarhasi ja anna ruusujen ja iiristen kuiskia sinulle, kuinka juuri elät todeksi sinisintä unelmaasi. Nauti jumalaisesta joutilaisuudesta. Herää ja nukahda satakielen suvisoittoon. Pidä itsestäsi huomenna enemmän kuin eilen. Ja älä koskaan unohda, että juuri sinä olet oman elämäsi Lumoava Valtiatar!

14 kommenttia:

 1. Mikä Ihana Naistenpäiväpuhe!! <3
  Niin Arvoisat, Lumoavat Siskot!
  Tehkää unelmistanne totta - ennen kuin se on liian myöhäistä - tehkää niistä totta HETI! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomattoman upea, ihana kirjoitus/puhe!!
  Niin totta, niin tärkeää!!
  Kiitos, en ainakaan anna kenenkään mamitella mua..
  Kummallaista tuo nimittely, aluksi olet tyttö ja sit ...??

  nautin jumalaisesta joutikaisuudesta..ja tykkään itsestäni ja paljon!!
  kiitos leena!!

  VastaaPoista
 3. Hanne, kiitos kehuista. Tämä on kirjoitettu jo jokin aika sitten. Olen pitänyt tämän todellakin puheena ystäväni pyöreillä synttäreillä....Tämä on muistaakseni julkaistu josssain naistenlehdessäkin...

  Itsestään pitäminen tuo elämään rauhaa ja harmoniaa. Eläköön suloinen joutilaisuus!

  VastaaPoista
 4. ..Ja kuva sopii oikein hyvin juttuun..
  Jane Birkin on elänyt rikkaan elämän ja on nyt kuusikymppisenäkin ihana pirtsakka tapaus, iätön ja positiivinen. Pyrkikäämme siihen!

  VastaaPoista
 5. Soolis, meinasinkin tänään kysyä sinulta, että tunnetko kuvan naisen;-) Hän on upea esimerkki naisille ja ajattele, missä kuvassa hän vähän aikaa sitten oli blogissani...

  VastaaPoista
 6. Juu, julkaisit muistaakseni hänestä aiemmin kuvan rakastettunsa Serge Gainsbourgin kanssa, eikö ?
  Serge kuoli jo aikoja sitten. Tietojen mukaan -91.

  VastaaPoista
 7. Soolis, olen julkaissut häntä kahdesti ennen ja moelmmilla kerroilla Sergen kanssa, mutta viimeinen kuva oli hieman...hmmm...rohkeampi.

  Tämän kuvan taltioin ihan tälle päivälle ja oikein odotin sinun hämmästystäsi;-)

  VastaaPoista
 8. ...jonka sinä olet kuullut sadasti;-)

  VastaaPoista
 9. Enkä ikinä saa tarpeekseni :)

  VastaaPoista
 10. Hei Leena! Upeeta tekstiä, sinulta sujuu kirjoittaminen, hersyvää huumoria ja positiivista ajattelua! Naiset (tytöt) tarvitsevat KAIKKI rohkaisua, varsinkin 50+ jälkeen... Kiitos todella paljon herskyvästä, herkullisesta artikkelistasi!! Olet suuri Aarre!!! Parhain terveisin, Tuuli kaverisi Italiasta (joka nauttii täysillä kaikesta mitä kirjoitat! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Tuuli! Tuosta positiivisesta ajattelusta en tiedä, kun facen testissäkin olen jo kahdesti tullut melankolikoksi...,mutta minä yritän, minä yritän.

  Just!: Nuoret tytöt ja naiset 50+ tarvitsevat eniten rohkaisua ja sitten tietty kaiken muunkin ikäiset donnat. Ihanaa olla Aarre! Kiitos, Tuuli♥

  VastaaPoista