torstai 25. helmikuuta 2010

MIKÄ ON SINUN NETTIJALANJÄLKESI HUOMISELLE?

Nyt kun sielu on ylitäysi, minun on pakko sitä tyhjentää, että voin jatkaa. Pitäisi kirjoittaa nyt ministeri Anttilasta ja hänen tavastaan suorastaan puolustaa eläinten kaltoinkohtelua ja siitä, mikä peto ihminen on eläimelle, mutta jouduin sivuraiteelle. Nyt mietin muuta...

Taidan olla vähän romanttinen, sinisilmäinen, hyväuskoinen ja liian vähän nettimaailmassa liikkunut, mutta nyt olen vuorokauden potenut sairautta nimeltä pettymys ihmiseen. Ja valitettavasti mieheen. Sattuneesta syystä seikkailin eilen netin ihmeellisillä poluilla ja tajusin, että puhutaan hiilijalanjäljestä, mutta kukaan ei puhu nettijalanjäljestä, joka meistä jää, kun kommentoimme hyvin moninaisia asioita esim. toisten blogeissa tai erilaisissa keskustelufoorumeissa. Jos linkitän itseni, sieltä löytyy sitä sun tätä, mutta enimmäkseen toivottavasti kannustavaa, hauskaa, joskus vähän väittelyä ja huvia, mutta toivottavasti ei sitä, mikä nyt hämmästyttää, kauhistuttaa pientä kulkijaa.

Huomasin eilen, ettei ole mitään rajaa sillä, mitä ihminen voi nettiin kirjoittaa. Mukasivistyneet miehet heittävät niin ala-arvoista lausuntoa naisista ja siitä, miten heitä voi parhaiten hyväksikäyttää, kertovat ikäviä yksityiskohtia, jotka mielestäni kuuluisivat poliisille, puolustavat pedofiliaa, puolustavat 9-vuotiaiden tyttöjen hyväksikäyttöä ja pakkonaittamista vanhoille ukoille kulttuurisin syin, tarjoavat hyväuskoisille naisille rahaa matkaseurasta, jolla 'herrasmiesmäisyys taattu', nimittelevät naisten sukuelimiä iljettävästi, kehuvat itseään naisten blogeissa sivistyneiksi, varakkaiksi, hyvän näköisiksi ja hauskoiksi, kun samaan aikaan kommentoivat toisaalla äijäblogeissa, miten 'on tuota vatsaa tullut, mutta ilman läpeä ei ole tarvinnut olla' ja sitten kuvaillaan, miten naista voi oikein naruttaa. Pyhä jysäys, mikä naisviha vallitseekaan kuusikymppisten puutteenalaisten herrojen keskustelufoorumeilla. He tuntevat koko naissukukunnan olevan vain alkueläintä alempaa limaa, koska heidän vaimonsa ovat heidät jättäneet. Onkohan näille läskisille,  viagratoimiville, suomalaisille sikaäijille tullut mieleenkään, että pitää mennä peilin eteen ja miettiä, miten on oman houkuttelevuuden laita. Jos sivistys on niin ohut, että naisen kynnen pieni raapaisu tai pari ylimääräistä paukkua, sen kokonaan saa lävistettyä ja tilalle alkaa valua semmoista sontaa, että heikompaa pyörryttää, niin ajatelkaa nyt edes sitä, että omat aikuiset lapsenne pyörivät netissä ja ajatelkaa millaista käytösesimerkkiä tarjoatte nuorille miehille!

Miesten keskustelufoorumeissa ei ole mitään tasapuolisuutta, vaan naista lyödään kuin vierasta sikaa, mutta minä haluan painottaa, että sukupuoleen katsomatta KAIKKI olisivat varovaisia netissä.  Arvaan miesten huutavan tasapuolisuutta, vaikka he eivät itse sitä ole valmiita naisille tarjoamaan!

Se on sitten kumma juttu, miten sitaatit niin usein osuvat kohdalleen, vaikka nyt tämä, minkä olen ennenkin julkaissut ja joka tulee William McFeeltä:

"Nainen alkaa yleensä kukoistaa sen jälkeen, kun hänet hylätään, hylkäävän miehen elämä taas päättyy usein onnettomasti."

Naiset, kun saatte miehistä nettiseuraa, tehkää yksinkertainen juttu: Laittakaa hakuun miehen käyttämä nettinimi ja lukekaa KAIKKI, mitä hän on missäkin kertoillut ja harkitaa sitten huolella ennen kuin jatkatte. Ah!, nyt aivan kuulen, kuinka nimimerkit vaihtuvat, mutta eipä huolta: perässä pysytään. Paitsi minä en enää vieraile siellä, missä egovammaiset, epätoivoiset kuusikymppiset äijät keskenään sikailevat ja lietsovat pyhää sotaa naisia vastaan. Kyllä se niin on, että Kaikkien Aistien Juhlat ovat nuorten miesten ja voimme jättää kuusikymppiset ukot sikailemaan keskenään, sillä naisen palvontaa he eivät ansaitse muusta nyt puhumattakaan.

kuva Edward Munch

15 kommenttia:

 1. Naiset, kun saatte miehistä nettiseuraa, tehkää yksinkertainen juttu: Laittakaa hakuun miehen käyttämä nettinimi ja lukekaa KAIKKI, mitä hän on missäkin kertoillut ja harkitaa sitten huolella ennen kuin jatkatte.

  Mikset anna tätä neuvoa kaikille.Luulisin, että netissä on paljon miehiä, joita kaltoin kohtelevat miehiä.Naisia, jotka kaltionkohtelevat miehiä. Eivät asiat ole niin yksinkertaisia kuin esität.Asioissa on useita syyllisiä. Mene- ja katso.

  Olen itse mies - ja olen syvästi loukkaantunut.Että myös siitä, ettet voi nähdä sukupuoltani muuten kuin negatiivisesti.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi, valituksesi on huomioitu!

  Minäkin olen SYVÄSTI järkyttynyt!

  Ja ole hyvä, äläkä mainitse väärää todistusta: Sinä et voi sanoa, että näen miessukupuolen vain negatiiivisesti. Tämä ei ole totta, joten taas väärää tietoa. Jo jutussa kehutaan nuoria miehiä ja toisaalta, olen ollut 25 vuotta avioliitossa hurmaavan miehen kanssa, joka nyt kuusikymmentä vee. Ja tunen muita heidän ikäisiään, jotka eivät edes miesseurassa sorru alatyyliin naisista puhuessaan.

  VastaaPoista
 3. Tämä on arka aihe. Ja aina joku suuttuu.

  Mietin tätä asiaa siltäkin kannalta, että minulla on tyttäriä, enkä haluaisi heidän joutuvan yhdellekään naista halventavalle sivustolle tai vielä pahemmille sivustoille. Miten voin suojella heitä kun he esim. minun töissä ollessani istuvat täällä kotona koneella?! Estoja voin tietenkin laittaa, mutta sitäkään en juuri nyt osaa tehdä. Netistä varmaan löytyy ohjeet siihenkin. Mutta mitä kaikkea voi estää? Mihin raja vedetään?

  Haluaisin säilyttää sellaisen positiivisen ajatuksen, että ihmiset perustavat blogeja, joissa käsitellään rakentavasti ja yleisesti ottaen positiivisessa hengessä asioita ja maailmanilmiöitä.
  Olen hieman sinisilmäinen, mutta uskohan tässä ihmiseen - mieheen välillä menee kun lukee tietynlaisia tekstejä. Niinpä olen tehnytkin nyt selvän valinnan: en vieraile yhdessäkään sellaisessa blogissa, en kommentoi, enkä ole olemassa sellaisille miehille.

  VastaaPoista
 4. Soolis, naisen loukkaaminen on aina arka aihe. Naista on sorrettu vuosituhansia, mutta jos nyt pysytään meidän ajassa ja kulttuurissa, niin mikä minua ihmetyttää on se, että 1) Suomessa kuolee perheväkivallan seurauksena enemmän naisia kuin missään muussa läntisen Euroopan maassa väkilukuun suhteutettuna vuodessa 2) iäkkäämpien herrahenkilöiden karkea, tölvivä, ruma ja vihamielinen käytös naisia kohtaan.

  Isäni oli herrasmies ja aviomieheni on herrasmies. Joillekin on selviö, mitä se pitää sisällään, mutta nykyään se on isolta joukolta miehiä kadonnut johonkin. Aina voidaan syyttää katkeria elämän kokemuksia, mutta niitähän on meillä kaikilla. Pahan pudotuksen jälkeen putoaa vain syvemmälle kun antaa itsensä velloa itsesäälin surkeassa suossa ja alkaa siihen vielä lyömään mausteeksi agressiivisuutta. Muistan ajat, jolloin oli todella törkeää, jos mies oli millään areenalla naista kohtaan agressiivinen tai alatyylinen.

  Ja meillä on meidän tytöt! Missä maailmassa he kasvavatkaan! Miten heitä pystymme varjelemaan!

  Omalta osaltani olen tehnyt yhden ratkaisevan työn ja päättänyt yhdessä ystäväni kanssa pelastaa edes yhden afrikkalaisen tytön ennenaikaiselta naittamiselta ja yritämme tarjota hänelle koulutuksen, joka on ainoa väylä itsenäiseen ja ihmisarvoiseen elämään.

  Olen kolmen vuoden aikana tavannut eri syistä, eri tavoin kolme kuusikymppistä miestä, jotka kaikki olivat vaimonsa jättämiä ja heillä on mennyt todella huonosti. Kun heitä yritti neuvoa hakemaan apua tai neuvoi harrastuksia yms. kaikki kilpistyi johonkin selitykseen ja sitten siihen, että 'ei mua mikään vaivaa'. Niinpä. Yksi heistä jo päätti päivänsä. Päällenäkyvintä oli uho, naisviha, agressiivisuus, itsesääli, katteeton kerskailu etc. yhtäaikaa tai erikseen.

  Olen sitä mieltä, että kuusikymppiset miehet tarvitsevat nyt myöttuntoa ja apua, mutta he itse torpedoivat kaiken omalla käytöksellään.

  VastaaPoista
 5. Poliisijutut ilmoitetan poliisille
  ja hävyttömyydet saijtin/foorumin omistajalle. Minä en ole koskaan hyväksynyt miesten hävyttömiä vitsejä esimerkiks töissä kahvirastilla. Hiljaisuus on myös jonkinlaista hyväksymistä.

  Tuo kukoistaminen eron jälkeen tosi joskus, mutta vahinko jos niin on.. Kaikki nettimiehetkään ei kamalia, tiedän monta onnellista suhdetta, joka alkanut näin (mutta silloin tietysti ollut kysymys nuoremmista miehistä :)

  VastaaPoista
 6. Hannele, hyvä lisäys tuo nuoremmat miehet;-) Minäkin tiedän monta kestävää liittoa syntyneen netin avulla, mutta he ovat olleet nuoria ja rehellisiä toisilleen, eivätkä esittäneet muuta kuin mitä ovat.

  VastaaPoista
 7. Luettuani paljastuksesi suomalaisista kuusikymppisistä miehistä punastuin, googlasin nimimerkilläni ja kävin katsomassa, mitä roskaa oikein olin öisissä keskusteluissa maailmalle suoltanut. Toistaiseksi ei aivan hirveitä löytynyt, mutta olen minä joskus tainnut jollekin naiselle sanoa, että tämä jankuttaa suotta. Se oli pahasti sanottu kyllä ja pyydän anteeksi.

  Niin, minähän kuulun juuri sen halveksimasi ryhmän keskiöön, noin iän puolesta, vai olisinko jo yli-ikäisten osastolla?

  Olet jo varmaan googlannut minutkin, olenhan tässä tovin ollut eräällä tavalla seuranasi netissä. Jännittävä nähdä, millainen tuomio rapsahtaa. Tuleeko elinikäinen porttikielto vai pääsenkö huomautuksella.

  En aivan hirveästi seikkaile netissä, joten en ole törmännyt manitsemaasi "epätoivoisten kuusikymppisten sikailijoiden" keskustelukerhoon. Kerro ihmeessä missä sellainen on! Haluan oppia elämästä, myös sen pimeistä puolista.

  Aika railakkaasti sanoit, että Kaikkien Aistien Juhla olisi vain nuorten miesten juttu ja että yli kuusikymppiset ukot vain sikailevat keskenään...

  Ihan piiikkuisen asenteellisuutta tuossa on, tai sitten tiedät ratkaisevasti enemmän elämästä kuin minä.

  Hipsin nyt häpeämään.

  VastaaPoista
 8. Huomenta van Vaari!

  Ei minun tarvinnut mennä mihinkään keskustelufoorumeille, eikä tuntemattomiin blogeihin, vaan eräs ystäväni herra Kuusikymppinen lähetti minulle linkkejä, joita klikkaamalla jouduin kohtaamaan elämän sitä puolta, jossa naisesta puhutaan semmoiseen alatyyliin, että tekee pahaa. Herra Kuusikymppisen hyväntahtoisena ja suojelevana motiivina, koska hän on vanha, hyvä ystävä, lienee ollut herätellä minut elämän raadollisuuteen ja heräsinhän minä. Tämä karjalaisjuurinen tulivuori on tästä lähin jäävuori!

  Asenteeltani olen perusfeministi ja siinä ei ole mitään puolusteltavaa, kuten mielestäni on alatyylisessä ja naista loukkaavassa sovinismissa, mutta en ole tunteeton ketään heikompaa kohtaan rotuun, säätyyn, sukupuoleen tai uskontoon katsomatta.

  van Vaari, sinä itse tiedät, mitä olet sanonut tai sanomatta jättänyt.

  Mikään ikuinen ei sovi minulle, sillä elämä on ikuisuuksille liian lyhyt...en minä ole mikään porttikieltojen kuningatar...ei ole vallassani.

  Pääset huomautuksella;-)ja tule nyt jo sieltä nurkasta pois.

  VastaaPoista
 9. van Vaari, jos haluat jatkaa aiheesta, löydät blogista sähköpostiosoitteeni. Tästä lähin vain oikeilla nimillä!

  Rakas kuusikymppiseni pääsee kohta talvilomille, joten kauaa en ole nyt koneen ääressä...

  VastaaPoista
 10. Jep. Hyvää, lumista loma sinulle ja rakkaalle kuusikymppisellesi. Oli hauska keskustella kanssasi.

  VastaaPoista
 11. Jep. Oli kiinnostavaa keskustella kanssasi. Lumikaunista viikonloppua sinulle, van Vaari.

  VastaaPoista
 12. Kyllä netissä on hyvätkin puolensa, mutta avoimena tiedonvälityskanavana se antaa mahdollisuudet myös väärinkäytöksille ja nettihuijauksille.

  Monet viimeaikojen oikeustoimiin johtaneet hyväksikäyttöjutut ovat alkaneet netissä, jossa miehet ovat huijanneet alaikäisiä ja herkimmässä elämänvaihessa olevia tyttöjä esiintymällä jonain muina mitä itseasiassa ovat. Nämä eivät välttämättä ole niitä 60v äijiä, joita Leena tässä soimaat, mutta varmaan niitäkin on linjoilla
  "tirkistelemässä", jos sitten vaikka kypsempiä naisia.

  Sen olen havainnut, että miehet ovat niitä suurimpia häiriköitä netissä ja heidän kielenkäyttönsä on usein ala-arvoista,vihjailevaa, etc.

  Kun joskus olen käynyt
  "autosivuilla" hakemassa tietoa auton mahdollisista vioista, ominaisuuksista, niin välittömästi asiallinen keskustelu johtaa
  ko. auton mollaamiseen kommenteilla: "Paska peli, riisikuppi, oletko PA, kun sinulla
  ei ole varaa ostaa oikeata autoa (Mersua tai Audia), jne". Usein todella ala-arvoista tekstiä.
  Naisilta vastaavaa kielenkäyttöä en ole havainnut tai sitten en ole ollut oikeilla linjoilla.

  Vai mahtaako tämä kaikki johtua koneista, joihin miehet ovat höyrähtäneet, oli kyseessä
  sitten auto, tieto-, pesu- tiski- tai panokone, joiksi naisia on myös halventavasti nimitetty.
  t: 50 -kymppinen äijä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos asiallisesta kommentista Ei Audi-mies! Sinäkin löydät minut sähköpostini kautta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Minusta naisia halventavat miehet - ovat he sitten minkä ikäisiä tahansa - ovat säälittäviä 15-vuotiaan tasolle jämähtäneitä kloppeja, jotka istuvat aidalla ja huutelevat ohi kulkeville naisille rivouksia ja nauraa räkättävät päälle. Käytöksestä huomaa, etteivät he ole koskaan kasvaneet aikuisiksi eivätkä hevin kasvakaan.
  He kerskailevat valloituksillaan, nimittelevät ja mitätöivät. En koskisi sellaiseen pinsetilläkään.

  Onneksi olen saanut kokea 26 vuotta kestäneen avioliiton ja yhteisyyden hurman, jollaista moni ei tiedä edes olevan olemassa.
  Ovat joutuneet vääriin käsiin ja luulleet, että sellainen on normaalia.
  Naiset, vaatikaa kaunista käytöstä! Älkää vain TYYTYKÖ, vaan valitkaa! On olemassa MYÖS AIVAN IHANIA MIEHIÄ <3

  VastaaPoista
 15. Eve, sinä sen tiedät - kokemuksesta ja osaat sanoiksi tyhjentävästi tiivistää! Kiitos♥

  Ja sinulle vain parasta - kaikessa!

  VastaaPoista