maanantai 1. helmikuuta 2010

VESIMIES 20.1. - 18.2.

Vesimiehen merkissä syntyneenä kuulut eläinradan ihmisystävällisimpiin luonteisiin. Ymmärrät kaikenlaisia ajattelutapoja ja vakaumuksia; sen vuoksi et ole ennakkoluuloinen. Olet harvoin kriittinen, sillä tiedät, ettei kukaan ole täydellinen ja otat aina huomioon lieventävät asianhaarat. Olet tietoinen siitä, että osaltasi edistät ihmiskunnan kehitystä, ja rohkaiset jokaista ajatusta, kannatat jokaista tekoa, joka mielestäsi hyödyttää ihmisyyden asiaa.Olet intuitiivinen ja etsit totuutta; suhtaudut kaikkeen objektiivisesti ja asiallisesti. Koska Vesimies on kiinteä merkki, sinulle on suotu itseluottamusta, päättäväisyyttä ja hellittämättömyyttä; kun sinusta tuntuu, että ajat oikeaa asiaa, puolustat sitä kaikkia vastakkaisia mielipiteitä vastaan.


Uranusplaneetta hallitsee merkkiäsi, ja sen vaikutuksesta olet sekä omaperäinen että edistyksellinen; kaikki uusi ja ainutlaatuinen on sinun alaasi. Sinulla on taipumusta eriuskoisuuteen ja perinteiden katkaisemiseen, koska etsit aina parempaa ratkaisua ongelmiisi. Uranus antaa sinulle myös hämmästyttävän määrän tarmoa. Sinulla on monta rautaa tulessa – työ, seuraelämä, yhteiskunnallinen toiminta – ja pienentämällä unimäärää ja lykkäämällä aterioita pystyt hoitamaan ne kaikki.


Sanonta ”seurallinen Vesimies” sopii sinuun hyvin, sillä olet mielelläsi ihmisten parissa – kaikenlaisten ihmisten. Sinulla on paljon ystäviä – ja useimmat heistä ovat vilpittömiä -, jopa niin paljon, ettei sinulta useinkaan tahdo riittää aikaa heille kaikille. Jopa työasioissa asetat etusijalle henkilön, jonka ansiosta pääset kosketukseen monenlaisten ihmisten kanssa. Ystävillesi sinä tuotat usein päänvaivaa; vaikka oletkin hyväntahtoinen (yleismaailmallisten periaatteittesi vuoksi), heistä vaikuttaa siltä, etteivät he todella tunne sinua.


Et sekaannu toisten yksityisasioihin, vaikka oletkin kiinnostunut yleensä koko ihmiskunnan ongelmista. Sinun mielestäsi jokaisella on oikeus valita oma elintapansa, mikäli se ei ole ristiriidassa toisten oikeuksien kanssa. Sinulla on intuitiivinen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden taju, mutta jotkut Vesimiehet saattavat vain elää maailmanparantajan unelmissaan tekemättä mitään niiden toteuttamiseksi tai uppoutua niin perusteellisesti suuriin suunnitelmiinsa tai johonkin toimintaan, että unohtavat kokonaan läheisensä.

Vesimiehen merkissä syntyneenä olet pikemmin esteetikko kuin materialisti; arvostat kauneutta ja nautit siitä, mutta sen sijaan pelkkä rahanhimo sinänsä ei saa sinua toimimaan. Olet hyvin antelias; jotkut teistä ovat melko järkeviä raha-asioissa, toiset taas tyhmiä ja huolettomia tuhlareita.


Merkkisi edustajat ovat itsenäisiä ajattelijoita, usein ennalta arvaamattomia, eivätkä tekojesi syyt ole aina selvästi näkyvissä. Vaikka Uranus on kaiken äkillisen ja odottamattoman planeetta, Vesimiehissä ilmenee myös heidän kiinteän merkkinsä ominaisuuksia; he eivät halua, että heitä pakotetaan mihinkään, ja he pahastuvat henkilökohtaisen vapautensa riistosta.

Olet levoton luonne, palat halusta tehdä yhteiskunnalle jonkin merkittävän hyväntyön ja pidät suuresti vapaudesta. Pyrkimyksesi samastaa itsesi abstraktisiin aatteisiin tai ryhmäliikkeisiin saattaa ehkä hämmentää arkipäiväisempiä ihmisiä ja häiritä läheisiä suhteitasi. Voit myös olla niin syventynyt siihen mitä teet – olipa kyseessä työsi tai harrastuksesi -, että toiset tuntevat jääneensä ulkopuolelle. Et halua minkään sääntöjen tai rajoitusten kahlitsevan itseäsi, ja avioliiton siteet tuntuvat toisinaan liian kiristäviltä. Toiset Vesimiehet tahtovat yhtä päättäväisesti säilyttää avioliittonsa niin kuin muutkin asiansa koskemattomina, mutta koska et juuri välitä yleisestä mielipiteestä, katkaiset vastenmielisen ja eripuraisen suhteen mieluummin kuin annat sen muuttua pelkäksi velvollisuudeksi.

Ellet pyri liian kiireesti avioliittoon – tai siitä pois – voi suhteestasi tulla onnellinen ja kestävä. Olet sangen herkkä ja kaipaat huomaavaisuutta, ymmärtämystä ja älyllistä sopusointua.

Tutki eri merkkejä päättääksesi, mitkä luonteet sopivat omasi kanssa ja ymmärtääksesi puolisosi ja muiden perheesi jäsenten ominaispiirteitä.

13 kommenttia:

 1. Kiitos Leena <3

  Kuulostaa kyllä tutulta - suorastaan napakymppi! :)

  Lähettämäsi luonnehdinnat pitävät kaiken kaikkiaan paikkansa. Olen seurannut niitä ja verrannut tuntemieni henkilöiden luonteeseen.

  VastaaPoista
 2. Eve, isäni oli vesimies ja tämä on kuin hänestä kirjoitettu.

  Tunnen myös yhden Eve-nimisen naisen, johon tämä kaikki sopii♥

  VastaaPoista
 3. Elämässäni on monia vesimiehiä, exät ovat vesimiehiä (sanon siis exät monikossa, vaikka olen ollut vain keran naimisissa), äitini on ja joku ystäväkin on vesimies.

  Joskus vaikeasti ymmärrettävä, mutta aina ihmisystävällinen ja toisista huolehtiva, sellainen on vesimies.

  VastaaPoista
 4. Soolis, samat piirteet olen todennut itse. Tosin isässäni ei ollut minulle mitään vaikeasti mmärrettävää, eikä Evessäkään, mutta jossain muussa vesimiehessä kylläkin.

  VastaaPoista
 5. Vesimiehiä ollut vähemmän elämässäni,tosin yksi tärkeä sellainen oli. Enemmänkin on ollut neitsyeitä,niinkuin minäkin...

  VastaaPoista
 6. Jael, jos minun olisi 'sokkona' pitänyt arvata, oletko vesimies vai neitsyt, olisin arvannut vesimies! Ei sinänsä, neisyet ihan hyvä merkki, mutta pikkutarkkoja tällaisen boheemin tyypin kannalta. Tuu sinä kumminkin eka meille;-)

  VastaaPoista
 7. Virginia Woolfin eka kirja,
  The Voyage Out, Resan ut,
  on juuri käännetty ruotsiksi,
  on ostoslistallani.

  VastaaPoista
 8. Hih, tunnistinpa tästä itsenikin, vaikken aurinkovesimies olekaan :) Mutta tuonne Dallowayhinhan jo äsken kirjoitinkin aiheesta enemmän. :)

  VastaaPoista
 9. Hannele, varmaan elämys.

  Piiska, luinkin sen ensin ja vastasin sulle hirveän pitkästi, mutta tunnut tietävän minua enempi noista merkeistä, kun minä nyt vasta olen oppinut ns. nousevan merkin. Olen siis härkä ja minussa on melkein kaikki tuohon merkkiin liimatut piirteet (sosiaalisuus, puutarha, omistushaluinen, sisukas, jääräpäinen etc.), mutta sitten minulla on sosiaalisuuden aj vilkkauden vastapainona voimakas tarve saada tilaa ja olla yksin. Kun mies on viikon työmatkalla, pidän puhelimen äänettömällä ja keskityn vain mun juttuihin. Vuorokausirytmini on täysin boheemi ja keskityn vaikka Emily Dickinsonin runoihin viikoksi. Mutta nyt olenkin saanut tietää, että olen nosueva rapu. Mieheni taas on ravuksi ryhtynyt yllättävän puheliaaksi (what a pity;-) ja hänet on selvitetty nousevaksi häräksi.

  Jos nyt oikein ymmärsin olet siis vesimies, joka on minusta yksi hienoimmista horoskooppimerkeistä ravun ohella.

  VastaaPoista
 10. Virginia Woolfin kirjoja on opittava lukemaan
  ja tykkämään.

  VastaaPoista
 11. Hannele, ketä sinä nyt opetat? Minulla ei ole mitään ongelmaa Woolfin kanssa...

  VastaaPoista
 12. itseäni

  "Pulma" on väärä sana..

  VastaaPoista
 13. Hannele, hienoa! Aina kannattaa kehottaa itseään uusiin juttuihin, olivatpa ne kirjoja tai mitä muuta kiinnostavaa sitten linevätkään.

  VastaaPoista