perjantai 12. helmikuuta 2010

ANIMALS ARE OUR BEST FRIENDS!

Eläin on ihmisen luotettavin ystävä. Eläin ei ole koskaan paha. Ihminen on luomakunnan suurin peto. Brigitte Bardot on uhrannut omaisuutensa ja terveytensä eläinten suojelemiseen. Erityisesti koirat ja hylkeet ovat näkyneet mediassa. Brigitten rinnalle on asettunut julkisesti taistelemaan hylkeiden puolesta suomalainen Tanja Karpela (ent. Saarela), joka blogissaan http://www.tanjakarpela.fi/index.php  tuo erityisesti esille Kanadan julman hylkeiden elävältä nylkemisen! Miten tätä voi tapahtua meidän aikanamme!!! Ja että minua ei nyt luultaisi kepulaiseksi, niin sanon, etten ole, mutta minulle saattaa tulla tärkeäksi äänestää ihmistä, joka taistelee niiden puolesta, joilta ei kysytä mitään ja joille tehdään mitä vain, sillä ihminen on kekseliäs peto.

Ja tässä Tanja Karpela hylkeiden puolesta Iltalehdessä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010021211104190_uu.shtml

Edes jotain hyvää eläinsuojelurintamalta, sillä sain kuulla Jaelilta http://appelsiinipuunalla.blogspot.com/ , että Israeliin ei saa tuoda minkäänlaisia turkkkeja, ei turkiseläimiä tms. ja tietenkään maa ei salli turkistarhausta. Brigitte Bardot oli lähettänyt asiasta kiitoksen Isrealin hallitukselle http://go.ynet.co.il/pic/yarok/100210/bardo.pdf

Olen aina heikompien puolesta vahvempia vastaan ja siksi olen eläinten puolesta!

Jokaisen kansan sivistys mitataan sillä, miten se kohtelee heikompiaan. Odotan nyt kovasti Espanjan pääministeriltä, Zapaterolta toimia julman härkätaisteluperinteen kieltämiseksi lailla.

11 kommenttia:

 1. Onneksi Tanja on lähtenyt hyvän asian puolelle taistelemaan:-)
  Hylkeiden elävältä nyljeminen on kyllä kauhistuttavaa.Zapateron toimia Espanjassa härkätaistelun lopettamisessa epäilen,sillä vaikka tapa onkin erittäin julma ,on sillä suuri kulttuurillinen merkitys,eikä sitä noin vain lopeteta.Mutta ehkä nuorta polvea siellä voisi opettaa että se ei ole hyvä asia.....

  VastaaPoista
 2. Jael, Tanja on varmaan ollut aina eläinten suojelija ja näkyvästi julkisuudessa koiransa/koiriensa kanssa, mutta tämä oli nyt tätä boikottia Kanadaa vastaan olympialaisten alla, mikä onkin Tanjalta ihan oikea aika ottaa asia esille.

  Älä vie mun toivoa Espanjan suhteen! Jos Zapatero on julistautunut feministiksi, voi hänestä kuoriutua vielä myös eläinsuojelija. Jos hän sen tekee, julkaisen joka viikko blogissani hänen kuvansa ja hirveesti sydämiä;-)

  VastaaPoista
 3. Mutta mitä tapahtuu Suomessa tänä päivänä:

  Koko kansan suosikki Lauri Tähkä oli pukeutunut Emma-musiikkigaalassa näyttävään ja valtavan kokoiseen kettupuuhkaan. Ja kun hänet palkittiin musiikistaan niin hän kiitospuheessaan kiitti MYÖS Pohjanmaan kettutarhureita!!!

  Suuni loksahti auki! Ja tämä asia on minua vaivannut monta päivää! Olen sentään ollut useamman vuoden ajan Lauri Tähkän fani, olen käynyt hänen keikallaankin.

  Mutta sori nyt vaan Lauri (jos näet tämän): olisi kannattanut miettiä toisenkin kerran mitä pukee päälleen ja mitä päästää suustaan!

  Tanja Karpela on tunnetusti eläinten suuri ystävä, ja tämä hänen kannanottonsa iski niin sydämeen! Hyvä Tanja, fanitan sinua nyt ikuisesti kun uskallat puhua näistä asioista!!!

  VastaaPoista
 4. Ps. Uusimmassa Anna-lehdessä on myös (s.26) kuvattuna Lauri kera puuhkansa, ja kuvateksti sanoo, että:

  'Lauri Tähkän turkissomisteisessa asussa oli asennetta'.

  No, entäs Anna-lehden asenne? Turkiksien kannallako?
  Kysyn vaan, ja yhä ihmettelen!

  VastaaPoista
 5. Soolis, onneksi en ole ikinä kuullutkaan mistään lauri tähkästä...

  Minä olen fanittanut Tanjaa jo kauan, mutta tervetuloa joukkoon suureen!

  Luoja!, ja mulle tulee Anna, mutta en ole ehtinyt vielä edes vilkaista...Taidan meilata oman lehteni päätoimittajalle.

  VastaaPoista
 6. Luin Tähkän kertoneen jossakin haastattelussa, että asu oli tuunattu hänen isoisänsä vanhasta turkistakista. Uskoin sen olevan totta ja lepyin hieman.
  Median ei ollsi tarvinnut höpistä "asenteesta" mitään, vaan pitäytyä siinä, että asu on uusiokäyttöä. Sen nyt voisi vielä jotenkin ymmärtää....

  VastaaPoista
 7. Eve, pidän Annasta ja päätoimittaja Emma Koivulasta ja Sirpa Nummisen hauskoista kolumneista, he ovat viikkoni kepeys. Annakan oli koonnut Iisa Strand. Ei nyt sano mulle mitään. Media sitä tuolla asenne -sanalla pahensi vain.

  Meilasin kauniisti, mutta ihmetellen Emma Koivulalle.

  Lauri Tähkä sanoo minulle tämän jälkeen vielä vähemmän, sillä hänellä ei ole mitään, ´mikä kiinnostaisi minua.

  Eve, yritetään siirtyä ystävänpäivätunnelmiin. Muista sunnuntaina on mun blogin 1 vee synttärit ja arvonta!

  VastaaPoista
 8. Hieno homma Tanja Karpelalta, fiksu nainen. Aina pitää olla heikomman puoleella ja eläimet ovat niin aitoja ja viettomia, ihminen on julma.

  VastaaPoista
 9. Anne, Tanja on aina pitänyt linjansa. Olen seurannut häntä.

  Eihän eläin olekaan muuta kuin viaton ja ilo ihmiselle, kumppani kaikkeen. Julma on vain ihmisen pää, sillä ihminen on tahdoltaan paha.

  VastaaPoista
 10. Eläin on todella paras ystävä. Ainut joka jaksaa jakaa kaikki tunneskaalasi ja juuri samalla hetkellä kuin sinä itse. Tiedän sen kokemuksesta.
  Tarvittaisiin enemmän ihmisiä, jotka laittaisivat itsensä likoon eläinten vuoksi. Ihminen voi olla katala, mutta eläin ei koskaan. Siksi eläimet ovat ihmisä parempia, vaikka hyvin moni ei tätä tunnusta.

  VastaaPoista
 11. Pikku Myy, kaikilla ei ole empatiakykyä eläinten suhteen. ystväni Eve, joka on suuri eläinsuojelija ja vielä kasvissyöjäkin, sanoi, että sitä asiaa ei opetella, sitä joko on tai sitä ei ole! Sinulla ja minulla oli isä, jolta saimme pienestä pitäen oppia mallin, miten suhtautua pienimpäänkin elolliseen olentoon. Siitäkin saamme isää kiittää!

  VastaaPoista