perjantai 5. helmikuuta 2010

SIGNORA CON CAPPELLO E BOA DI PIUME

Hei Kaikki Taivaani Kirkkaimmat Tähdet!


Olen hengissä, mutta haluan hieman huokaista, jos sallitaan. Eilen oli Bessu täällä ja paransimme Robert'sin suklaakahvin äärellä kaikki maailman asiat -melkein. Hän toi tavoilleen uskollisena minulle jättikimpun tulppaaneja. Virkistyin niin yhteisestä sessiostamme, että nuorruin vähintäin kymmenen vuotta. Kiitos♥ Hieman otti aamulla takapakkia kun luin sekä Hesarista että Keskisuomalaisesta poliisin saaneen nuoren tytön raiskauksesta vain ehdonalaista. Onko Suomi uusi Afganistan, jossa miehet saavat tehdä naisille mitä tahtoo. Jopa rikosoikeuden professori Terttu Utriainen sanoo tämän päivän Keskisuomalaisessa: "Olemme Suomessa talebanien tasolla!" Talousrikoksistakin on maassamme kovemmat tuomiot kuin naisten pahoinpitelystä tai raiskauksesta!


Onneksi sitten vanha, hyvä ystävä oli kutsunut kaupunkiin lounaalle ja se taas sai kaikki murheet unhoittumaan. Kiitos♥


Nyt olen toipumassa Sylvia Plathin elämään perustuvasta filmistä Sylvia, jossa Gwyneth Paltrow ja Daniel Craig tekevät uskomattomat roolit. Jos joku tietää, mistä tätä filmiä saa omaksi, se minulle kertokaa! En ole oikein koskaan tiedostanut koko Paltrowia, mutta jos hän tekee muutkin roolinsa näin veret seisauttavasti, niin minun on aika tarkentaa huomiotani. Ja sitten se pahin: En ole ikinä, ikinä katsonut yhtään Bondia, mutta kun mieheni väitti tämän Ted Hughesia esittävän komistuksen, Daniel Craigin olevan se uusin Bond, tulen nuolemaan...ups!, anteeksi, siis syömään filmit ihan semmoisenaan. Ja tietty nälkäni Plathiin vain kasvoi ja kasvoi...Ihmeellistä, että valitsin blogiini Plathilta juuri sen kuurunon, joka luettiin filmissäkin.


Uusia kirjoja odottaa pino tuossa pöydällä. Siinä on jokaiselle jotakin. Nyt on kuitenkin viikonloppu ja minulla on kaksi täällä, jotka kaipaavat huomiotani....Ehkä laitan teille jotain semmoista musiikkia jota ette minulta odota....


Tapaamisiin ja nauttikaa lumesta♥


Leena Lumi
some music http://www.youtube.com/watch?v=V0CG4eN8SUQ&feature=related
and Learn to fly http://www.youtube.com/watch?v=gOKlfyZZJJE
kuva Gustav Klimt 

19 kommenttia:

 1. Tuttua musiikkia... kiva kuulla pitkästä aikaa....

  VastaaPoista
 2. Jopa Saksan lehdissä on ollut kirjoituksia, että Suomessa raiskaajat pääsee niin pienellä rangaistuksella.

  VastaaPoista
 3. Leena, jos törmäät johonkin yksinäiseen kommenttiin, joka näyttää selvästi eksyneeltä, se on varmaan se jonka äsken kirjoitin ja jonka sain näkyviin esikatselussa, mutta joka yrittäessäni sen sitten lähettää, katosi. En löytänyt sitä mistään. Puhuin siinä pääasiassa Sylvia Plathista. En ennätä kirjoittaa sitä nyt uudestaan. Avaruus sen ilmeisesti nielaisi nälkäiseen kitaansa.

  "Me kaikki seisomme katuojassa, mutta jotkut meistä katsovat tähtiin." siteerasin siinä tätä lausetta, joka on esittelyssäsi. Sinne se meni! - Tähtiin. Sorry.

  VastaaPoista
 4. Leena, eikö vain ja tuttu musiikki usein kantaa mukavia muistoja.

  Juu, oli odottamatonta!

  Allu, siinäpä saksalaisille ihmettelmeistä: Suomen PISA-tutkimus contra nämä oudot, raivostuttavat tuomiot väkivaltaisille miehille!

  VastaaPoista
 5. Onpa mukavaa kuulla,että voit jo paljon paremmin,ja että tulppaanit virkistivät mieltäsi:-)
  AIka kauheaa oli kyllä lukea,että se poliisimies sai niin kevyen,ehdollisen tuomion,siitä kamalasta raiskauksesta.Käsittämätöntä!
  Oikein ihanaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 6. Voi Avatar!, minä ahmisin nyt kaikkea, mikä koskee Sylvia Plathia. Tiedän: siinä tulee tosi turhautunut olo, kun kirjoitaa pitkän kommentin, ehkä jopa etsii jostain mukaan muutaman deteljin ja sitten se hela hoito katoaa bittikompostoriin. Toivotaan, että se on matkalla luokseni, sillä minulla tämä kone alkoi eilen illalla myöhään käyttäytyä oudosti ja koneessa ei pitäisi olla vikaa, lieneekö ollut operaattorissa. Toivotaan parasta ja katsotaan tähtiin!

  Avatar, aamuyöstä heräsin miettimään sitä sun juttua. Kolme osaa. Ensimmäinen on kaiken pohja ja se oli kiinnostava. Toisessa nainen ei tyydy, siihen mitä mies vastasi ykkösessä. Keksi siihen joku juttu, joko lyhyt tapaaminen, jonka perusteella miehen väite peilautuu oudossa valossa tai laita nainen kertomaan se taas sängyssä. Sänkypuheita! Ja komannessa annat sitten tapahtua jotain hiukan ronskia tai rajua, joka kuitenkin liittää tarinat yhteen...Sorry, nythän minä aloin kirjoittaa sinun juttua...;-) Ei, vaan yritän lempeästi painostaa sinua tekemään siihen jatkon! En selviä, ellet jatka sitä!!!!

  VastaaPoista
 7. Jael, ehkä ystävät paransivat minut! Tosin olen vieläkin ns. vetämätön eli nyt yritän löytää virtaa, että pääsen noihin kirjoihin käsiksi.

  Jael, mieti: Suomi muka oikeusvaltio! Syyttäjä on jättänyt valituksen, joten katsotaan nyt. Kuvittele, että se mies menetti työpaikkansa, mutta ei poliisin oikeuksiaan, mikä tarkoittaa, että hän voi hakea mihin tahansa poliisiksi tai turvamieheksi tms. Raiskaaja turvamiehenä: give a break!

  Näistä uutisoinneista huolimatta: Mukavaa viikonloppua, Jael! (Huomenna lähtee postia.)

  VastaaPoista
 8. Sylvia on upea elokuva. Uskon, että Gwyneth Paltrowin paras rooli, vaikka hänet Oscarilla onkin eri roolista palkittu!
  Ja entäs Daniel Craig - hän on kyllä ihana Bond (uuh, olen katsonut häntä myös Bondina, vaikka se vaikeaa onkin, sillä Bondit on järjettömiä, lähes aivottomia elokuvia!). Daniel Craig on mielestäni Britannian yksi parhaista näyttelijöistä - hänen vahva teatteritaustansa näkyy ja tuntuu. Mies, joka paranee vain koko ajan. Ja toivon TODELLA, että hän ei jumiudu Bondeihin, vaikka ne runsaasti kukkaron pohjalle pätäkkää tuovatkin!

  Tulppaanintuoksuista (tuoksuvatko ne?) viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Soolis, juu Craigistä huomasi, että hän on näyttämötaustainen, oikea näyttelijä. Minä en tiedä, mistä sen huomaa, mutta niin se vain on. Toinen esimerkki tällaisesta on heti Dame Dench, joka on sormenpäitään myöten näyttelijä. Oikeat teatterilaiset tekvät filmiroolitkin ikäänkuin syvemmin, vakuuttavammin...

  Paltrow teki niin loistavan roolin, että jäin Sylvia -filmin vangiksi. Lähdenkin sitä yt lisäämään mun parahitten filmieni listaan...

  Tulppaanien tuoksu...menneen maailman tuoksua...kyllä ne tuoksuvat. Soolis, mukavaa viikonloppua 'tuulettumassa'. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 10. Ainiin, vielä piti lisätä, että Dame Dench näyttelee myös näissä uusimmissa Bondeissa!!! Oikein terävässä ja älykkäässä roolissa!

  Mutta se hirveä räiskintä, tappelu ja action on mulle liikaa noin yleisesti näissä uusissa Bondeissa.

  Meillä ei ole nyt tulppaaneja, koska kissat haluavat koko ajan syödä niitä lehtiä! Vanhat tulppaanit eivät ainkaaan tuoksu hyviltä.

  VastaaPoista
 11. Parhaan ystävän kanssa monet murheet unohtuvat!

  Minäkin olen ihmetellyt tuota poliisin saamaa rangaistusta. Raiskauksesta pitäisi ylipäätäänkin saada kovempia rangaistuksia ja poliisin kohdalla kyseessä tulisi olla vielö entistäkin raskauttavampi asianhaara, koska poliisin tulisi kuitenkin olla luotettava yhteiskunnan tukipilari.

  Olen niin iloinen, että innostuit Sylvia Plathista <3 Daniel Craig oli loistava Sylviassa ja on hyvä Bondinakin, joskaan en pidä uusimpien Bondien silmittömän raa'asta väkivallasta. Gwyneth on mielestäni loistava myös elokuvissa Sliging Doors ja Rakastunut Shakespeare.

  VastaaPoista
 12. Soolis, tiedän tuon Denchin ällistyttävän roolin kiitos mainosten, joilta ei voi välttyä. Se ensin hämmästytti, mutta sitten ajattelin: so? Dame nostaa takuulla tuon uskomattoman komistuken kera Bondin tasoa, mutta kun minäkään en kestä actionia. Sitä on omassa elämässä ihan tarpeeksi...Tykkään hiukan hitaista, tummista, psykologisista leffoista, kuten vaikka nyt Sylvia. Ei se nyt hidas ollut, mutta kuitenkin semmoista ihmisen sisäistä kuvausta...

  Tuoreet tulppaanit mielestäni antavat kantavat menneen maailman tuoksua, yli-ikäiset kadotetun rakkaan...tai ystävän.

  VastaaPoista
 13. Lumiomena, kun nyt sanoit tuon Shakespearen, niin tuo Rakastunut Shakespeare voisi olla mun juttu, jos siinä on oikeesti Shakespearea muutkain kuin tuo nimi. Olen nimittäin nyt löytämässä myös Shakespearen hienoa kieltä. Plathin syvissä vesissä uin vielä kauan. Antikvariaattiin käy tieni, että saan hänen runokirjansa omaksi.Kiitos sinulle Plathista♥ Minä olin aina vain aikonut...ja aian se jäi. Sinä tökkäsit mut liikkeelle.

  Poliisin kuuluu olla henkilö, johon voi luottaa. En jaksa uskoa, että ehdollinen tuomio säilyy korkeammissa oikesuasteissa. Jos säilyy, Suomen oikeuslaitos ei ole puolueeton, vaan lahjottavissa ja siihen voidaan ulkoapäin vaikuttaa. Tämä asia horjuttaa vakavasti kansan luottamusta poliisiin ja tuomio horjuttaa kansan luottamusta oikeuslaitoksen oikeudenmukaisuuteen.

  VastaaPoista
 14. Shakespare in Love-elokuvan toinen päähenkilö on nimenomaan William Shakespeare itse. Ja Judi Dench on mukana tässäkin elokuvassa ikääntyvänä Elisabeth ensimmäisenä. Romanttinen ja kepeä pukudraama/komedia, mutta niin ihana, brittiläinen ja ainakin minuun vetoava.

  VastaaPoista
 15. Lumiomena, siis nyt odotan sitten, että JOKU ostaa tämän leffan mulle synttärilahjaksi;-) Voin kuvitella Judin Elizabethina...vau!

  Siedän kepeyttä, kun siinä on mukana just semmoista pukudraamaa, historiaa, brittiläisyyttä ja ennen kaikkea vakuuttavat näyttelijät.

  Mikset pidä kirja/elokuvablogia, kun noin paljon tiedät leffoista. Minä en ehdi kirjoilta kuin muutamia leffoja vuodessa. Tosin tästä vuodesta näyttää tulevan poikkeus...

  VastaaPoista
 16. Kiitos itsellesi <3
  Maailma on taas parempi paikka. Oudot tuulet kyllä puhaltavat ja saavat minut levottomaksi... halaus! ihqu biisi, niin nostalginen ja muistoja täysi..

  VastaaPoista
 17. Sait mut nostalgiseksi ja aloin kuunnella vanhoja biisejä. Käyppä kuuntelemassa Pate Mustajärven raspia. http://www.youtube.com/watch?v=fyTh5IP_5Zw
  Muistoja tästäkin irtoaa..

  VastaaPoista
 18. Anne, minähän sanoin, että 'preerialta tuulee'. Niin, tämä biisi...kuulin sen eilen autossa ip...olin unohtanut.

  Nostalgiakakku kohoaa parhaiten kun eksyy youtubeen. Minä kuunnellut Hectoria, Baddingiä ja kaikki Bonnie Taylorit, mitä löysin!

  Laitan tuon Paten nimen Merin tekemälle muistilehtiön sivulle, sillä huomenna, huomenna, nyt muuta.

  VastaaPoista