maanantai 11. lokakuuta 2010

SADE LANKEAA

Tein jokin aika sitten arvostelun Ros Wynne-Jonesin kirjasta Sade lankeaa (Something is Going to Fall Like Rain, LIKE 2010, suomennos Einari Aaltonen). Kun luin kirjaa tuli tunne, että kaikkien pitäisi lukea tämä. Nyt Susa on tehnyt aivan mahtavan arvostelun samasta kirjasta. Lue se täällä.

Kävimme Susan kanssa keskustelua kirjasta ja siitä, miten voimakkaasti tähän väistämättä eläytyi. Lukijalle sade lankesi ehdottomasti ennen kuin punaiseen kuivaan hiekkaan.

Veikkaanpa, että kun kirjabloggaajat valitsevat vuoden parhaita kirjoja, niin tämä kirja on listoilla kaikilla heillä, jotka ovat kirjan lukeneet. 

Mitä useampi kirjan lukee, sen vähempi on niitä ihmisiä, jotka ihmettelevät: "Mikä ihmeen Darfur?" Tieto lisää tuskaa, mutta joskus se on välttämätöntä niin epäkohtien korjaamiseksi kuin oman tajunnan kirkastamiseksi. Kaikilla ei ole niin hyvin kuin meillä on!

Minun arvosteluni löytyy täältä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos linkityksestä ♥

  Ja olet Leena niin oikeassa, että vaikka tieto lisää tuskaa, joskus se on välttämätöntä!

  Konkreettisin keino on koittaa auttaa niitä ihmisiä, jotka elävät kauheuksien keskellä, on toki ne avustukset, vaikkei aina niiden perillä pääsystä todellakaan ole takeita. Mutta vähin, mitä voimme tehdä, on avata omat silmämme muiden hädälle, eikä kääntää selkää.

  VastaaPoista
 2. Susa, ole hyvä! Tämä on sun ja mun missio nyt.

  Juuri niin Susa, juuri niin. Sen voi sanoa näinkin: "Koska en voi olla heikompia vastaan, olen heidän puolestaan." Välinpitämättömyys on pahinta!

  VastaaPoista
 3. Pidän sinun rohkeasta inhimillisyydestäsi.Se on upeaa.

  VastaaPoista
 4. Maria, ja minä pidän siitä, millaisen maailman olet rakentanut;-)Kaipaan slow, flow ja tyttöjäni (Meri & co) pöydän ääreen. Niitä ihania, kamalia murkkuja...nuoria naisia.

  Minussa palaa tuli, jolle en voi mitään. Elinikäodotteni on 99.9, mutta en usko siihen.

  Kiitos♥

  VastaaPoista
 5. Jaahas. Lukulistani vaan pitenee. Voiko tätä edes lukea jos on marraskuu ja pimeää? Mulla on työkiireitä vielä marraskuun alkupäivien puolelle, sitten ehdin uppoutua kunnolla kirjoihin. Ja rakentaa blogiini perinteeksi tullutta joulukalenteria.

  VastaaPoista
 6. Krisu, tämä on semmoinen milloin vain luettava kirja, mutta jos olet nyt kovin kiireinen, jätä sinne marraskuun hiljaisemmalle puolelle. Silloin minä ainakin luen heikkouttani/addiktiani, jota en vielä paljasta. Odotan niin nyt sitä tahdin hienoista putoamista. Viime yönä satoi ensi lumen. Sen mukana yleensä hiukan hidastuu.

  Kiva odottaa joulukalenteriasi! Kuulun jouluhullujen armoitettuun joukkoon;-)

  VastaaPoista