tiistai 19. lokakuuta 2010

TIISTAIYLLÄTYS!

Koska L.M.Montgomeryn Annan jäähyväiset, tämän vuoden sensaatio ja lukuilo, sai peräti seitsemän kommenttia, päätin järjestää kommentoijien kesken tiistaiyllätysarvonnan. Arvonta on suoritettu ja yksi vuoden 2010 vaikuttavimmista lukukokemuksista Ros Wynne-Jonesin Sade lankeaa (Something is Going to Fall Like Rain, LIKE 2010) lähtee Lumiomenalle!  Onnea, Lumiomena♥

Tiedoksi, että seuraava etkäteen ilmoitettava arvonta on Valitse Vuoden 2010 Kaunein Kirjan Kansi, jossa lukijat pääsevät valitsemaan minun esikarsimistani kansista kauneimman. Siinä arvonnassa on progressiiviset säännöt eli yksi arpalippu tulee ko. postaukseen kommentoinnista, yksi linkityksestä ja lisälipun saa, jos on vakilukijani. Tämä arvonta on heti kirjamessujen jälkeen. Seuraava on 14.2.2011 eli Ystävänpäivänä, jolloin blogini täyttää kaksi vuotta

Aion vastedes järjestää yllätysarvontoja, milloin minua huvittaa. Oli jotenkin ihmeellistä, että sinänsä hyvä kirja Siilin eleganssi (Gummerus 2009) sai kommenttejea 16+23=39! ja minun uudet lenkkitossuni muistaakseni saman verran...;-) , mutta L.M.Montgomeryn Annan jäähyväiset (The Blythes Are Quoted, WSOY 2010) vain alle kymmenen. Olin itse niin Montgomeryn lumoissa, että luin sen yhtä putkea ja kirjoitin myös samaan syssyyn, sillä halusin ilahduttaa lukijoitani, joista moni on kertonut olevansa Montgomeryn kirjojen ystävä. Annoin myös kirjalle aikaa, sillä harvoin olen yhtäkään päivää postaamatta, joten kaikki kyllä saivat tilaisuuden ehtiä mukaan.

Tästä lähin: Kirjayllätys iloksenne, iskee milloin vain!

Rakkaudesta kirjaan
Leena Lumi

18 kommenttia:

 1. Onnittelut Lumiomenalle!
  Ihmeellistä tosiaankin että MOntgomeryn kirjan arvostelu sai suhteessa noin vähän kommentteja.Luulisi,että monilla on hyvä muisto hänen kirjoistaan.

  VastaaPoista
 2. Jael, eikö vain olekin hämmästyttävää! Niin monet kertovat rakastavansa Montgomerya...ja silti...

  Mutta: Elämä on. Päivä jatkuu ja työ...Sitä ennen koiruuden kanssa puutrhaan, sillä nyt ensilumi on sulanut, mutta uutta voi tulla milloin vain. Minä haravoin ja Olga on Hänen Ylhäisyytensä.

  VastaaPoista
 3. Vau, Leena, ja kiitos ♥ Olen halunnut lukea Sade lankeaa ja nyt sen saan.

  Minäkin ihmettelen, miksi Montgomery sai niin vähän kommentteja. Itse ainakin innostuin kirjasta tavattomasti, kuten arvata saatat. Linkitin muuten arvostelusi tänään tykkäämis-päivityksessäni, koska Montgomerysta ja sinun blogistasi tykkään.

  Montgomerya luen sitten marraskuun puolivälissä, mutta Sade lankeaa minulle jo aikaisemmin.

  VastaaPoista
 4. Harmittaa, kun olen taas myöhässä, mutta hyvään osoitteeseen palkinto lähti eli kaikki on ookoo ja onnittelut lumiomenalle, jolla näyttää hyvää tuuria jatkuvan. Minä olen vain kerran elämässäni voittanut jotain, se oli 3 mummonmarkkaa Aku Ankka-lehden arvonnasta vuonna kivi ja kirves.

  VastaaPoista
 5. Lumiomena, sinä olet myötätuulten tyttö! Onnea♥

  Sade lankeaa sinulle jo tällä viikolla. Kirja on todella kiinnostava ja rankka, mutta tavalla, josta ei jää huono olo. Minusta myös Susa tuli tästä asiasta samaan päätelmään. Joskus rankka ja tosi kirja voi olla tällainen löytö.

  Onneksi Maud ei ollut tätä näkemässä...tai mistä sen tietää.

  VastaaPoista
 6. Allu, joka junaan ei voi ehtiä. Minä en ole koskaan voittanut mitään, en edes noita 3 mummonmarkkaa...

  VastaaPoista
 7. Onnittelut Lumiomenalle!
  Ja "kaunein kansi"-äänestys on hyvä, sillä minä höpsö esteetikko sorrun aika usein kansikuvaan :D

  VastaaPoista
 8. Emilia, esteetikko täälläkin. Minulla oli tämä äänestys viime vuonnakin, mutta nyt se on tästä lähin samalla arvonta. Eli kysyin lukijoiltani, kumpi parempi äänestyksen paikka: 200 000 käyntikertaa täynnä vai Kaunien Kirjan Kansi ja he/te valitsivat/valitsitte viime mainitun.

  Kansikuva on tärkeä! Minä tässä yritän kouluttaa kustantajia tajuamaan, mikä merkitys on kirjan kannnella;-)

  VastaaPoista
 9. Minäkin täällä pitkästä aikaa - ja lumiomenalla on kyllä ihmeellinen onni kun tuntuu voittavan kaikki arvonnat :) Tuosta Annan jäähyväisistä tuli mieleen, että monet suosittelivat minulle MOntgomeryä lohdutuskirjaksi ja aioinkin häntä lukea. Joskus luin kaikki Annat, mutta siitä on jo ikuisuus, enkä ole varma luinko sittenkään Annan jäähyväiset -kirjaa. No joka tapuaksessa aion tarttua Montgomeryyn!

  Ja laitan sinulle sen kuvan, saat toki käyttöösi. (jos et muista mistä puhun, niin joka tapauksessa se saapuu s-postiisi :))

  VastaaPoista
 10. Anni, Lumiomena taitaa sittenkin ehtiä olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa;-)

  Tätä tuskin olet lukenut, sillä Annan jäähyväiset ilmestyi Kanadassa vasta viime vuonna ja nyt jo saimme siitä suomennoksen. Kaikki sekoittavat tämän kirjaan Tie eliseen, jossa on osa tämän kirjan novelleista, mutta oleellinen uupuu.

  Montgomery on hyvä lohtukirja, mutta minä suosittelin sinulle Katharina Hagenan Omenasiementen makua, jota kaipaan lukea uudestaan. Ehkä marraskuulla...Kumpikin hyvä: Montgomery ja Hagena.

  Muistin heti, kun näin kuvan. Se tuli todellakin 'kreivittären aikaan.'

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kunjoku aina saa ylläreitä. Lumiomenalle onnittelut.
  Ihana juttu syksyn keskellä.
  Täytyypä olla tarkkana, tuo seuraavan arpajaisen suhteen..=)

  VastaaPoista
 12. Onnea Lumiomenalle palkinnosta!
  Ei sitä ehdi kommentoimaan, joskus ei ehdi edes lukemaan kun päivätöinä lukee lukemasta päästyään erilaisia tekstejä tms. Odottelen näitä uusia arpajaisia!

  Myös mie luen usein lomien aikana kaikki Anna-kirjat peräjälkeen, tai siis ne kirjat, jotka ovat mökillä. Tuota uusinta ei VIELÄ ole.

  VastaaPoista
 13. Hanne, pitää keksiä piristystä, sillä marraskuu alkaa lähestyä. Juuri marraskuussa on sitten niiden kauneimpien kansien valinta. Saadaan jotain kevyttä ja kivaa pähkäilyä. Ellei sinua Hanne, kuvataiteilija, näy kirjankansikisassa, niin minä koputan;-)

  Helena, en minäkään ehdi. Se on tylsä sana, mutta muuta ei voi kuin tuon todeta. Heti Helsingin kirjamessjen jälkeen laitan arpajaiset, joihin liittyy se kauneimman kanen valinta samalla.

  Tuo uusin on hyvin sopiva sinne jouluun ja välipäiviin. Täydellinen montgomerylainen helmi/timantti/aarre.

  VastaaPoista
 14. Onnittelut Lumiomenalle!
  Työhön paluun jälkeen ovat käyntini ja varsinkin kommenttini harventuneet. En ole tätä ihanaa blogiasi unohtanut!
  Viikonloppuna luin loppuun Viikonlopun ja aloittelin Leena Lehtolaisen uusinta kirjaa. Lukisin vaikka kaikki kirjat, joista kirjoitat, mutta aika ei riitä.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Onnittelut Lumiomenalle :)
  Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
 16. Marjatta, voisit etsiä hakukoneella sen Viikonlopun ja kommentoida, mitä olit mieltä. Minua kiinnostaa! Kirjoita siihen kohtaan 'hae' vain se kirjan nimi, ei muuta.

  Lehtolainen taisi tehdä tänä vuonna parhaan kirjansa.

  Kiitos samoin, Marjatta!

  Tuure, kiitän psta;-)

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 17. Onnea Lumiomenalle♥
  Hei Leena olet niin aktiivinen päivittäjä, etten tahdo mukana pysyä.
  Aina kun olen töidenjälkeen käväissyt koneella, olet jo tehnyt monta uutta bloggausta, ihan hengästyttää tahtisi. Etkä kirjoita vain vähän, vaan kuvailet kirjoja ja tapahtumia värikkäästi ja monisanaisesti. Jotkut vaan ovat niin kadehdittavan verbaaleja , mutta se on ihanaa.
  Nautin niin sinun kirjoituksista.
  Ne Anna kirjat ovat minunkin kesäloma lukemistossa, koska olen vienyt kaikki nuoruuskirjani mökille. Ne vaan ovat niin ihania.
  Joskus kun saan käsiini tämän kertomasi kirjan, luen sen varmasti.Nyt on Tess Gerritsenin Jääkylmä, hyvää iltalukemista vai mitä.

  VastaaPoista
 18. Hanne, kiitos psta!

  Hanne, sulla on harhoja;-) Minä tunnen etten saa mitään aikaiseksi...paitsi joskus. Kun pääsen vauhtiin.

  Kiva kun nautit. Minä nautin sun nauttimisesta!

  Hanne, toki luet Annan jäähyväiset.

  Nyt kadehdin sinua, sillä sulla on järkyttävän ihanaa iltalukemista. Tess on muutenkin hyvä, mutta Jääkylmällä hän ylitti jopa itsensä! Jännittävää, jääkylmää iltaa...

  VastaaPoista