perjantai 8. lokakuuta 2010

SUKELLUS KUUMAAN AALTOON -KESKUSTELU JATKUU...


Sukellus kuumaan aaltoon keskustelu jatkuu nyt uusimmassa Anna -lehdessä toimittaja Maria Markuksen jutussa Nytkö jo? Ja kannessa: Apua, vaihdevuodet nelikymppisenä! Jutun asiantuntija on luonnollisesti kirjan kirjoittaja gynekologi Maija Kajan, joka on loistavassa kirjassaan asettunut naisen puolelle vaalien tämän terveyttä hievahtamatta. Tuo naisen terveys käsite ei ole ihan niin helppotajuinen juttu, kuin voisi nopealla päättelyllä luula, sillä pitää panostaa myös siihen, että nainen voi nauttia elämästään täysillä.

Minervan julkaisema Sukellus kuumaan aaltoon palaa nyt tulena monenikäisten naisten käsissä ja jo oli aikakin! Löydät kirjan arvostelun ja siitä käydyn keskustelun täältä.

Anna -lehdestä stabiloin mm. näitä:

Parhaat tervyshyödyt hoidosta saadaan, kun puuttuva estrogeeni korvataan jo ennen kuin estrogeenin puutteeseen liittyvät muutokset ehtivät vaurioittaa elimiä.

Hormonihoito voi tukea painonhallintaa parantamalla unen laatua ja tuomalla lisää energiaa. Näin moni jaksaa liikkua, ja syökin terveellisemmin. Estrogeeni tasapainottaa aivojen serotoniinitasoja, mikä hillitsee ruokahalua.

Estrogeenin pute on naisen terveydelle suurempi riski kuin estrogeenihoito.

Kannattaa syödä paljon kokojyväruista ja metsämarjoja, sillä niissä on fytoestrogeenejä eli estrogeeniä muistuttavia kasviaineosia. Myös pähkinät, soija ja siemenet ovat hyvää vaihdevuosiruokaa.

D-vitamiinilla on samoja suojavaikutuksia kuin estrogeenilla. Sitä kannattaa syödä purkista ympäri voden, sillä se vähentää todennäköisesti ainakin joidenkin syöpien, sepelvattimotaudin ja tyypin 2 diabeteksen riskiä sekä vahvistaa vastustuskykyä.

Miten sinä? Minä syön D-vitamiinia 50 mikrogrammaa, C-vitamiinia gramman ja sitten tietty vielä Beetä ja Aata, estrogeenia ja manteleita, jotka ovat loistoravintoa etenkin aivoille. En kehoita ketään noudattamaan minun annostuksiani, sillä noudatan amerikkalaisten lääkärien suosituksia ja olen tehnyt tätä jo nuoresta aikuisesta. Jokainen ottaa oman vastuunsa siitä, mitä suuhunsa laittaa.

Vahvaa Elämää Aikuinen Nainen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti